Δικαστήρια Ευελπίδων,Δευτέρα 30 Γενάρη 2017: Να αθωωθεί ο σ. Παύλος Αντωνόπουλος

 

 

Στις 30 Γενάρη δικάζεται ο σύντροφος Παύλος Αντωνόπουλος, συνδικαλιστής εκπαιδευτικός και αγωνιστής της επαναστατικής αριστεράς.

 

Ο σ. Παύλος, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συνελήφθη στις 8 Γενάρη του 2014 κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδιναν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων, για να καταγγείλουν την αντιδημοκρατική απαγόρευση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας από τη Γενική Ασφάλεια Αττικής που είχαν προκηρύξει οι οργανώσεις της αριστεράς ενάντια στην ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα μας. 
Η συνέντευξη Τύπου δινόταν 2 ώρες πριν την ανακοινωμένη συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και ο Παύλος Αντωνόπουλος συμμετείχε ως εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ μετά από απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, της οποίας τότε ήταν εκλεγμένο μέλος. 

 

Η σύλληψη και παραπομπή σε δίκη του Παύλου ήταν μία ακόμη ενέργεια τρομοκράτησης του αγωνιζόμενου λαού που προστέθηκε στην αλυσίδα εκατοντάδων αντίστοιχων συλλήψεων και καταδικών άλλων αγωνιστών. Κυβερνήσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε αγαστή συνεργασία από τη μια επιτίθενται σε όλα τα επίπεδα στο λαό μας, εξακοντίζοντας την εκμετάλλευση σε πρωτοφανή ύψη, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, διαλύουν την ασφάλιση, την υγεία και την παιδεία, εξαθλιώνουν τους συνταξιούχους και δημιουργούν έναν τεράστιο στρατό ανέργων καταστρέφοντας συστηματικά τα μεσαία στρώματα, μικροβιοτέχνες, επαγγελματίες και αγρότες. Μπροστά στη μαζική αντίσταση του λαού σε αυτή την πολιτική, ο αυταρχισμός και η τρομοκράτηση είναι το μοναδικό όπλο της εξουσίας και οι Κυβερνήσεις το αξιοποιούν με απλοχεριά. Αφού δημιουργήσουν το κατάλληλο υπόβαθρο με μια σειρά αντιδημοκρατικούς νόμους και αποφάσεις, βάζουν μπροστά το “βαθύ” κράτος για να “συνετίσει” όσους διαφωνούν και αγωνίζονται για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

 

Η δίκη του Παύλου είχε αρκετές αναβολές από το Γενάρη του 2014. Ας σημειωθεί ότι ο σύντροφος αγωνίστηκε κατά της δικτατορίας την περίοδο 1967 – 74, συμμετέχει στο κίνημα από φοιτητής μέσα από τις γραμμές του οργανωμένου πολιτικού κινήματος και είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Νέου Αριστερού Ρεύματος, ενώ έχει εκλεγεί σε όλες τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος από το πρωτοβάθμιο σωματείο του μέχρι το ΔΣ της ΟΛΜΕ και στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

 

Τώρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων της. Διατηρεί και χρησιμοποιεί όλες τις δομές που τη βοηθούν να υλοποιεί την πολιτική της και το κομπολόι των διώξεων συνεχίζεται και βαθαίνει. Η μόνη δύναμη που μπορεί να τους σταματήσει είναι η δύναμη του ενωμένου λαού, η ταξική συσπείρωση των εργαζομένων και ο ανυποχώρητος αγώνας για την υπεράσπιση των λαϊκών και εργατικών συμφερόντων και δικαιωμάτων, για την κοινωνική δικαιοσύνη. Πρώτο βήμα η έξοδος από την ΕΕ, η ανατροπή της Κυβέρνησης με την ενωμένη πάλη του λαού και η εφαρμογή ενός προγράμματος άμεσης ανακούφισης του λαού στην κατεύθυνση του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας.

 

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας απέναντι στην τρομοκρατία της εξουσίας.

 

Όλοι τη Δευτέρα 30 Γενάρη στα Δικαστήρια.

 

Να αθωωθεί ο σ. Παύλος Αντωνόπουλος.