Η κυβέρνηση, η “τύχη” του ΔΟΛ και τα ζόμπι της διαπλοκής

Τα τελευταία 24ωρα φήμες αναφέρονται σε ενδεχόμενη “λύση” στο πρόβλημα της χρεοκοπίας του ΔΟΛ με την εμφάνιση “επενδυτή”. Του γνωστού Ιβάν Σαββίδη.

Κανείς όμως δεν τολμά να αγκιστρωθεί στη φήμη αυτή προς το παρόν, καθώς άλλες ανάλογες έχουν έρθει και… φύγει τις τελευταίες εβδομάδες χωρίς αποτέλεσμα.

Το βέβαιο είναι ότι τα χρέη που βαραίνουν το συγκρότημα είναι τεράστια, ο Ψυχάρης που είναι ο ιδιοκτήτης δεν εμφανίζεται ικανός να τα πληρώσει (τα χρήματα που υπάρχουν λέγεται ότι είναι στο εξωτερικό και δύσκολα επιστρέφουν), αρκετά διοικητικά στελέχη της Alpha Bank που είχαν δώσει τα περισσότερα δάνεια αντιμετωπίζουν νομικές διώξεις και το… αδιέξοδο μεγαλώνει καθημερινά.

Παρ’ όλα αυτά ο ρόλος του συγκροτήματος στην παράδοση της διαπλοκής στη χώρα ήταν ιδιαίτερα σαφής στην τελευταία σχετική συζήτηση στην Βουλή.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει η δημοσιογράφος Ματίνα Παπαχριστούδη σε πρόσφατο ρεπορτάζ της.

“Σε μια ακόμη κοκορομαχία εντυπώσεων Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης αλληλοκατηγορήθηκαν με σκληρές εκφράσεις για το ποιο από τα δυο κόμματα ελέγχει τον ΔΟΛ!

Θα γελούσαμε με τις κατηγορίες Μητσοτάκη, δεν ήταν το κόμμα του που έστελνε στα «Νέα» τα θέματα που έπρεπε να γίνουν πρωτοσέλιδα; Δεν είναι όμως καθόλου αστείο να διαβάζεις τις προπαγανδιστικές πένες του Μαξίμου για την ανάγκη σωτηρίας ενός «ιστορικού συγκροτήματος», όπως το έθεσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Ενός συγκροτήματος που εκδοτικά στήθηκε πάνω στην προδοσία του ελληνικού λαού, διαπλέχθηκε και συμμετείχε στην εξουσία πολιτικών, επιχειρηματικών, οικονομικών και πολιτιστικών διεργασιών στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία 50 χρόνια.

Την εξουσία αυτής της διαπλοκής αλλά και της επιρροής εντύπων-ΜΜΕ που όπως το έχουν αποδείξει, μπορούν αστραπιαία να κινηθούν ιδεολογικά και προπαγανδιστικά από το δεξιό μαύρο, έως το δημοκρατικό αντιδεξιό τόξο στοχεύει να «εξαγοράσει» ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ…”.

Πάνω στα υπολείμματα αυτού του συγκροτήματος επιχειρείται τα τελευταία 24ωρα να βρεθεί “λύση” που θα το ξαναστήσει όρθιο για να παίξει τον “ιστορικό του ρόλο”, αυτόν του πολιτικού εργαλείου στα χέρια της εκάστοτε εξουσίας…

Γ. Αγγ.