Φασιστική Επίθεση στο Μαρούσι

 

 

Επίθεση από 6 φασιστοειδή κατά την διάρκεια αφισοκόλλησης δεχτήκαμε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στο Μαρούσι Αττικής. Η αφισοκόλληση αφορούσε στη διαδήλωση που οργάνωσε ο αντιφασιστικός συντονισμός Μαρουσιού και βορείων προαστείων και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Δεκέμβρη. Ο επικεφαλής των φασιστοειδών μετά από απειλές κατά του κλιμακίου 4 αφισοκολλητών πέρασε στη φυσική βία, με τη βοήθεια των 5 φίλων του που τον ακολουθούσαν.

 

Όπως έγινε γνωστό τα ίδια υποκείμενα είχαν δημιουργήσει προβλήματα στο παρελθόν με απειλές κατά αναρχικών συντρόφων της κατάληψης Κούβελου. Τα υποκείμενα αυτά έδειξαν ιδιαίτερη βιαιότητα εναντίον των γυναικών του κλιμακίου τραυματίζοντας δυο σύντρόφισσες, μια στο πόδι και μια στο κεφάλι (την υποφαινόμενη) και σπάζοντάς μας τα γυαλιά. Ο σεξισμός είναι όπως ξέρουμε βασικό στοιχείο της φασιστικής ιδεολογίας και οι δράστες φρόντισαν δεόντως να το θυμίσουν.

 

Αργότερα κατά τη μεταφορά μας για περίθαλψη στο ΚΑΤ υπήρξε συνάντηση με τον καθοδηγητή της επίθεσης που προσήλθε για ράμματα στο κεφάλι. Ο φασίστας συνέχισε τις απειλές προς εμάς ωστόσο οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου τον εμπόδισαν να τις κάνει εκ νέου πράξη.

Kαταγγελία για τη φασιστική επίθεση έκανε το EEK.

Ο φασισμός όσο υπάρχει το σύστημα που τον παράγει συνεχίζει να είναι μια υπαρκτή απειλή. Το αντιφασιστικό κίνημα τον έχει υποχρεώσει να κάνει επιθέσεις μόνο στο σκοτάδι ή με ισχυρή αστυνομική προστασία, αλλά παραμένει απέναντί μας. Παραμένει το τίμημα που πληρώνει η εργατική τάξη όταν δεν παίρνει την εξουσία. Η μεγάλη μάχη παραμένει μπροστά μας και η οριστική νίκη εναντίον του πάει χέρι-χέρι με τη νίκη κατά του καπιταλισμού.

 

 

Σ.Τσ.