για την επαναστατική ανατροπή του σάπιου Καπιταλισμού

Ο συνεχιζόμενος αγώνας του φοιτητικού κινήματος ενάντια στην αστυνομία στα Πανεπιστήμια, φέρνει στη συλλογική μνήμη του λαού και των εργαζομένων αυτής της χώρας, την φλόγα της πολιτικής πάλης του εργατικού κινήματος, από τα χρόνια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973, ως το κίνημα του 1990-91, την εργατική εξέγερση ενάντια στο αντιασφαλιστικό οδοστρωτήρα της κυβέρνησης Σημίτη το 2001, τα εκπαιδευτικά κινήματα του 2006-7 ενάντια στην αναθεώρηση του Συντάγματος για την ανεμπόδιστη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, την συγκλονιστική εξέγερση-τομή του Δεκέμβρη του 2008 και τους μεγάλους αντιμνημονιακούς αγώνες του λαού και την αντιφασιστική πάλη πρωτίστως της νεολαίας, τα χρόνια που ακολούθησαν.

Zoύμε μέσα στις συνθήκες μιας πρωτοφανούς διεθνούς καπιταλιστικής πληθωριστικής κρίσης και γεωπολιτικών ανατροπών. Ο πόλεμος δια πληρεξουσίου του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ενάντια στη Ρωσία απειλεί όλον τον κόσμο με μια καταστροφική κλιμάκωση παγκόσμιας κλίμακας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις αποτελούν ενεργό μέρος του Νατοϊκού επιθετικού ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου που εξάγει την εσωτερική του, δομική και ιστορική κρίση, σε έναν πόλεμο αποικιοποίησης της Ρωσίας και του πρώην σοβιετικού χώρου. Μια απειλή παγκόσμιας καταστροφής με τη μορφή ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου επικρέμαται πάνω από την ανθρωπότητα. 100 χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, η ελληνική μπουρζουαζία και το κομματικό υπηρετικό τους προσωπικό εμπλέκουν την Ελλάδα στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια απειλώντας με νέες καταστροφές, που θα τις πληρώσουν τα παιδιά των εργατών και των αγροτών, καθώς τα δικά τους παιδιά θα έχουν φροντίσει να τα στείλουν στην Ελβετία, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Η πάλη μας για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι αδιάσπαστα δεμένη με την πάλη ενάντια στο κράτος του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.

Οι φοιτητικές διαδηλώσεις στους δρόμους, τα μπλόκα στις εισόδους των σχολών και οι συγκρούσεις με την αστυνομία στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, σε συνδυασμό με τον ελπιδοφόρο αγώνα του λαού στα Εξάρχεια και τον αγώνα των εργατών της Μαλαματίνα ενάντια στις απολύσεις και τις διώξεις απεργών εργατών, έχουν έναν ταξικό, πολιτικό, επαναστατικό χαρακτήρα και για να νικήσουν ενάντια στο κράτος και την κυβέρνησή του, απαιτείται να κατισχύσουν έναντι των απεργοσπαστικών μηχανισμών της προδοτικής συνδικαλιστικής και πολιτικής γραφειοκρατίας στο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα.

Οι μαθητές οι οποίοι τα χρόνια της πανδημίας, πρωτοστάτησαν στο κίνημα των σχολικών καταλήψεων, βγαίνοντας στους δρόμους ενάντια στην μισητή Κυβέρνηση Κούλη-Κεραμέως και το πρόγραμμά της για την διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, είναι τώρα μπροστά σε μια νέα πρόκληση: να δώσουν μαζικά τον αγώνα για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία χωρίς ταξικούς φραγμούς. Η Γενική Απεργία της 9ης Νοέμβρη παρά τον περιορισμένο της χαρακτήρα, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα για έναν μεγάλο πανεργατικό ξεσηκωμό. Ο αγώνας των μαθητών και των φοιτητών, είναι αγώνας όλης της νεολαίας, γιατί στο παρόν της εξέγερσης ενάντια στην διάλυση και κατάρρευση της δημόσιας παιδείας, κυοφορείται η εξέγερση ενάντια στην κατάρρευση της σκιώδους αγοράς εργασίας, με την οποία οι κυβερνώντες, έχουν επιχειρήσει τα τελευταία χρόνια, να αντιμετωπίσουν τις πολιτικές συνέπειες της κρίσης η οποία τους επόμενους μήνες, μαζί με την επιδείνωση της ακρίβειας, οδηγεί στην εκτίναξη της ανεργίας.

Ας ετοιμαστούμε και ας παλέψουμε μαζικά και αποφασιστικά, χτίζοντας μια επαναστατική οργάνωση που να παλεύει και να ενοποιεί τους αγώνες δίνοντας τις μάχες ενάντια στον καπιταλισμό, το κράτος, τον φασισμό και τα τσιράκια τους σε όλα τα μέτωπα, στο πολιτικό, το εργατικό-συνδικαλιστικό, στη νεολαία, στο έμφυλο και γυναικείο κίνημα, συμπεριλαμβανόμενου του  αγώνα ενάντια στην αστική ιδεολογία – χτίζοντας το Επαναστατικό Κόμμα της εργατικής τάξης και την επαναστατική Διεθνή.

Οργανωθείτε στην ΟΕΝ και το ΕΕΚ

15/10/2022

Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας

(νεολαία του ΕΕΚ-Τροτσκιστές)  –   www.neaprooptiki.gr