ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ Ν.Π. ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΥΚΡΑΝΗ

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ Ν.Π. ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΥΚΡΑΝΗ

H κυβέρνηση του Kιέβου διαπράττει γενοκτονία σε  βάρος του λαού του Ντονμπάς με καθοδήγηση HΠA – E.E.

Το Φεβρουάριο στην πατρίδα μου, την Ουκρανία, έγινε στρατιωτικό πραξικόπημα. Στην εξουσία βρέθηκε μια ομάδα, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας αποτέλεσαν οι αρχηγοί εθνικιστές. Αυτό θα ήταν αδύνατο εάν δεν είχαν βοήθεια και καθοδήγηση εκ μέρους των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Εάν αυτό δεν αποτελούσε παγκόσμιο σχέδιο των ΗΠΑ για την παρούσα περίοδο, το οποίο στρέφεται πρώτ’ απ’ όλα κατά της Ρωσίας, η οποία έχει ανέβει σημαντικά από οικονομική και πολιτική άποψη κατά την τελευταία δεκαετία. Αυτό θα ήταν αδύνατο εάν οι ΗΠΑ  δεν είχαν αξιώσεις για το έδαφος της Ουκρανίας, ο ορυκτός πλούτος της οποίας στην περιοχή του Ντονμπάς διαθέτει άνθρακα, σχιστολιθικό αέριο, ενώ και το μαυρόχωμα εκεί είναι ιδιαίτερα γόνιμο, έχει πρόσβαση στη Μαύρη θάλασσα, το μαργαριτάρι της Ουκρανίας, τη χερσόνησο Κριμαία. Αυτά τα εδάφη κάποτε ονειρευόταν και ο Αδόλφος Χίτλερ. 

Την εξουσία την πήρε στα χέρια της η νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τους ολιγάρχες, ίδιους με τον Γιανουκόβιτς, και για τη νομιμοποίησή τους οι ΗΠΑ «διόρισαν» το δικό τους Πρόεδρο Π. Ποροσένκο. Στη χώρα ξεκίνησε η γενοκτονία του ρωσικού πληθυσμού, το κυριότερο μέρος του οποίου μένει στις Νοτιο-Ανατολικές περιοχές της χώρας, καθώς και ανθρώπων άλλων εθνικοτήτων που δεν συμμερίζονται τις πολιτικές απόψεις των ναζί. Σύμφωνα με το σχέδιο των ΗΠΑ, και ειδικότερα των εταιρειών SHELL και SHEVRON,  οι οποίες έχουν υπογράψει συμφωνίες με τη νέα κυβέρνηση, εκείνες έχουν για 50 χρόνια το δικαίωμα εξόρυξης σχιστολιθικού αερίου στο έδαφος του Ντονμπάς (δηλ. της περιοχής του Ντονέτσκ-Λουγκάνσκ). Και προς τούτο σκόπευαν να εκδιωχθεί ο πληθυσμός από αυτό το μέρος, να  καταληφθούν τα εδάφη, ενώ αυτούς που δεν θα συμφωνούν να τους στείλουν σε στρατόπεδα φιλτραρίσματος, τα οποία ήδη είναι έτοιμα. Όλα αυτά έγιναν μυστικά, χωρίς να υπολογίζονται τα συμφέροντα του λαού.  Επίσης, χωρίς κανένα δημοψήφισμα και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα συμφέροντα όλου του λαού της χώρας, η Ουκρανία υπέγραψε συμφωνίες με την Ε.Ε., για να  προκληθεί τεράστια οικονομική ζημιά στη Ρωσία και ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη στην ίδια την Ουκρανία. Αφού η Ρωσία μόνο στη βιομηχανία θα χάνει λόγω της διακοπής συνεργασιών με την Ουκρανία έως 5 δις δολάρια ετησίως, ενώ η Ουκρανία θα χάνει 33 δισεκατομμύρια δολάρια. Είχε προκύψει και η απειλή της τοποθέτησης των πολεμικών βάσεων των ΗΠΑ στο έδαφος της Κριμαίας, και επίσης η ναζιστική θηριωδία σε ολόκληρη τη χώρα. Ως αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, η Κριμαία, ευτυχώς και προς μεγάλη χαρά του πληθυσμού της, βρέθηκε στη Ρωσία. Και τους ζηλεύουν, κατά κάποιον τρόπο, οι συμπατριώτες μου από το Ντονμπάς. Είμαι περήφανη ότι κατάγομαι από το Λουγκάνσκ, επειδή ο κόσμος εκεί δεν φοβήθηκε να αντισταθεί και δε στήριξε το παράνομο στρατιωτικό πραξικόπημα στη χώρα, δεν αναγνώρισε τη ναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου. Η συμπεριφορά της κυβέρνησης και τα ναζιστικά συνθήματα «Σφάξτε τους Ρώσους!» ανάγκασαν τον κόσμο να ξεσηκωθεί για την προστασία του τόπου του, καθώς και τα γεγονότα στην Οδησσό, όπου μετά από τις εντολές της κυβέρνησης είχαν καεί ζωντανοί περίπου 100 αθώοι άνθρωποι.   


