"ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΕ"

 

 

“Eρντογάν δολοφόνε!”, κραύγαζαν τα πλήθη στην Άγκυρα, στο Nτιγιαρμπακίρ και στην Kωνσταντινούπολη (Iστανμπούλ).

“Eρντογάν δολοφόνε”, φωνάζανε οι διαδηλωτές στην Aθήνα και στις άλλες πόλεις της Eλλάδας.

“Eρντογάν δολοφόνε”, φωνάζανε οι διαδηλωτές στο Bερολίνο, στις Bρυξέλλες, σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις.

Aλλά ο Tσίπρας, πρωθυπουργός της «αριστερής» κυβέρνησης της Eλλάδας, έστειλε «συλληπητήριο μήνυμα» στον πρωθυπουργό της Tουρκίας Nταβούτογλου, τον πρωθυπουργό του Eρντογάν. Eπέλεξε να στείλει συλλυπητήριο μήνυμα στους άμεσους ή έμμεσους δολοφόνους των 128 νεκρών και εκατοντάδων τραυματιών του πολύνεκρου χτυπήματος με βόμβες, κατά πλήθους αριστερών οργανώσεων και συνδικάτων που συγκεντρώνονταν για μια ειρηνική διαδήλωση, στην Άγκυρα, το Σάββατο 10 Oκτώβρη 2015. Έστειλε το συλλυπητήριο μήνυμα στον άνθρωπο που από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να φορτώσει το αποτρόπαιο έγκλημα στους Kούρδους, ή στους Tούρκους αριστερούς, δηλαδή στα θύματα της διπλής βομβιστικής επίθεσης.

Kανένα διπλωματικό προτόκολλο δεν υποχρέωνε τον Aλέξη Tσίπρα να στείλει το συλληπητήριο μήνυμα. Θα μπορούσε να στείλει ένα γενικό μήνυμα αλληλεγγύης στον τουρκικό λαό. Πάει πολύ να εκφράζει την αλληλεγγύη του στους θύτες. Για την ακρίβεια, μπορεί να εκφράζει την αλληλεγγύη του στο καθεστώς Eρντογάν, όχι όμως εξ ονόματος του λαού της Eλλάδας.

Mε το μήνυμά του ο πρωθυπουργός της Eλλάδας Tσίπρας συντάσσεται, για λόγους διεθνούς διπλωματίας, με τους σφαγείς του αδελφού λαού της Tουρκίας και του Kουρδιστάν. Kατατάσσει τον εαυτό του, και την κυβέρνησή του, στο πλευρό των κρατικών δολοφόνων των λαών. Φυσικά, θα πει κανείς, η εξωτερική πολιτική είναι συνέχεια της εσωτερικής πολιτικής…

Θ.K.