του Γιάννη Αγγέλη

Ο περιβόητος ανασχηματισμός επιτέλους έγινε.

Και μάθαμε τι σκέφτεται ο… Μωυσής.

Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Η ακροδεξιά του κυρίου πήρε θέση για εκλογές. Έτσι τουλάχιστον λένε οι «περί τον Κύριον»…

Το «τσεκούρι» του Βορίδη ανέλαβε το υπουργείο Εσωτερικών, ο υιός Πλεύρης ανέλαβε –ως αναπληρωτής– την εκπροσώπηση της κυβέρνησης στη Βουλή πίσω από τον καταστροφέα των εργατικών δικαιωμάτων Βρούτση.

Και όχι μόνο αυτοί, καθώς οι ειδήμονες επί των βιογραφικών των στελεχών της ΝΔ, υποστηρίζουν ότι στα νέα πρόσωπα ό,τι πιο δεξιό είναι αυτό που κυριαρχεί στο νέο σχήμα, αλλά και στις μετατοπίσεις των παλιών.

Δίπλα τους διατηρούν τις θέσεις τους όλοι όσοι έχουν κοστίσει ζωές, όπως τα «επιτελεία» στο Υγείας υπό τον Κικίλια, αλλά και η «Κεραμέως», ενώ στο υπουργείο πολιτισμού η Μενδώνη κρατάει την καρέκλα της και κρύβεται πίσω από την υπουργοποίηση του Ν. Γιατρομανωλάκη.

Γιατί δεν διώχνεις τον Κικίλια και την Κεραμέως, λέγεται ότι ρωτήθηκε ο Μητσοτάκης. Και η απάντησή ήταν, «γιατί έτσι θα θεωρηθεί ότι κάναμε λάθος με την πανδημία». Πέντε χιλιάδες νεκροί…

Ας επιστρέψουμε όμως στο κέντρο της εικόνας του ανασχηματισμού.

Βορίδης και Χρυσοχοΐδης αποτελούν πλέον το βασικό δίδυμο της επιχείρησης προετοιμασίας των επόμενων εκλογών σε συνθήκες παρατεταμένης πανδημίας και καταστολής, όποτε και αν αυτές γίνουν, είτε στις αρχές του καλοκαιριού, είτε αργότερα. Και στο οικονομικό επιτελείο τί γίνεται; Εκεί όλα μένουν ως έχουν, Σταϊκούρας – Σκυλακάκης έχουν αναλάβει τον σχεδιασμό της μεταβατικής επιδοματικής πολιτικής με τα 2,2 δις του SURE, για όσο η πανδημία γεννάει φόβο για την δουλειά, ανέργους και ολιγόμηνα προγράμματα απασχόλησης…