ΓΚΥΖΗ: "Η ΖΩΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ"

Τα φασιστοειδή, με τη φαιδρή  ονομασία «Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές» ξαναχτύπησαν τελευταία στη γειτονιά μας. Στην ιστοσελίδα τους, έβαλαν στο στόχαστρο το πολυεθνικό εστιατόριο -κολλεκτίβα «Λεϊλιμλέι», με φωτογραφία μάλιστα ανθρώπων της. Μεταξύ διαφόρων χυδαιολογιών και κηρυγμάτων εθνικιστικού μίσους, διαφημίζουν επίσης εκεί και ένα προγενέστερο… ανδραγάθημά τους, το ότι πριν από δύο χρόνια είχαν βρωμίσει με τουρκοφαγικά συνθήματα τον εξωτερικό χώρο  της κολλεκτίβας.

Τα προηγούμενα χτυπήματά τους περιλαμβάνουν γκαζάκια και βανδαλισμούς σε στέκια και γραφεία αριστερών οργανώσεων, στη Δάφνη, εδώ στου Γκύζη και αλλού, για να αποδειχτεί για μια ακόμα φορά το γνωστό: οι ξένοι είναι ένας μόνο, ο πιο εύκολος ίσως,  στόχος ανάμεσα σε άλλους πολλούς: τους αριστερούς, τους διαφορετικούς, εν τέλει στόχος είναι κάθε αγώνας και κίνημα που απειλεί την πολιτική του κράτους και της εξουσίας, στην οποία βάζουν πλάτη οι φασίστες.

Πρόκειται ουσιαστικά για νεοναζί που λειτουργούν με όλα τα χαρακτηριστικά μιας παρακρατικής ομάδας –εξάλλου το επίσημο κράτος έχει αποδείξει τις σχέσεις του με αυτού του είδους τις φασιστικές και ναζιστικές ομάδες, όπως με τη Χρυσή Αυγή, όπως έδειξε η υπόθεση Μπαλτάκου, η συμμετοχή αξιωματούχων της αστυνομίας στα ηγετικά κλιμάκια της Χρυσής Αυγής, η υποστήριξη από τη μεριά της σε τραπεζίτες και εφοπλιστές με σχετικές προτάσεις της στη Βουλή. Γι’ αυτό το κράτος κάθε άλλο παρά έσπευσε να πράξει τα νόμιμα εναντίον μιας ιστοσελίδας που ουσιαστικά παρακινεί σε ρατσιστικό έγκλημα.

Καλούμε τον λαό της γειτονιάς μας να διατρανώσει τον αποτροπιασμό του απέναντι σε τέτοιες  ενέργειες και να βροντοφωνάξει το σύνθημα που ήταν γραμμένο πάνω στην μπλούζα ενός μέλους της κολλεκτίβας, και προκάλεσε το μένος   της νεοναζιστικής ομάδας: «Η ζωή θα ήταν καλύτερη χωρίς τους ναζί».  

Συγκεντρωνόμαστε το Σάββατο,  16 Δεκεμβρίου, 6 μ.μ., μπροστά από την κολλεκτίβα «ΛεΙλιμλέι», Βαλτινών 2 Γκύζη.
Αντιφασιστική συνέλευση  Γκύζη