ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ-ΦΡΟΥΡΙΟ! ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ! ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ!

Γκρεμίστε την Ευρώπη-Φρούριο!

Πρόσφυγες Καλοδεχούμενοι!

Φασίστες στις Τρύπες σας!

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ!

 ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 6 ΜΜ

Οι πόλεις, μαζί και τα σχολεία μας, είναι ανοιχτά για τους πρόσφυγες, για τους κυνηγημένους από τον πόλεμο και την πείνα. Η προβολή από τα ΜΜΕ των μειοψηφικών ξενοφοβικών και ρατσιστικών αντιδράσεων στην υποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία από ακροδεξιούς και φασιστικούς κύκλους επιχειρεί να κατασκευάσει επικοινωνιακά μια «υγειονομική βόμβα», με υγειονομικούς όρους να ενισχύσει την πολιτική της γκετοποίησης. Την ίδια πολιτική προωθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς  ΑΝΕΛ, καθώς στήνουν απογευματινά τμήματα αποκλειστικά για τα προσφυγόπουλα στα σχολεία και νηπιακά τμήματα μέσα στα στρατόπεδα.

Υψώνουμε τείχη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό.

Η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι είναι τα δηλητηριώδη παράγωγα του ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού σε κατάσταση άλυτης κρίσης και παρακμής.

Τα Μνημόνια και τα αλλεπάλληλα μέτρα κοινωνικής καταστροφής ενισχύουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Στα διαλυμένα από την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις δασκάλων σχολεία, στο διαλυμένο από τη φτώχεια και την ανεργία κοινωνικό ιστό ρίχνουν το δηλητήριο του ρατσιστικού μίσους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει την πρωταρχική ευθύνη για τα κλειστά σύνορα, τους πνιγμούς των προσφύγων στο Αιγαίο-νεκροταφείο, για τη συνυπογραφή της αποτυχημένης συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και της Τουρκίας-«ασφαλούς τρίτης χώρας», μαζί και για την κοινωνική εξαθλίωση.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες σημαίνει πρωτοβουλίες από τα κάτω για την αντιμετώπιση της φτώχειας, της πείνας, της έλλειψης στέγης και υγειονομικής φροντίδας.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες σημαίνει ασυμφιλίωτος αγώνας ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τους υπευθύνους της εξαθλίωσης.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες σημαίνει ασυμφιλίωτη πάλη για την ανατροπή όλων των καπιταλιστικών κυβερνήσεων στην Ευρώπη, μαζί και αυτή του Τσίπρα, για την διάλυση της Ευρώπης-Φρούριο, το γκρέμισμα των Τειχών και το άνοιγμα των συνόρων.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες σημαίνει να μην αφήσουμε ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες και τους ρατσιστές μέσα στις πόλεις και τις γειτονιές μας.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες σημαίνει να γκρεμίσουμε αυτόν τον κόσμο για να φτιάξουμε έναν κόσμο ελευθερίας και δικαιοσύνης στα συντρίμμια του, πάλη για τη σοσιαλιστική επανάσταση, τη μόνη πραγματική διέξοδο από την κρίση και τα τέρατα που γεννά.

Αλληλεγγύη σημαίνει πως ΜΑΖΙ μπορούμε να νικήσουμε  το κοινό ταξικό εχθρό.

 

  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες!
  • Άμεση νομιμοποίηση όλων των προσφύγων και μεταναστών.
  • Ίσα πολιτικά-εργασιακά-ασφαλιστικά-κοινωνικά δικαιώματα για όλους τους εργάτες ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος, φύλου, φυλής.
  • Κλείσιμο όλων των στρατοπέδων συγκέντρωσης και χώρων εγκλεισμού των προσφύγων. Ανοιχτές δομές φιλοξενίας μέσα στον αστικό ιστό.
  • Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

 

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας