Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ - ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Συνάδελφοι
Μια πρωτοφανής κοινωνική καταστροφή είναι σε εξέλιξη.
Η δωσίλογη κυβέρνηση κάτω από την εποπτεία των αρμοστών του ΔΝΤ και της ΕΕ προχωράει στην απόλυση δεκάδων χιλιάδων δημόσιων υπαλλήλων.
Δίπλα στα εργοστάσια που κλείνουν, δηλώνοντας πτώχευση, οι δημόσιοι οργανισμοί, ο ένας μετά τον άλλο, κλείνουν. Χιλιάδες εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στερούνται το δικαίωμα στην εργασία που δεν είναι άλλο από το δικαίωμα στην ζωή. Η κυβέρνηση σε στενή συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο των τοκογλύφων της ΕΕ και του ΔΝΤ, δηλαδή της Task Force, καταργεί δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς όπως έγινε με την ΕΡΤ, τους σχολικούς φύλακες, τους εκπαιδευτικούς, τα νοσοκομεία, τους εργαζόμενους στην υγεία, τους ΟΤΑ κλπ.
Στήριγμα αυτής της πολιτικής είναι ο κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ που διασπά τους εργαζόμενους σπέρνοντας σύγχυση για δήθεν εξαιρέσεις από την σφαγή και κατακερματίζει τους ελάχιστους αγώνες ώστε να θερίζει την απογοήτευση και την ηττοπάθεια. Αυτοί που συκοφαντούν κάθε αγωνιστή και εργατική συλλογικότητα που παλεύει για απεργία διαρκείας και συλλογική δράση καλλιεργούν τον ατομισμό και την διαμεσολάβηση με την εξουσία.
Φωνάζει ο κλέφτης
Αυτοί που έχουν την ευθύνη για την κρίση προσπαθούν να την φορτώσουν στους εργαζόμενους και τον λαό. Με μια απίστευτης έκτασης προπαγάνδα η δωσίλογη κυβέρνηση των τοκογλύφων αποδίδει στους εργαζόμενους στο δημόσιο τα δικά της χαρακτηριστικά και της αστικής τάξης που υπηρετεί: δηλαδή του κηφήνα και του άρπαγα του δημόσιου πλούτου. Για το σκοπό αυτό έχει αποδυθεί σε μια μεγάλη εκστρατεία κατασυκοφάντησης των εργαζόμενων σε πρωτόγνωρη έκταση. Τηλεοπτικά ΜΜΕ, μεγάλα ειδησεογραφικά sites, εφημερίδες, ακατάπαυστα ασκούν τρομοκρατία και εκφοβισμό σε κάθε κλάδο και κάθε εργαζόμενο. Οι πραγματικοί κλέφτες του κοινωνικού πλούτου (ακόμη και με την ποινική σημασία) προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τα θύματά τους.
Το αδιέξοδο αυτής της πολιτικής
Η κοινωνική καταστροφή που οφείλεται στην βαθειά οικονομική και κοινωνική κρίση που προκάλεσε ο καπιταλισμός, βάθυνε και έγινε αδιέξοδο με την διαχείρισή της από την ίδια πολιτική ελίτ στα πλαίσια του συστήματος που την προκάλεσε. Η αύξηση του δημόσιου χρέους μετά από τόσα χρόνια μνημονίων και λαϊκής εξαθλίωσης είναι αδιάψευστος μάρτυρας γι’ αυτό.
Η ελπίδα στους αγώνες και στην επανάσταση
Από την μια ο κυβερνητικός συνδικαλισμός που σπέρνει την ηττοπάθεια. Από την άλλη μεριά, όλοι οι κρίσιμοι αγώνες της τελευταίας περιόδου (κυρίως Μετρό, καθηγητές, Ε.Ρ.Τ.) έδειξαν ότι ο αγώνας των εργαζομένων, κάνει κομμάτια τα επιχειρήματα όσων αναμασούν την καραμέλα πως ο κόσμος δεν κινητοποιείται, δεν αγωνίζεται. Αν κάτι έδειξαν αυτοί οι εργατικοί αγώνες, είναι πως η διεύρυνση του προγράμματος των διεκδικήσεων με στόχο την Γενική Πολιτική Απεργία και την ανατροπή της κυβέρνησης είναι ώριμο αίτημα και άμεση ανάγκη της περιόδου που ζούμε. Χωρίς αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει μια επιστροφή στα προ της κρίσης χρόνια, αυταπάτη στην οποία επενδύουν με σταθερότητα οι επίδοξοι αριστεροί διαχειριστές της κρίσης. Η μάχη που έχουμε μπροστά μας, είναι αγώνας εδώ και τώρα για την ανατροπή της κυβέρνησης. Δεν υπάρχει ελπίδα για τους εργαζόμενους όσο δεν καταργούνται τα μνημόνια όσο δεν  κόβεται η θηλιά του χιλιοπληρωμένου τοκογλυφικού χρέους.
Ο αγώνας μας λοιπόν πρέπει να αντιμετωπίζει και να ακυρώνει κάθε αντεργατικό και αντιδραστικό νομοσχέδιο που απολύει εργαζόμενους, μειώνει μισθούς και καταργεί δικαιώματα σήμερα. Αυτό που απαιτείται είναι η άμεση πάλη από τα κάτω, με μαχητικά σωματεία, απεργιακές επιτροπές, Κέντρα αγώνα και κάθε μορφής αυτο-οργάνωση, για την οργάνωση της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας ώστε να ενώσει τους εργαζόμενους σε μια αποφασιστική μάχη και να τους καταστήσει ικανούς να διαχειριστούν την κοινωνία παίρνοντας την πολιτική εξουσία.
Καμιά αναμονή, καμιά υποταγή!
Κάτω η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, έξω η τρόικα, το ΔΝΤ και η ΕΕ.
Να απαγορευτούν οι απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Να καταργηθούν όλα τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι
Διαγραφή του δημόσιου χρέους
Εθνικοποίηση των τραπεζων και των μεγάλων παραγωγικών μονάδων
ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών
http://kentroagona-ergaton.blogspot.gr/, τηλ.: 6974599214, 6947153446

Νέα Προοπτική τεύχος#554# Σάββατο 31 Αυγούστου 2013