Ολοκληρώθηκε  τη Δευτέρα 29/06/2020 η δίκη των λεγόμενων «Ληστών του Διστόμου». Το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του κρίνοντας αθώους όλους τους κατηγορούμενους για την κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης» και της «τρομοκρατίας».

Αθώοι για όλες τις κατηγορίες κρίθηκαν οι Παναγιώτης Ασπιώτης, Μάρις Σεϊσίδης, Κώστας Σακκάς και Νίκος Μαζιώτης. Ολίγον DNA που υποτίθεται είχε ανευρεθεί και όλα τα εκ των προτέρων (ή προκατασκευασμένα;) «ενοχοποιητικά στοιχεία» δεν στάθηκαν ικανά να ενοχοποιήσουν μερικούς εμφανώς άσχετους με την υπόθεση και στοχοποιημένους μόνο γιατί ήταν «γνωστοί άγνωστοι» αναρχικοί, σε άλλους όμως έπεσε βαρύς ο λεγόμενος πέλεκυς της δικαιοσύνης.

Όπως μας πληροφορεί το Omnia tv:

Ο Γιώργος Πετρακάκος κρίθηκε αθώος για τις 6 από τις 10 ληστείες που του απέδιδε το κατηγορητήριο, μεταξύ αυτών και η ληστεία με ανθρωποκτονία (για την οποία επίσης αθωώθηκε) στον Χολαργό το 2008. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για διακεκριμένη οπλοκατοχή και για 4 ληστείες: Δίστομο (Εθνική) , Π. Φάληρο (Eurobank), Γαλατά (Alpha Bank) και Σαρωνίδα (Eurobank). Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 32 ετών! Σημειώνεται ότι ο Γ. Πετρακάκος μέσα από τη φυλακή έδωσε εξετάσεις στο πανεπιστήμιο και τώρα είναι φοιτητής.

Ο Σπ. Χριστοδούλου κρίθηκε ένοχος για τις 8 ληστείες που του αποδίδονταν (Πόρτο Χέλι, Παλαιό Φάληρο, Κρανίδι, Ηράκλειο Αττικής, Βελεστίνο, Δίστομο, Σπέτσες, Σαρωνίδα). Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 31 ετών.

Η Μαρία Θεοφίλου κρίθηκε ένοχη για μία ληστεία (Γαλατά) και διακεκριμένη οπλοκατοχή. Καταδικάστηκε σε ποινή 6 ετών, με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση και περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και παρουσία μια φορά τον μήνα σε Α.Τ.

Ο Γρ. Τσιρώνης κρίθηκε ένοχος για τα πλημμελήματα της οπλοκατοχής και πλαστογραφίας και καταδικάστηκε σε 18 μήνες. Αντίστοιχα σε 18 μήνες καταδικάστηκαν και οι Θ. Ασημακόπουλος (για υπόθαλψη) και Φ. Ασημακόπουλος (για πλαστογραφία).