Η Ελλάδα μετατρέπεται σε πολεμικό ορμητήριο ενάντια στη Ρωσία και τις χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ, όσες δεν έχουν αλώσει ακόμη οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Μετά και την ανανέωση για άλλα 5 χρόνια της ελληνο-αμερικανικής πολεμικής συμφωνίας (την οποία, όπως υπενθύμισε ο αμερικανός πρέσβης Πάιατ, ξεκίνησε ο Σύριζας) η Ελλάδα γίνεται ένα απέραντο ορμητήριο της αμερικανικής ιμπεριαλιστικής πολεμικής μηχανής, που αναδιατάσσει τις δυνάμεις της μετά την ταπεινωτική ήττα της στο Αφγανιστάν. Η Ελλάδα του Μητσοτάκη συμβάλει αποφασιστικά στη γεωπολιτική αναδιαμόρφωση της αμερικανικής στρατηγικής. Από την παραδοσιακή ιστορική φιλία, 200 και πάνω χρόνια, πλην ελάχιστων περιόδων ακροδεξιών κυρίως διακυβερνήσεων, η Ελλάδα γίνεται στρατηγικός αντίπαλος της χώρας του Μόσκοβου. Η ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη γίνεται υπεύθυνη για τα όσα καταστροφικά μπορούν να συμβούν σε κάποια στροφή της ιστορίας με θερμή αναμέτρηση ανάμεσα στον δυτικό ιμπεριαλισμό και τη Ρωσία, που, παρά την καπιταλιστική παλινόρθωση, οι ιμπεριαλιστές επιδιώκουν να κονιορτοποιήσουν και ν’ αποικιοποιήσουν -όπως και την Κίνα- σύμφωνα με το στρατηγικό όραμα του Μπρεζίνσκι. Και το ζήτημα είναι να ανατρέψουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και κάθε καπιταλιστική κυβέρνηση που επιχειρεί για τα δικά της ταξικά συμφέροντα να ρίξει την χώρα και τον λαό σε περιπέτειες, ανάλογες με την Ουκρανική αντιμπολσεβίκικη εκστρατεία του Βενιζέλου ή, ακόμη χειρότερα, με την Μικρασιατική Καταστροφή…

Από την αντιμπεριαλιστική συγκέντρωση αριστερών οργανώσεων στο Σύνταγμα, Τρίτη 19/10. Φωτογραφία: Θόδωρος Κουτσουμπός.

Το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος αναφερόμενο στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ με επίκεντρο την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Θεσσαλία σημειώνει:

Το ελληνικό κράτος αναλαμβάνει έναν βρώμικο πολεμικό ρόλο καθώς ολόκληρη η ελληνική επικράτεια μετατρέπεται σε ένα τεράστιο Πολεμικό Ορμητήριο των φονιάδων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ενάντια στην Ρωσία. Είναι μια εξέλιξη που συνδέεται με την 5χρονη ελληνο-αμερικανική πολεμική συμφωνία που υπογράφτηκε πρόσφατα αλλά και τις διεργασίες στο ΝΑΤΟ.

Βάση Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο και 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στο Βόλο

Κεντρικό ρόλο στους αμερικανικούς πολεμικούς σχεδιασμούς παίζουν πλέον η Βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο και οι εγκαταστάσεις της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στη Ν. Ιωνία του Βόλου, όπου θα έχουν την έδρα τους, αντίστοιχα, τα ελικόπτερα Apache & Black Hawk και τα μέλη των Marines Corps.

Οι πολεμοκάπηλοι αυτοί σχεδιασμοί συνδέονται και με την απόφαση μεταφοράς των οχηματαγωγών του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού από τον Σαρωνικό στον Παγασητικό Κόλπο και τη δημιουργία Βάσης στο Βόλο.

110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα συμβαίνουν στην 110 Πτέρυγα Μάχης στην Λάρισα όπου έφτασαν για συνεκπαίδευση με τα F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα 15 F-15 της 336 Μοίρας Rocketeers της USAF, στο πλαίσιο της άσκησης «Castle Forge».

Επίσης, έχουν σχεδιαστεί να εκτελεστούν συνεκπαιδεύσεις σε συνεργασία και με τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και με τις Ειδικές Δυνάμεις της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Το πανό του ΕΕΚ/ΟΕΝ στην αντιμπεριαλιστική συγκέντρωση αριστερών οργανώσεων στο Σύνταγμα, Τρίτη 19/10. Φωτογραφία: Θόδωρος Κουτσουμπός.

