Η προφυλάκιση του Χ. Κορτέση

Ένας από τους «γνωστούς αγνώστους» κατά την αστυνομία, ο Χριστόφορος Κορτέσης στο παρελθόν είχε στοχοποιηθεί για την δράση του. Πρόσφατα συνέβη να εμπλακεί σε μια μικροπαραβατική πράξη – την απόπειρα να «απαλλοτριώσει» ή κατά τον νομικό ορισμό να κλέψει ένα εμπόρευμα 180 ευρώ από την εταιρεία Leroy Merlin. Ο Χ. Κορτέσης συνελήφθη από την ασφάλεια της πολυεθνικής και στη συνέχεια παραδόθηκε στην αστυνομία. Και ξαφνικά, μια υπόθεση κλοπής, πταισματικού ή έστω πλημμεληματικού χαρακτήρα γίνεται αφορμή για να στηθεί ένα ακόμη αστυνομικό τρομοσενάριο. Μαζί με τον Χριστόφορο Κορτέση άλλοι έξι συνελήφθησαν και γίνεται προσπάθεια από τις αστυνομικές αρχές να στήσουν μια ακόμη «εγκληματική οργάνωση». Αλλά στην προκειμένη περίπτωση, ο μεν Κορτέσης μπορεί να κατηγορηθεί ως κλέφτης, αλλά οι αρχές πρέπει να κατηγορηθούν ως εγκληματική οργάνωση, για συνωμοσία και άδικη δίωξη πολιτών.
Υπέρ του Χριστόφορου Κορτέση έχουν κινητοποιηθεί πολλά στέκια και συλλογικότητες. Από την ανακοίνωση του Πασαμοντάνια το παρακάτω κείμενο:
« ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ!
Ο αγωνιστής Χριστόφορος Κορτέσης βρίσκεται στη φυλακή με την κακουργηματική κατηγορία της “ληστρικής κλοπής” επειδή επιχείρησε να αφαιρέσει πράγματα αξίας 180€ από το Leroy Merlin!
Μία διαδεδομένη, καθημερινή και άνευ σημαντικότητας πταισματική ή πλημμεληματική υπόθεση μικροκλοπής από πολυκατάστημα εξελίχθηκε σε ένα καφκικό σκηνικό όπου με ευθύνη της επιχείρησης, της ιδιωτικής εταιρίας security OVIT Α.Ε. και του υπεύθυνου ασφαλείας Κ. Δρίβα προσωπικά, της κρατικής ασφάλειας και της δικαστικής εξουσίας ένας γνωστός αγωνιστής ξυλοκοπήθηκε άγρια και προφυλακίστηκε, ενώ άλλοι έξι αγωνιστές διώκονται για συναυτουργία, ο ένας εκ των οποίων με μακρά διαδρομή στους κοινωνικούς συνδικαλιστικούς αγώνες στον κλάδο του εμπορίου και την ίδια την επιχείρηση.
Αυτή η υπόθεση ενώ έπρεπε να έχει λήξει απλά και άμεσα με την επιστροφή των αφαιρεθέντων ή έστω με αποζημίωσή τους, συνεχίστηκε με εγκλωβισμό και ανακριτικού τύπου ψυχολογικό πόλεμο (με σκοπό να εμπλακεί στην υπόθεση και ο εργαζόμενος συνδικαλιστής Γ. Α. που βρίσκεται στο στόχαστρο της διοίκησης), με την εκδικητική σύλληψη του Χ. Κορτέση, τον ξυλοδαρμό του με κουκούλα και την προφυλάκισή του και τελικά με τη δίωξη 7 συνολικά αγωνιζόμενων συντρόφων.
Το σύμπλεγμα ιδιωτικής-κρατικής ασφάλειας και δικαστικής εξουσίας δουλεύοντας για λογαριασμό των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων επιχειρεί με κάθε ευκαιρία να τρομοκρατήσει, να σπιλώσει, να εκδικηθεί και να καθηλώσει όσους αγωνίζονται, να τρομοκρατήσει ευρύτερα τους εργαζόμενους και τους μη προνομιούχους. Επιδίδονται καθημερινά σε μια προσπάθεια διατήρησης του ληστρικού τους συστήματος που ξεζουμίζει την κοινωνική πλειοψηφία όσο αυτοί απολαμβάνουν τα βρώμικα κέρδη τους. Αν είσαι πλούσιος ή αν έχεις κλέψει μερικά εκατομμύρια ευρώ (βλ. Εnerga) δε σε ακουμπάει κανείς, αν είσαι φτωχός θα βρεθείς στη φυλακή “δι’ ασήμαντον αφορμή”.
Δε θα αφήσουμε να εγκατασταθεί ένα νέο ειδικό καθεστώς για όσους και όσες αγωνίζονται, θα υπερασπιστούμε συλλογικά και μαχητικά τους ανθρώπους, τις δομές και τους αγώνες μας, όπως και κάθε έναν και κάθε μία που βάλλεται από τη βία του κράτους και του κεφαλαίου.
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΚΟΡΤΕΣΗ
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ/-ΕΣ
ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ – ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥΝΤΑΙ – ΔΕΝ ΑΜΑΥΡΩΝΟΝΤΑΙ
Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña
20/7/2019 “