Πηγή φωτογραφίας: Facebook / Petros Maniatis

του Ερνέστο Αγγελή

Μια επικίνδυνη και ενοχλητική εστία αγώνα που σιγοκαίει και πρέπει πάση θυσία να σβήσει, είναι οι εστίες στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, για την πανεπιστημιακή αρχή, την αστυνομία και την κυβέρνηση. Οι φοιτητές ήρθαν αντιμέτωποι το πρωί της Τετάρτης 30 Δεκέμβρη, με εισβολή πολυπληθών(!) αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες παρουσία εισαγγελέα, έσπασαν πόρτες, αποθηκευτικούς χώρους, υλικά, συλλαμβάνοντας καταρχήν έξι διαμένοντες στον χώρο, οι οποίοι σωστά αρνήθηκαν να δώσουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα.  

Πηγή φωτογραφίας: Facebook / Petros Maniatis

Tα γνωστά για τα ψέματά τους ΜΜΕ, δρώντας σαν παράρτημα της ΕΛΑΣ, συγκάλυψαν την αστυνομική επιχείρηση, κάνοντας λόγο για επιχείρηση “πρωτοφανή”. Η αλήθεια είναι αυτή: η εστία τελούσε υπό κατάληψη ως τις 22 Δεκέμβρη, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων του συλλόγου των εστιακών φοιτητών, που διεκδικούν μια σειρά αιτημάτων, με επίκεντρο τα μέτρα προστασίας από την πανδημία, την στοιχειώδη συντήρηση και επισκευή των διαλυμένων χώρων και αξιοπρεπή εστίαση. Ήδη πριν την αστυνομική εισβολή, η υπουργός Κεραμέως σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, απειλούσαν με διακοπή της εστίασης αν οι φοιτητές δεν σταματούσαν τις κινητοποιήσεις τους. Τελικά και εν τω μέσω της αργίας των γιορτών, χρησιμοποιώντας την πρόφαση των ναρκωτικών, έστειλαν την αστυνομία να εισβάλλει το πρωί της Τετάρτης στους χώρους των φοιτητών, προκειμένου να τους φοβίσει, όπως και όλους τους φοιτητές και τον λαό, ενόψει της νομοθέτησης της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Αφού οι μπάτσοι έσπασαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους, συνέλαβαν 6 εστιακούς που έχουν προχωρήσει με την υποστήριξη της συνέλευσης της εστίας, σε κατάληψη στέγης και οι οποίοι έχουν παλέψει για τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών.

Όταν, στη συνέχεια, συνέλαβε άλλους δύο άντρες οι οποίοι είχαν μικροποσότητες ναρκωτικών, τα ΜΜΕ επιχείρησαν να παρουσιάσουν την επιχείρηση, σαν να ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο της πάταξης του εμπορίου ναρκωτικών! Ο σύλλογος των φοιτητών των εστιών (ΣΟΦΕΠΑ), όμως, έχει προ πολλού καταδικάσει το εμπόριο ναρκωτικών στον χώρο των εστιών, καταγγέλλοντας τώρα και το γεγονός ότι αυτό γίνεται σε γνώση της αστυνομίας και καμιά σχέση δεν έχει η κατασταλτική αυτή επιχείρηση με την παύση του.

Πηγή φωτογραφίας: Facebook / @Perseus999

Οι φοιτητές αντί να τρομοκρατηθούν, κινητοποιήθηκαν τις επόμενες ώρες, διαβάζοντας σε μικροφωνική την ανακοίνωση-καταγγελία των πράξεων της αστυνομίας, καλώντας τους διερχόμενους πεζούς και αυτοκινητιστές, να υποστηρίξουν τις επερχόμενες κινητοποιήσεις τους, ενάντια στο κράτος του κεφαλαίου, την πανεπιστημιακή αστυνομία και τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα Κεραμέως. 

Κάτω τα χέρια από τη νεολαία! Καρφί και πρόκα σε κάθε Κορκονέα! 

Πηγή φωτογραφίας: Facebook / @Perseus999