Τι επιδιώκουν οι ΗΠΑ έχοντας ως ορμητήριο την 110 ΠΜ της Λάρισας;

Οι ΗΠΑ θεωρούν στρατηγική τη θέση της Λάρισας και εξαιρετικά σημαντικό το αεροδρόμιο της, το οποίο θέλουν να το καταστήσουν ορμητήριο τόσο προς το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, όσο προς τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα.

Δείγμα γραφής αποτελεί η μετακίνηση από την Αφρική στην αεροπορική βάση της Λάρισας των ισχυρότατων και υπερσύγχρονων μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-9 Reaper, αλλά και οι ιδιαίτερα σημαντικές επενδύσεις σε δίκτυα της 110 Πτέρυγας Μάχης από τους Αμερικανούς που αφορούσε την υποστήριξη των UAV’s.

Το ΓΕΑ κατά το παρελθόν είχε προχωρήσει ιδιαίτερα τις συζητήσεις η 110 Πτέρυγα Μάχης να είναι ενδιάμεσος σταθμός ή μια δεύτερη επιλογή ακόμη μεγαλύτερων UAV’s των ΗΠΑ ή και του ΝΑΤΟ.

Επίσης, αναλυτές εκτιμούν ότι πρόκειται για παγίωση της παρουσίας Αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων, και πιο συγκεκριμένα των αεροσκαφών F-15 της USAFE, στην 110 Πτέρυγα Μάχης που την θέλουν ως «ορμητήριο». Έτσι ερμηνεύουν ότι τα ογκώδη μεταγωγικά C-17 της USAF προσγειώθηκαν αρκετές φορές στην Λάρισα, μεταφέροντας υλικά που απαιτούνται για την παραμονή αεροσκαφών και του προσωπικού.

Το αυξημένο αμερικανικό ενδιαφέρον αποκαλύπτει και το σενάριο της άσκησης «Castle Forge», το οποίο προβλέπει την άμεση ανάπτυξη ισχυρών αεροπορικών δυνάμεων με στόχο τον έλεγχο κρίσιμων περιοχών στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας.

Για όσο διάστημα οι Αμερικανοί θα βρίσκονται στη Λάρισα, έχουν προγραμματίσει να συμμετάσχουν σε ασκήσεις και με άλλες χώρες των Βαλκανίων.

Από την παραπάνω ανάλυση προκύπτει ότι το ελληνικό κράτος αποκτά ιδιαίτερης βαρύτητας ρόλο στο πλαίσιο των αμερικανικών επιθετικών σχεδιασμών.

Υπάρχουν σοβαρά ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά που αποκαλύπτουν το βρώμικο πολεμικό τυχοδιωκτικό ρόλο του ελληνικού αστικού κράτους, μια από τις πιο μεγάλες απειλές για τους λαούς.

Η εμπλοκή του ελληνικού κράτους στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς ως δύναμη αιχμής για την εκδήλωση της επιθετικότητας των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Δύσης -έτσι ερμηνεύεται η διεύρυνση του στρατιωτικού αποτυπώματος των ΗΠΑ στην Ελλάδα- δημιουργεί κινδύνους ανταπόδοσης από την Ρωσία που στοχοποιείται, αλλά και εκδίκησης των λαών που απειλούνται με Καταστροφή, Εκμετάλλευση, Καταπίεση και Προσφυγιά.

Αυτό σημαίνει η πολεμική συμμετοχή του ελληνικού στρατού στις εκστρατείες των ΗΠΑ και της Γαλλίας, του ΝΑΤΟ και Ευρωστρατού.

Για όλους αυτούς τους λόγους οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία, το μαζικό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, πρέπει να πρωτοστατήσουν στην πάλη ενάντια στον πόλεμο και την πολεμική προετοιμασία, με βασικούς στόχους:

  • Όχι στις πολεμικές συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ.
  • Έξω οι βάσεις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, καμία νέα διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών.
  • Όχι στο παρανοϊκό κυνήγι των εξοπλισμών – λεφτά για την υγεία, την παιδεία, το περιβάλλον, τις λαϊκές ανάγκες.
  • Όχι στα ματωμένα τείχη της ΕΕ στους πρόσφυγες που γεννούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η λεηλασία από τις πολυεθνικές.
  • Κάτω η κυβερνητική πολιτική της υποταγής των πάντων στα συμφέροντα της ολιγαρχίας, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ – καμιά συναίνεση, καμιά ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική.
  • Ειρήνη και φιλία των λαών, όχι στους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου και τα πολεμικά σχέδια κρατών και ιμπεριαλιστικών κέντρων.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021