Στις περιοχές των Νομών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ κατοικούν γύρω στα 7 εκατομμύρια άνθρωποι πολλών εθνικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων,  περίπου 85 χιλιάδες. Είναι μια παραγωγική βιομηχανική περιοχή, πολύ σημαντική για τη χώρα, και το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής συνδέεται με τη Ρωσία. Στο παρελθόν όλα αυτά τα εδάφη ήταν ρωσικά, πάρα πολλά άτομα, συγγενείς μεταξύ τους, ζουν από τις δύο πλευρές των συνόρων. Η ρήξη με τη Ρωσία και η είσοδος στην Ε.Ε. θα είχαν την άμεση απειλή της ανεργίας και της απώλειας ουσιαστικά των πάντων.  Για το λόγο αυτό η περιοχή αυτή ζήτησε από την κυβέρνηση του Κιέβου να μπει σε ομοσπονδιακό καθεστώς και η ρωσική γλώσσα να γίνει επίσημη τοπική.  Σε απάντηση το Κίεβο έστειλε το στρατό, τα τανκς, τα αεροπλάνα, τα οποία βομβαρδίζουν, καίνε και αποτεφρώνουν πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά, εξοντώνουν όχι μόνο τους πολεμιστές εθνοφρουρούς, αλλά και άμαχο πληθυσμό, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους.  Ο Πρόεδρος Π. Ποροσένκο και η κυβέρνηση διαπράττουν γενοκτονία του λαού, σκόπιμα και εκτελώντας πιστά τις εντολές των ΗΠΑ εξοντώνουν τους απλούς πολίτες, τα «τάγματα θανάτου» βγάζουν το μίσος τους σαν τους Γερμανούς ναζί, σκοτώνουν τους συγγενείς των πολεμιστών εθνοφρουρών, αλλά ακόμα και απλώς συμπαθούντες. Οι ΗΠΑ το επιδίωκαν εδώ και 20 χρόνια, έχοντας επενδύσει σε προπαγάνδα κατά της Ρωσίας 5 δις δολάρια.  Ο Γερμανός Καγκελάριος Όττο Μπίσμαρκ είχε πει κάποτε: “Η δύναμη της Ρωσίας θα μπορούσε να υπονομευτεί μόνο με αποχωρισμό της Ουκρανίας από αυτήν… πρέπει όχι μόνο να αποκοπεί, αλλά και να αντιπαρατεθεί η Ουκρανία στη Ρωσία, να αρπαχθούν τα δύο μέρη του ενός έθνους και μετά να παρατηρούμε πως ο αδελφός θα σκοτώνει τον αδελφό του. Για το σκοπό αυτό πρέπει απλώς να βρούμε και να γαλουχήσουμε προδότες μεταξύ της εθνικής ηγεσίας και με τη βοήθειά τους να αλλάξουμε τη συνείδηση του ενός μέρους αυτού του μεγάλου έθνους μέχρι του σημείου που θα μισεί ό,τι ρωσικό, θα μισεί το γένος του, χωρίς να το συνειδητοποιεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα χρόνου” (Γ. Κριουτσκόβ, Ουκρανία).

Ταυτόχρονα, οι αμερικανικές εταιρείες κερδοσκοπούν και βγάζουν χρήματα ακόμα και σε ανθρώπινα όργανα. Στα σύνορα με τη Ρωσία είναι σε εξέλιξη ένας πραγματικός εμφύλιος πόλεμος, και όχι μεταξύ των Ρώσων και των Ουκρανών, αλλά για την ελευθερία και τη δημοκρατία ενάντια στο φασισμό.  Σκοτώνοντας τους απλούς πολίτες, τους πρόσφυγες, που μόνο αυτοί που έφυγαν προς τη Ρωσία αριθμούν πάνω από 400 χιλιάδες, το Κίεβο προβοκάρει τον Β. Πούτιν να στείλει στρατεύματα, για να χειροτερέψουν οι σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρώπη. 

Για την απελευθέρωση του Ντονμπάς από τον φασισμό  πάνε πολλοί εθελοντές από διάφορες χώρες: Σερβία, Πολωνία, Ιταλία.  

Μετά λύπης σημειώνω ότι τα ελληνικά ΜΜΕ για μεγάλο χρονικό διάστημα αποσιωπούσαν την αλήθεια. Δεν ξέρω γιατί, για ένα Ισραηλινό αγόρι που σκοτώθηκε μπορεί να μεταδίδουν για μια βδομάδα, ενώ οι χιλιάδες πολίτες της Ουκρανίας, που έχουν σκοτωθεί είτε από μια πλευρά είτε από την άλλη,   με τις ψυχές των οποίων παίζουν στην Ευρώπη και την Αμερική, και κανένας δεν δίνει σημασία, τουλάχιστον προς το παρόν. Μου φαίνεται συνέχεια ότι βλέπω ένα ατελείωτο σίριαλ θρίλερ, που άρχισε τον Ιανουάριο και κατέστρεψε τις αιώνιες επιχειρηματικές, φιλικές και συγγενικές σχέσεις ενός σλαβικού λαού. 

Εκεί, στην εμπόλεμη ζώνη, στο “καυτό σημείο,, ζουν και οι δικοί μου συγγενείς και φίλοι, εκεί είναι το σπίτι μου. Κάθε πρωί επικοινωνώ μαζί τους μέσω skype, για όσο αυτό είναι ακόμη εφικτό, ακούω τις εκρήξεις, τις βόμβες, προσεύχομαι και ευγνωμονώ το Θεό ότι για άλλη μία μέρα είναι ζωντανοί. Και ελπίζω ότι θα νικήσουμε. Εάν όχι εμείς, τότε ποιος θα σταματήσει το φασισμό; 

Έλενα Eφάνοβα