Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

14 Μαΐου 1948: Ολες οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής (ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Σοβιετική Ένωση) αναγνωρίζουν το Ισραήλ, μια κρατική οντότητα που οικοδομήθηκε με τη βία, τον πόλεμο, τις σφαγές όπως στο Ντέιρ Γιασίν από τη σιωνιστική φασιστική οργάνωση Ιργκούν, την εκδίωξη χιλιάδων Παλαιστινίων από τις εστίες τους.

Και φτάνουμε στο σήμερα 71 χρόνια μετά από εκείνη την καταστροφική ημέρα για τον Παλαιστινιακό λαό όπου μέσα στις συνθήκες της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης ο Τραμπ έχει ήδη ολοκληρώσει το έγκλημα μεταφέροντας την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, όπου στα μπουντρούμια του σιωνιστικού κράτους βρίσκονται πάνω από 6500 φυλακισμένοι Παλαιστίνιοι με εκατοντάδες από αυτούς να είναι παιδιά, όπου δολοφονίες λαμβάνουν χώρα κάθε μέρα στην πολύπαθη Λωρίδα της Γάζας με τους νεκρούς μόνο κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους να φτάνουν τους 250 και τους τραυματίες να αγγίζουν τον εξωφρενικό αριθμό των 29.000, όπου τα τύμπανα του πολέμου ηχούν εκκωφαντικά στη Μέση Ανατολή αλλά και σε άλλα σημεία του πλανήτη με πολλούς νεκρούς σε καθημερινή βάση και εκατοντάδες χιλιάδες να παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς προς την «πολιτισμένη Δύση» αναζητώντας μια αξιοπρεπή ζωή.
Ο παλαιστινιακός λαός έχει πληρώσει και δυστυχώς συνεχίζει να πληρώνει την «ατυχία» του να έχει γεννηθεί και να ζει σε μια περιοχή πλούσια σε πετρέλαια και φυσικό αέριο που αποτελεί επίσης ιστορικό σταυροδρόμι γεωστρατηγικών οδών στην τομή τριών ηπείρων και δύο θαλασσών, της Μεσογείου και του Ινδικού ωκεανού. Τα δεινά που υφίσταται αφορούν τους λαούς και την εργατική τάξη όλου του κόσμου γιατί κανένας λαός δεν μπορεί να είναι ελεύθερος όταν δίπλα του καταπιέζονται και αδικούνται άλλοι λαοί.
Μόνο το τριήμερο 5-6-7 Μαΐου με αφορμή εκτόξευση ρουκετών από την Λωρίδα της Γάζας και είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων Ισραηλινών, το Ισραήλ εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση βομβαρδίζοντας παλαιστινιακά εδάφη και σκοτώνοντας είκοσι τρία άτομα συμπεριλαμβανομένων δύο εγκύων γυναικών και δύο βρεφών. Κανονικό σφαγείο. Την ίδια στιγμή για να εξωραΐσει την εικόνα του προς τον υπόλοιπο κόσμο διοργανώνει τη φιέστα της Eurovision.
Με την ευκαιρία της 71ης επετείου από την ημέρα της Νάκμπα (Kαταστροφή) η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό διοργάνωσε την Τετάρτη 15 Μαΐου επιτυχημένη πορεία με εκατοντάδες αγωνιστές από την πλατεία της Πανόρμου προς την πρεσβεία του σιωνιστικού κράτους, ενώ πραγματοποίησε παρέμβαση στη συναυλία που έγινε κατά της διοργάνωσης της Eurovision από το Ισραήλ στις 5 Μαΐου σε συναυλικό χώρο στην οδό Λιοσίων.
To EEK έχει καλέσει σε ενιαία αντι-ιμπεριαλιστική, αντι-σιωνιστική δράση για την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων που βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές. Είμαστε αντίθετοι στη μεταφορά της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ. Παλεύουμε για την καταστροφή του κράτους του Ισραήλ που έχτισαν οι ιμπεριαλιστές. Αγωνιζόμαστε για μια ελεύθερη μη θρησκευτική και σοσιαλιστική δημοκρατία σε όλο το έδαφος της ιστορικής Παλαιστίνης, όπου ανεξάρτητα από θρησκεία και φυλή θα μπορούν να ζήσουν Μουσουλμάνοι, Εβραίοι και Χριστιανοί. Για μια σοσιαλιστική ομοσπονδία των λαών της Μέσης Ανατολής.
Καταγγέλουμε τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που περισσότερο από κάθε άλλη ελληνική κυβέρνηση, έχει συνταχθεί με τον ιμπεριαλισμό και αποτελεί μέρος του αντεπαναστατικού άξονα με τον δικτάτορα της Αιγύπτου Αλ Σίσι, τον ακροδεξιο Νετανιάχου και τον φασίστα Λίμπερμαν του Ισραήλ.

Χαλβατζής Aλέξης