ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΚ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Ο λαός, με οργή και ελπίδα, μαύρισε αγρίως όσους τού μαύρισαν την ζωή στα μνημονιακά χρόνια. Τους ένοχους και συνένοχους των μέτρων κοινωνικού κανιβαλισμού που επέβαλε η τρόικα ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ με τα Μνημόνια και τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις των πιστών υπηρετών της στην Ελλάδα, τους Σαμαράδες, Βενιζέλους, Παπανδρέου, Κουβέληδες, Καρατζαφέρηδες. Έδωσε ένα ισχυρό πλήγμα στην ίδια την ιμπεριαλιστική ΕΕ και τη Γερμανία της Μέρκελ και του Σόιμπλε, στο ΔΝΤ, στους διεθνείς τοκογλύφους, σε ντόπιους και διεθνείς κεφαλαιοκράτες. Ο λαός απέδειξε και με αγώνες και με ψήφο ότι θέλει και μπορεί να σκίσει τα Μνημόνια, εδώ και τώρα!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδω

————————————————————————

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΡΧΕΤΑΙ

Διατηρώντας στο ακέραιο την κριτική μας, τόσο απέναντι στη συμπορευόμενη με τους «αριστερούς» εθνικιστές και οπαδούς της δραχμής ANTAPΣYA, όσο κι απέναντι στο σταλινικό και γραφειοκρατικό KKE, αλλά και στο ρεφορμιστικό ΣYPIZA που συνδιαλλέγεται με εκφυλισμένες αστικές δυνάμεις λειτουργώντας ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ, καλούμε στην υπερψήφιση των τριών αυτών κομμάτων της εργατικής τάξης, επιλέγοντας υποψηφίους με αγωνιστική στάση και ταξική τοποθέτηση.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδω

————————————————————————

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΕΚ ΓΙΑ ΤΟ CHARLIE HEBDO

Το ΕΕΚ καταδικάζει απερίφραστα τη βάρβαρη δολοφονική επίθεση στη διεθνώς γνωστή σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo στο Παρίσι. Νοιώθουμε ιδιαίτερη συγκίνηση που ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και όλοι εκείνοι που ενεργά δείξανε την αλληλεγγύη τους στο ΕΕΚ, με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, τον καιρό της δίκης του γραμματέα του τροτσκιστικού κόμματος Σάββα Μιχαήλ, τον Σεπτέμβριο του 2013, μετά από την μήνυση της «Χρυσής Αυγής».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ

—————————————————————————

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΕΚ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Στις 18 Δεκεμβρίου, έγινε συνάντηση και συζήτηση μεταξύ αντιπροσωπειών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΕΕΚ, για να συζητηθεί η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για “αναβαθμισμένη κοινή δράση και πολιτική κι εκλογική συνεργασία (εν όψει της ισχυρής πιθανότητας διεξαγωγής πρόωρων εκλογών) των δυνάμεων και αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής, αντιΕΕ αριστεράς”, κατά την διατύπωση της ίδιας της πρότασης.[…]

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ

—————————————————————————

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 18/12/2014

Την Πέμπτη 18/12 έγινε συνάντηση αντιπροσωπειών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΕΕΚ, προκειμένου να συζητηθεί η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την αναβαθμισμένη κοινή δράση και την πολιτική κι εκλογική συνεργασία (εν όψει της ισχυρής πιθανότητας διεξαγωγής πρόωρων εκλογών) των δυνάμεων και αγωνιστών της εκτός των τειχών Αριστεράς. Η συνάντηση έγινε σε συντροφικό κλίμα.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