Διάλεξαν τη μέρα της απεργίας

Καταγγελία

Τη μέρα της απεργίας για την εργατική πρωτομαγιά, Πέμπτη 6 Μαΐου, διάλεξε η ΔΕΗ για να κόψει το ρεύμα σε σπίτι στο Χαϊδάρι.

Συγκεκριμένα το πρωί της 6ης Μαΐου και ενώ η μεγάλη διαδήλωση ενάντια στον νέο αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη βρισκόταν σε εξέλιξη στην Αθήνα, εργάτης από συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, με εντολή της ΔΕΗ, έκοψε το ρεύμα σε σπίτι στην περιοχή Κουνέλια στο Χαϊδάρι.

Τα ανήλικα παιδιά που βρίσκονταν στο σπίτι αναστατώθηκαν, όπως είναι αναμενόμενο, και ειδοποίησαν τους γονείς τους που συμμετείχαν εκείνη τη στιγμή στην εργατική διαδήλωση στην Αθήνα. Οι γονείς της οικογένειας που είναι σύντροφοι και υγειονομικοί έσπευσαν στις υπηρεσίες ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ για να πληρώσουν το φοβερό χρέος των 280 ευρώ προκειμένου να γίνει επανασύνδεση την ίδια μέρα για να μπορούν τα παιδιά να συμμετέχουν στα διαδικτυακά φροντιστηριακά τους μαθήματα. Ακόμα και η υπάλληλος της ΔΕΗ που έκανε τον διακανονισμό απόρησε που δόθηκε εντολή διακοπής για ένα τόσο μικρό ποσό και σχεδόν ζήτησε συγγνώμη από τους συντρόφους για το γεγονός.

Τέλος καλό, όλα καλά; Οχι! Δεν είναι όλα καλά! Δεν κόβεις το ρεύμα σε ένα σπίτι εν μέσω πανδημίας και lock down, σε μια μέρα απεργίας! Δεν κόβεις το ρεύμα γενικά και ποτέ γιατί το ρεύμα είναι ή πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό.

Δεν είναι καλά, γιατί τα τιμολόγια της ΔΕΗ και των άλλων εταιριών είναι ληστρικά και αυξάνονται συνεχώς. Γιατί το κόστος ενέργειας για τα νοικοκυριά στην Ελλάδα είναι υψηλό, όπως και το κόστος κατοικίας.

Δεν είναι καλά, γιατί είναι ανήθικο να εκβιάζουν με αυτόν τον τρόπο άνεργους και εργαζόμενους ενώ σε μεγάλες επιχειρήσεις να χαρίζουν το ρεύμα που δεν θα πληρώσουν.

Δεν είναι καλά, γιατί αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει από εμάς γιατί καταστρέφει τις ζωές μας. Γιατί είναι ο καπιταλισμός και δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με αυτόν.