αστυνομική βία κατά των διαδηλωτών

Ανακοίνωση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα

Μια μαζικότατη πορεία στους δρόμους της γειτονιάς των Σεπολίων ενάντια στους παιδο-βιαστές και μια βίαιη αστυνομική ανταπάντηση δίνουν το στίγμα της κατάστασης στην Ελλάδα.

Με ανακοίνωσή της η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, που συμμετείχε με μπλοκ στη διαδήλωση, το μεσημέρι του Σαββάτου 15/9, χαιρετίζει τη “μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία” και καταγγέλλει την “απρόκλητη στάση των δυνάμεων καταστολής, τους σοβαρούς τραυματισμούς 6 νέων (με χτυπήματα και στο κεφάλι) που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο” ζητώντας την  ΑΜΕΣΗ και παραδειγματική τιμωρία τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΑΑΑ:

Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία που έγινε σήμερα Σάββατο 15/9  στις γειτονιές του ΚΟΛΩΝΟΥ & των ΣΕΠΟΛΙΩΝ.

Αποτέλεσε μια μεγάλη αγκαλιά για όλα τα θύματα βιασμού, τα θύματα της εκμετάλλευσης, τα χιλιάδες παιδιά που ζουν στην πίσω αυλή της Αθήνας.

Μια πολύχρωμη συγκέντρωση, μια κραυγή ενάντια σε κράτος και Δήμο που θρέφουν και καλύπτουν τους βιαστές των παιδιών μας.

Το χειροκρότημα και η αποδοχή της γειτονιάς σε αυτή τη συγκέντρωση οργής και αλληλεγγύης, δίνει δύναμη σε όσους/όσες αγωνίζονται για ψωμί – παιδεία – υγεία –  ελευθερία.

Η συγκέντρωση που συμμετείχαν δεκάδες συλλογικότητες και φορείς, χτυπήθηκε από την αμαρτωλή ΕΛΑΣ, φίλη και προστάτη του παιδο-βιαστή (που μέλη της είναι, επίσης, και στυγνοί βιαστές, όπως έδειξε το αποτρόπαιο συμβάν του βιασμού της νεαρής κοπέλας στο ΑΤ Ομόνοιας). Η στάση τους προκλητική κι ειρωνική με την άδεια και προτροπή  του επικεφαλής τους. Φάνηκε από την αρχή ότι είχαν εντολή να διαλύσουν τη συγκέντρωση και πορεία.  Ήταν αφιονισμένοι και κεντρικά καθοδηγούμενοι από την πολιτική ηγεσία.

Οι φίλοι και προστάτες του παιδο-βιαστή, ενοχλήθηκαν από τη μαζική παρουσία κυρίως νέων ανθρώπων και συνέχισαν τις επιθέσεις τους, στο τέλος της συγκέντρωσης πετώντας κρότου-λάμψης και δακρυγόνα στους συγκεντρωμένους στο πιο πολυσύχναστο μέρος της γειτονιάς, το σταθμό ΜΕΤΡΟ ΣΕΠΟΛΙΩΝ. Εκεί δέχτηκαν και την οργή του κόσμου και την απαίτηση να αποχωρήσουν, το οποίο και έγινε μετά από λίγα λεπτά.

Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, ανθρώπων της γειτονιάς και νεολαίας, είναι το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα, ότι μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Η φτώχεια, η ανέχεια, ο αποκλεισμός και το περιθώριο χιλιάδων παιδιών της πίσω αυλής της Αθήνας, που μας έχει οδηγήσει η πολιτική της κυβέρνησης και η πλήρης εγκατάλειψη του Δήμου, είναι ένα εκρηκτικό μίγμα που θα βάλει φωτιά σε κεντρική και τοπική εξουσία, τους εκμεταλλευτές και προστάτες των παιδοβιαστών.

Η ζωή μας θα αλλάξει και θα φροντίσουμε όλοι γι αυτό.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη στάση των δυνάμεων καταστολής, τους σοβαρούς τραυματισμούς 6 νέων ( με χτυπήματα και στο κεφάλι) που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και ζητάμε την ΑΜΕΣΗ & παραδειγματική τιμωρία τους.

Αθήνα 15.10.22