Η "ΠΑΡΗΦΑΝΗ¨ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗ ΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

 

 

Σπουδή των κομμουνιστών-διεθνιστών δεν μπορεί να είναι η υπεράσπιση της «εθνικής κυριαρχίας» του αστικού κράτους, όπως την ορίζουν και την εννοούν οι ταξικοί τους αντίπαλοι, έναντι των απειλών της «παγκοσμιοποίησης». Όμως, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα η παρακολούθηση και η ανάδειξη των σχετικών διεργασιών, και γιατί περιγράφεται με σαφήνεια το βάθος της κρίσης της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης που εκδηλώνεται σε πολλές και συχνά αντιφατικές μορφές, και γιατί αποδεικνύεται η διγλωσσία όσων μιλούν στο όνομα του έθνους, αλλά κατά τα άλλα, είναι διαρκώς σκυμμένοι μπροστά στις επιταγές των Ιμπεριαλιστών.

Η γενικόλογη αυτή εισαγωγή, έχει σκοπό να αναδείξει το αίσχος που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα στο συγκεκριμένο ζήτημα. Αφού εκτοξεύτηκε στην εξουσία, για να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι των Ευρωπαίων δανειστών, συνθηκολόγησε άρον-άρον και υπέγραψε με χέρια και πόδια το 3ο Μνημόνιο. Αλλά η ενδοτικότητα των κατά τ’ άλλα σκληρών διαπραγματευτών δεν σταματά εκεί. Άπαξ και προσδεθείς στην γκιλοτίνα, είσαι αναγκασμένος να πιεις το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους, υπομένοντας όλα τα βασανιστήρια και τους εξευτελισμούς που σου επιφυλάσσουν οι δήμιοι σου.

Με αφορμή το προσφυγικό, η Ελλάδα ως χώρα, και πιο ειδικά η κυβέρνηση Τσίπρα, δέχονται πυρ ομαδόν από τους «εταίρους» για την παντελή ανικανότητα να φυλάξουν τα σύνορά τους, μπροστά στα κύματα της προσφυγιάς που καταφθάνουν μαζικά. Αφού η Ε.Ε. συνέβαλλε καθοριστικά, με την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική της εμπλοκή στην περιοχή, στο να σχηματιστούν οι αιτίες του προσφυγικού ξεριζωμού, τώρα βρίσκει τον ένοχο του «προβλήματος» που της χτυπά την πόρτα, στο πρόσωπο της αποδιοργανωμένης και χρεοκοπημένης Ελλάδας (την οποία εξίσου «βοήθησε» μέσω των καταστροφικών μνημονίων να φτάσει στην σημερινή κατάσταση).

Οι απειλές της Μέρκελ, για πέταγμα της Ελλάδας έξω από την συνθήκη Σένγκεν, και η πίεση για παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στις νέες ομάδες της Ευρω-καταστολής, την αναγεννημένη Frontex, δεν συναντούν την παραμικρή αντίσταση από την «περήφανη» ελληνική κυβέρνηση. Να θυμίσουμε, πως σε αυτήν περιλαμβάνονται και οι υπερ-πατριώτες Ανεξάρτητοι Έλληνες, του «πολέμαρχου» Πάνου Καμμένου.

Τα έγγραφα που διαρρέουν στον Τύπο, περιλαμβάνουν ακόμη και κοινές περιπολίες στο Αιγαίο, από ελληνικές και τούρκικες δυνάμεις, κάτω από την επίβλεψη της ευρωπαϊκής ομάδας. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα, αν γίνει αποδεκτή και αυτή η «λεπτομέρεια», θα «φυλάσσονται» από τους «προαιώνιους εχθρούς» και διεκδικητές του Αιγαίου, τον στόχο κάθε πατριώτη και εθνικιστή, της γείτονας χώρας του Ερντογάν…

Το άνωθεν ζήτημα συνιστά και την τελευταία γραμμή άμυνας της κυβέρνησης και του υπ. Εξ. Κοτζιά, οι οποίοι φυσικά ως τώρα έχουν συναινέσει σε οποιαδήποτε άλλη απαίτηση έχει πέσει στο τραπέζι και έχουν μετά χαράς αποδεχτεί τον σχηματισμό και τη συμμετοχή στην νέα ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή – ακτοφυλακή, ακόμα κι αν αυτή αποτελεί ευθεία προσβολή της εθνικής κυριαρχίας του ελληνικού αστικού κράτους. Αφού έχουν αποδεχτεί τα πάντα σε σχέση με την ευρωπαϊκή ακτοφυλακή, διαμαρτύρονται χλιαρά για το αν θα επεμβαίνει αυτόνομα στα σύνορα της Ελλάδας.

Τελικά, είναι μάλλον νόμος της Ιστορίας, όσο περισσότερο κάποιος μιλά στο όνομα του «έθνους» και της «πατρίδας», τόσο περισσότερο ενδοτικός είναι, έτοιμος να εκχωρήσει οτιδήποτε συνδέεται ιστορικά με τις παραπάνω έννοιες.

Κ. Αποστολόπουλος