ή αλλιώς: ζει ακόμη ο Στάλιν;

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιλίου σε Γενική Συνέλευση που έγινε ταυτόχρονα με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην θεατρική αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μελίνα Μερκούρη και με την συμμετοχή περισσότερων από 200 δημοτών του Ιλίου, αποφάσισε ομόφωνα να διοργανωθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας [ΠΦΥ] και τον εμφανή πλέον κίνδυνο να κλείσει -λόγω έλλειψης γιατρών- το Κέντρο Υγείας [ΙΚΑ] Ιλίου στον Αγ. Φανούριο.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας αποφασίστηκε -από την Συνέλευση- να οργανωθεί την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 στις 11 π.μ. έξω απο το Κέντρο Υγείας.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιλίου, στο πλαίσιο της πολιτικής του Ενιαίου Μετώπου που ακολουθεί απευθύνθηκε και σε άλλες συλλογικότητες της περιοχής προκειμένου να συμμετάσχουν εφόσον το επιθυμούσαν στη ειλημμένη απόφασή του.

Απευθύνθηκε στη συλλογικότητα της Δημοτικής Παράταξης ”Λαϊκή Συσπείρωση” με έγγραφο κείμενο που έδωσε προσωπικά ο γιατρός του Κοινωνικού Ιατρείου Ιλίου Δημήτρης Γεωργίου, που είχε αναλάβει να το κάνει με εντολή του συντονιστικού του Ιατρείου, στον εκπρόσωπο της ”Λαϊκής Συσπείρωσης” σ. Γιώργο Σταματόπουλο σε καφετέρια της περιοχής.

Στον ίδιο σύντροφο έγινε γνωστό ότι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γινόταν σε οποιαδήποτε περίπτωση, όποια κι αν ήταν η απόφασή τους θετική ή αρνητική.

Το ίδιο έκανε προφορικά και στον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ”Ασυμβίβαστο ‘Ίλιον” Πάνο Κουτσιανά.

Και στους δύο το ίδιο κείμενο εστάλη με ανάλογο e-mail.

Το κείμενο που απεστάλη έγραφε :

« Αγαπητές /οί συναγωνιστές,

Γνωρίζετε ότι η Υγεία εδώ και περισσότερο απο 20 χρόνια έχει μπει στην κλίνη του Προκρούστη. Με την διάλυση Νοσοκομείων, χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές.

Στόχος της αντιδραστικής κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι το ξεπούλημα της Υγείας στο Ιδιωτικό κεφάλαιο.

Προχωράνε στην κατεδάφιση της ΠΦΥ και έχουν βάλει λουκέτο ήδη σε 21 Κέντρα Υγείας στην ευρύτερη περιφέρεια της Αττικής. [Αναφέρονται στο κείμενο ένα προς ένα].

Αποφασίσαμε σε πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Κοινωνικού Ιατρείου [19-2-2023] την διοργάνωση ανοιχτής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω απο το Κ.Υ Ιλίου, την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023, 11 π.μ.

Με την παρούσα θα θέλαμε να σας προτείνουμε να συμμετάσχετε και να στηρίξετε την πρωτοβουλία αυτή με όποιο τρόπο εκτιμάτε εσείς ότι είναι αναγκαίο.

Ενημερωτικά σας πληροφορούμε ότι πρόθεσή μας είναι να καλέσουμε και άλλες συλλογικότητες της περιοχής.

Ο καθένας κ.λ.π…

Επειδή οι καιροί ”ου μενετοί” σας καλούμε, εφόσον βεβαίως το επιθυμείτε και εσείς, σε μια συνάντηση να οργανώσουμε τα διαδικαστικά για την προετοιμασία της συγκέντρωσης η οποία σε κάθε περίπτωση θα γίνει.

Για το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιλίου

Δημήτρης Γεωργίου – Καρδιολόγος »

Ολόκληρη η επιστολή είναι στη διάθεσή κάθε ενδιαφερόμενου. Η συγκέντρωση πράγματι έγινε και είχε εξαιρετική επιτυχία με εκατοντάδες δημότες που έδωσαν μαχητικό παρών και ακολούθησε πορεία στο Δημαρχείο.

Με έκπληξη τις επόμενες ημέρες διαβάσαμε σε ανταποκρίσεις στον ημερήσιο (Ριζοσπάστης), περιοδικό τύπο (Ηχώ Ιλίου – Πετρούπολης) και ηλεκτρονικό τύπο (Παλμός) ότι η συγκέντρωση οργανώθηκε από τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ της περιοχής, τον σύλλογο γυναικών και ως έσχατο και στα ψιλά από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης!

Μάλιστα η ”Ηχώ Πετρούπολης – Ιλίου” κυκλοφόρησε με κύριο τίτλο :

”Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου: Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην υποβάθμιση του Κ.Υ Ιλίου [Αγ.Φανουρίου]”. Η ενημέρωση[;] αυτή βεβαίως δεν μπορούσε παρά να γίνει από την ίδια την ”Λαϊκή Συσπείρωση” και βεβαίως δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια.

Πάλι καλά που αναφέρεται το Κοινωνικό Ιατρείο έστω και πετσοκομμένο.

