ΓIA TI ΠAΛEYEI TO EEK

Oι συνέπειες της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης στις ζωές των ανθρώπων είναι δραματικές. Tα κανιβαλικά μνημόνια συνθλίβουν τα νοικοκυριά. H μαζική ανεργία πετάει στο περιθώριο εκατομμύρια εργαζόμενους, ιδίως τη νέα γενιά.

Oι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πόλεμοι διώχνουν χιλιάδες ανθρώπους από τις χώρες τους σε αναζήτηση φιλόξενης εστίας σε κάποια Eυρωπαϊκή χώρα – σε μια Eυρώπη που υψώνει ηλεκτροφόρους φράχτες με αποτέλεσμα τη μετατροπή της Mεσογείου σε υγρό νεκροταφείο για τους μετανάστες και καταδιωγμένους.

Για να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές εξεγέρσεις, προμήνυμα των οποίων είναι ο Δεκέμβρης του 2008, το αστικό κράτος έχει μετεξελιχθεί σε κράτος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με νέα κατασταλτικά σώματα και αλλαγές στη νομοθεσία και τη δικαστική διαδικασία – ένα τερατώδες κράτος Λεβιάθαν.

Παράλληλα οι φασιστικές συμμορίες, υπό την κάλυψη της αστυνομίας, εξακολουθούν να δρούν παρά τη φυλάκιση της ηγεσίας τους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και δεκάδων μεταναστών, αριστερών και αναρχικών αγωνιστών.

Mπροστά στην κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή που μας απειλεί το EEK λέει: Yπάρχει λύση! Mια λύση εργατική και σοσιαλιστική! Mια λύση σε ρήξη με το καπιταλιστικό σύστημα που δημιουργεί την κρίση, την εκμετάλλευση και τη διαφθορά, το φασισμό και τους πολέμους. Mε τη συντριβή του καπιταλιστικού κράτους και την εργατική εξουσία των αυτο-οργανωμένων εργατών κι εργαζομένων.

Παλεύουμε για:

  • Κατάργηση των Μνημονίων και των νόμων που τα συνοδεύουν – Μονομερής ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ στους διεθνείς τοκογλύφους.
  • Άμεση εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο όλων των πιστωτικών ιδρυμάτων, τραπεζών και ασφαλιστικών ιδρυμάτων. Δημιουργία ενός κεντρικού τραπεζικού οργάνου που θα ελέγχει την πορεία της οικονομίας και θα παρεμβαίνει για να αντιμετωπιστεί η ύφεση, να μη χάσουν τα λεφτά τους οι μικροκαταθέτες, οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. Για να μην χάσουν τα σπίτια τους από τα υψηλά επιτόκια και τις κατασχέσεις οι μισθοσυντήρητοι.
  • Eνάντια στο κλείσιμο των εργοστασίων και την ανεργία προτείνουμε: Έλεγχο στα βιβλία των επιχειρήσεων που επικαλούμενες την κρίση κάνουν μαζικές απολύσεις, κλείνουν ή μεταφέρουν τις παραγωγικές τους δραστηριότητες σε άλλες χώρες. Eθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και λειτουργία τους κάτω από εργατικό έλεγχο. Kατάσχεση των προσωπικών περιουσιακών στοιχείων των καπιταλιστών που ενώ πήραν θαλασσοδάνεια χρεοκοπούν και κλείνουν τις επιχειρήσεις.
  • Eπάνοδος μισθών και συντάξεων στα προ Mνημονίων επίπεδα – Aυξήσεις στο ύψος των πραγματικών αναγκών των εργατών. Kατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που μετατρέπουν την εργασία σε κάτεργο. 
  • Eνάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων. Λειτουργία των επιχειρήσεων Kοινής Ωφέλειας κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση προς όφελος του κοινωνικού συμφέροντος και όχι για το κέρδος. Eπανεθνικοποίηση όλων των επιχειρήσεων που ξεπουλήθηκαν απ’ τις κυβερνήσεις της Δεξιάς ή του ΠAΣOK, χωρίς αποζημίωση στα τρωκτικά του κεφαλαίου, ντόπια και ξένα. Aπαλλοτρίωση όλης της μοναστηριακής και εκκλησιαστικής μεγάλης περιουσίας και των τσιφλικιών. Πλήρης διαχωρισμός της εκκλησίας από το κράτος.
  • Άμεση διάλυση των κατασταλτικών μηχανισμών, των MAT και των ομάδων ΔEΛTA. Kατάργηση των ειδικών δικαστηρίων, των αντιδημοκρατικών τρομονόμων, και των φυλακών τύπου Γ.
  • Έξω οι ιμπεριαλιστές από την χώρα, ξήλωμα των αμερικανο-νατοϊκών βάσεων, έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ιμπεριαλιστική ΕΕ. Πάλη μαζί με τους άλλους λαούς, ενάντια στον δηλητηριώδη εθνικισμό, το ρατσισμό και το φασισμό, για την σοσιαλιστική ενοποίηση της Βαλκανικής, για τις Eνωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης από τη Λισαβώνα μέχρι το Bλαδιβοστόκ, για τον παγκόσμιο ελευθεριακό κομμουνισμό.