ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΕΡΓΑΤΗ

Που απαιτεί πληρωμή δεδουλευμένων, η αστυνομία απειλεί να τον απελάσει!
Ένας από τους τρεις μετανάστες που δέχθηκαν επίθεση με καραμπίνα από τον εργοδότη τους επειδή ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους φέρεται να είναι αντιμέτωπος με την απέλαση καθώς δεν έχει τα νόμιμα χαρτιά παραμονής στη χώρα. Αστυνομικοί φρουρούν τον μετανάστη, ο οποίος είναι ένας εκ των τριών εργατών γης που δέχθηκαν την επίθεση.
Δεν πρόκειται για «μεμονωμένο» συμβάν, καθώς «στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Αττικής χιλιάδες εργάτες γης, οι οποίοι εργάζονται σαν σύγχρονοι σκλάβοι, δέχονται βρισιές και εξευτελισμό από τους εργοδότες, οι οποίοι αρκετές φορές δεν διστάζουν να πυροβολήσουν εναντίον των μεταναστών εργατών αν «τολμήσουν» να ζητήσουν το αυτονόητο. Οι περισσότεροι μετανάστες εργάτες γης διαμένουν σε άθλιες συνθήκες, σε παραπήγματα και χωράφια, χωρίς θέρμανση, με νερό από γεωτρήσεις σε απάνθρωπες δηλαδή συνθήκες και όλα αυτά κάτω από την ανοχή των αρχών, των νυν και των προηγούμενων.
Φυσικά αν «επιβεβαιωθεί ότι η επίθεση οφείλεται στο γεγονός ότι ο δράστης χρωστούσε δεδουλευμένα στον εργαζόμενο, τότε το περιστατικό είναι τύπου «Μανωλάδας» όπου εργοδότες όχι μόνο δεν πληρώνουν και απασχολούν ανενόχλητοι σε συνθήκες δουλείας αδήλωτους ή μη εργαζόμενους, και πολλές φορές απειλούν και τη σωματική ακεραιότητα όταν διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.

Η πρώτη κατοικία στο στόχαστρο Τραπεζιτών, ΕΕ και Άδωνη
Τσιρίζει και γαυγίζει, καθημερινά από τα τηλεπαράθυρα, το φασιστοειδές της Δεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη. Κι όλο «το παίζει» φιλολαϊκός και προασπιστής του «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια».
Αλλά είναι πάντα ένα πρόθυμο κυνηγόσκυλο των καπιταλιστών, ειδικά των τραπεζών και της Ε.Ε. Αυτοί απαιτούν να καταργηθεί κάθε ίχνος προστασίας της πρώτης κατοικίας και ο Άδωνης Γεωργιάδης αναλαμβάνει να ξεφωνήσει ό,τι επιβάλλουν τα αφεντικά του.
Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του υπουργού ανάπτυξης ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας «είναι ζημιογόνα για την οικονομία». Ήδη, στη ΝΔ ετοιμάζονται να φέρουν νομοθετική ρύθμιση που θα αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, από τον Μάιο. Τότε, μετά τις 30 Απριλίου παύει να ισχύει το νομοθετικό πλαίσιο του «νόμου Κατσέλη» για τη δυνατότητα προστασίας της πρώτης κατοικίας όπως τροποποιήθηκε στη συνέχεια από τις επόμενες κυβερνήσεις. Μάλιστα στα μέσα Ιανουαρίου, ο Γεωργιάδης είχε «προειδοποιήσει» ότι μετά τις 30 Απριλίου δεν θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία, «ώστε να μη χαλάμε τις καρδιές μας». Άλλωστε υπάρχει και «στοιχείο ατομικής ευθύνης» για όσους χάσουν τα σπίτια τους, οπότε εσείς φταίτε αν τα χάσετε. Ο αποκρουστικός και υποκριτικός λακές των καπιταλιστών σε όλο του το μεγαλείο.