Ποιο Ιατρείο Αλληλεγγύης σύντροφοι;

‘Έχει όνομα, λειτουργεί 9 χρόνια . Έχει βοηθήσει με γιατρούς και φάρμακα, δωρεάν, περισσότερους απο 20.000 ασθενείς. Το γνωρίζετε πολύ καλά και εσείς, το ”γνωρίζουν” μέχρι και οι πέτρες, όχι μόνο στο Ιλιον, αλλά και πολύ πέρα από αυτό.

Αρχικά και για την αλήθεια και μόνο την αλήθεια.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε αποκλειστικά και ΜΟΝΟ απο το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιλίου. Οι αλληλέγγυοι του Κοινωνικού Ιατρείου Ιλίου για 40 ημέρες μοίρασαν πάνω από 4000 προκηρύξεις στην περιοχή, μέσα στο Κ.Υ, στις γειτονιές του Ιλίου, στο πάρκο ΤΡΙΤΣΗ, στις Λαϊκές

του Ιλίου και την κεντρική πλατεία Ιλίου προκειμένου να επιτύχει η συγκέντρωση αυτή.

Οι άλλες συλλογικότητες που αναφέρονται σκόπιμα οτι οργάνωσαν δήθεν την συγκέντρωση, δεν οργάνωσαν τίποτε περισσότερο εκτός από την… παρουσία τους.

Τους ευχαριστούμε ειλικρινά για αυτό, αλλά έως εδώ.

Άλλωστε ο ίδιος ο σ. Σταματόπουλος παραδέχτηκε σε συνομιλία μας μετά την συγκέντρωση ότι σε ανάλογη προσπάθεια των συνταξιούχων στο ίδιο Κέντρο Υγείας στο πρόσφατο παρελθόν δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερο απο 15-20 άτομα!

Στη συγκέντρωση που οργάνωσε και προπαγάνδισε στις 28 Μαρτίου το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιλίου οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν κατά τα λεγόμενα όσων συμμετείχαν τους 400-450!

– ”Ξέχασαν”(;) -δεν νομίζουμε- όσοι ενημέρωσαν τον τύπο να αναφέρουν ότι κύριος ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο καρδιολόγος του Κοινωνικού Ιατρείου Ιλίου Δημήτρης Γεωργίου.

– Ξεχασαν(;) -δεν νομίζουμε- όσοι ενημέρωσαν τον τύπο ότι ο Δημήτρης Γεωργίου είναι δημοτικός σύμβουλος Ιλίου με την Δημοτική Παράταξη ”ΑΡιστερή Κίνηση Ιλίου”.

– Δεν ξέχασαν όμως και καλώς έκαναν να μας ενημερώσουν ότι παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιλίου Ν. Σταματοπουλος και Π. Ρήγας της ”Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι από απώλεια μνήμης “πάσχουν” όσοι θέλουν να κρύψουν την αλήθεια για να προσποριστούν (ανώφελα) πολιτικά οφέλη που δεν τους αναλογούν.

Τελικά το μόνο που κατορθώνουν με την παραποίηση αληθινών γεγονότων είναι αντί να συμπορεύονται και να δημιουργούν φίλους συναγωνιστές και συντρόφους, να δημιουργούν αντιπάλους.

Αντιπάλους πού δεν έχουν καμία πρόθεση να ανεχθούν τέτοιες συμπεριφορές και να μη τις καταγγείλουν.

‘Οσοι θέλουν πραγματικά να μάθουν την αλήθεια, ας έρθουν μια ημέρα στο Κ.Υ Ιλίου να συζητήσουν με ασφαλισμένους και ασθενείς τα προβλήματά τους και θα πάρουν την απάντησή τους.

Η εργατική τάξη της περιοχής, οι συνταξιούχοι, η νεολαία γνωρίζουν.

Δυστυχώς για όσους προσπάθησαν να παραποιήσουν το γεγονός κατάφεραν να εξοργίσουν παρά να κερδίσουν συνειδήσεις.

Κανείς δεν δικαιούται να ξεχνά.

Η περίοδος της παντοδυναμίας μιας γραφειοκρατίας στηριγμένης στο ψέμα έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί ήδη από πολλά χρόνια.

Κατέρρευσε μαζί με τα γραφειοκρατικά εκφυλισμένα εργατικά κράτη, προκαλώντας χίλια δεινά και σύγχυση στους εργαζόμενους.

Κατέρρευσε με τον άνθρωπο που προσπάθησε με φωτιά και τσεκούρι να κυριαρχήσει προς όφελος μιας γραφειοκρατίας πάνω στις κατακτήσεις της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης. Αυτόν που “αφαιρούσε” τους αντιπάλους του από τις φωτογραφίες της Οκτωβριανής Επανάστασης, καλή ώρα όπως έγινε και από τους “συγγραφείς” του ρεπορτάζ με την

συγκέντρωση στο Κέντρο Υγείας Ιλίου…

Ο Στάλιν όμως θάφτηκε στα ερείπια που ο ίδιος προκάλεσε…

Υ.Γ : Η απάντησή μας έρχεται ελαφρώς καθυστερημένη χρονικά, γιατί έπρεπε πρώτα να μας έρθουν τα μηνύματα του κόσμου -ενθουσιώδη πραγματικά- που συμμετείχε στον αγώνα αυτό που συνεχίζουμε.

Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιλίου

9-4-2023