ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2014 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Τρίτη 2/12 : η Συνέλευση αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό, καλεί πορεία από το Παράρτημα.
Στην πορεία συμμετέχουν με μπλοκ η συνέλευση αλληλεγγύης, το ΕΕΚ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Ν.ΣΥΡΙΖΑ. Η πορεία αριθμεί τουλάχιστον 1000 διαδηλωτές.

Πέμπτη 4/12 : η η Συνέλευση αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό, καλεί εκ νέου πορεία από το Παράρτημα. Νωρίτερα την ίδια μέρα έχει ανακαταλάβει το Παράρτημα. Στην πορεία συμμετέχουν με μπλοκ η συνέλευση αλληλεγγύης, το ΕΕΚ, το ΝΑΡ-νΚΑ. Εύθυμο κλίμα στην πορεία. Στη συνέχεια πραγματοποιείται συνέλευση αλληλεγγύης μέσα στο Παράρτημα.

Παρασκευή 5/12 : Με απόφαση της συνέλευσης αλληλεγγύης στο Nίκο Ρωμανό πραγματοποιείται μοτοπορεία το απόγευμα, με μεγάλη συμμετοχή.

Σάββατο 6/12 : Πορεία από το Παράρτημα στις 12.00. Στην πορεία συμμετέχουν με μπλοκ οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι μαθητές Anticapitalista, το ΕΑΜ, το ΕΕΚ και η ΟΕΝ, η Ν.ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η συνέλευση αλληλεγγύης. Η συμμετοχή ξεπερνά τους 1500. Η πόλη είναι αστυνομοκρατούμενη. Κατά την διάρκεια της πορείας πραγματοποιούνται συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ στο ύψος των δικαστηρίων, το σύνολο της πορείας δέχθηκε επίθεση με ασφυξιογόνα και στην συνέχεια τα ΜΑΤ προσπαθούν να διεμβολίσουν την πορεία στο ύψος της πλ.Γεωργίου. Πραγματοποιώντας 7 συλλήψεις και 4 προσαγωγές. Η πορεία κατέληξε στο Παράρτημα.

Το απόγευμα και το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους συλληφθέντες έξω από την “Ασφάλεια Πατρών” στην Ερμού.

Κυριακή 7/12 : Το πρωί οι συλληφθέντες περνούν από εισαγγελέα στα δικαστήρια Πατρών. Τα δικαστήρια φρουρούνται πρωτοφανώς, για τα δεδομένα της πόλης, απέναντι στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες. Παίρνουν προθεσμία για την επόμενη ημέρα.

Δευτέρα 8./12 : Το πρωί περνούν από εισαγγελέα και ανακριτή οι 4 από τους 6 συνολικά συλληφθέντες της

6/12.Καλείται συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια.  Κατηγορούνται με πλημμελήματα αφήνονται ελεύθεροι, ένας εκ των οποίων με περιοριστικούς όρους.

Τρίτη 9/12 : Το πρωί περνούν από εισαγγελέα και ανακριτή οι 2 από τους 6 συνολικά συλληφθέντες της 6/12. Καλείται συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια. Κατηγορούνται για κακουργήματα και κρίνεται η προφυλάκιση τους. Αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Πραγματοποιείται πορεία από τα δικαστήρια προς το Παράρτημα.

Τετάρτη 10/12 : Φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία και οργανώσεις της αριστεράς καλούν από τις προηγούμενες μέρες πορεία αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό. Το πρωί της Τετάρτης περνά η τροπολογία από την Βουλή και σταματά η απεργία πείνας. Η πορεία πραγματοποιείται και συμμετέχουν με μπλοκ οι Φ.Σ, το σωματείο διοικητικών του πανεπιστημίου, το ΕΕΚ κ η ΟΕΝ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Εργατική Αλληλεγγύη, και η Ν.ΣΥΡΙΖΑ. Η συμμετοχή είναι μεγάλη παρά την δυνατή βροχή.

Ισ.

Η κατάληψη Παραρτήματος είχε εκκενωθεί στις 5/8/2013 μαζί με άλλες 2 καταλήψεις της πόλης (Κατάληψη Μαραγκοπούλειο, Στέκι ΤΕΙ).

Το Παράρτημα συνεχίζει να είναι ανοιχτό και πραγματοποιούνται καθημερινά εντός του, οι διαδικασίες της συνελεύσης αλληλεγγύης στον Ν.Ρ.

Από τις 6 Δεκέμβρη μέχρι και τις 9 Δεκέμβρη πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους συλληφθέντες το πρωί και το βράδυ έξω από την άσφάλεια.