Κείμενο υπογραφών

H ζωή του φυλακισμένου με πολλαπλά ισόβια Δημήτρη Κουφοντίνα βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Από τις 8/1/2020 ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει υποχρεωθεί να κάνει απεργία πείνας στις φυλακές Δομοκού διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες μεταγωγής του από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας στον Δομοκό με μια σκηνοθετημένη και ουδέποτε πραγματοποιημένη «μεταγωγή» του στις φυλακές Κορυδαλλού, πραγματοποιημένη μόνο στα χαρτιά για να συγκαλύψει τις παράνομες πράξεις του υπουργείου Προ.Πο στο οποίο υπάγονται πλέον οι φυλακές. Δεδομένης της σχεδόν εικοσάχρονης κράτησής του και των απεργιών πείνας η υγεία του έχει πολύ εξασθενίσει και η ζωή του κινδυνεύει.

Με ψήφισμα που διακινείται στο διαδίκτυο μέσω της πλατφόρμας avaaz εκατοντάδες υπογραφές συγκεντρώνονται απαιτώντας να σταματήσει η επιχείρηση εξόντωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα και να μεταχθεί στον Κορυδαλλό.

Το ψήφισμα ΕΔΩ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Να σταματήσει η επιχείρηση εξόντωσης του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα – Να μεταχθεί αμέσως στη φυλακή Κορυδαλλού.

O απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας να μεταχθεί αμέσως στη φυλακή Κορυδαλλού.

Όσοι-ες υπογράφουμε αυτό το κείμενο, καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη μεθόδευση σε βάρος του επί 18 χρόνια και 4 μήνες κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα, εκ μέρους της κυβέρνησης, με μοναδικό κίνητρο την εκδικητικότητα για την πολιτική στάση του και την εξόντωσή του, και βεβαίως αποκλειστικό στόχο όλους τους δυνάμει αντιπάλους του συστήματος.

Θεωρούμε ότι η σωρεία παραβιάσεων νόμων, η συνεχής συκοφάντησή του από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και κυβερνητικούς αξιωματούχους και η εργώδης ανάμειξη του ίδιου του πρωθυπουργού στην οργάνωση της εξαίρεσής του από τα στοιχειώδη δικαιώματά του ως κρατουμένου, με κατάληξη τη σκανδαλωδώς παράνομη μεταγωγή του, σε άθλιες συνθήκες, στη φυλακή Δομοκού, βοούν για τη ζοφερή μεθόδευση σε βάρος του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Δηλώνουμε ότι αρνούμαστε την επιχείρηση εξόντωσής του, με εξαιρετικά βεβαρυμένη υγεία, 63χρονου απεργού πείνας, και τη μετατροπή της υγειονομικής καραντίνας σε λοκντάουν των κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών.

Διαβάστε εδώ τα προηγούμενα άρθρα για την παράνομη μετακίνηση και την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα:
https://www.neaprooptiki.gr/apigagan-ton-dimitri-koyfontina-a/
https://www.neaprooptiki.gr/fylakes-domokoy-dilosi-toy-dimitri-ko/
https://www.neaprooptiki.gr/se-apergia-peinas-o-dimitris-koyfonti/
https://www.neaprooptiki.gr/gia-tin-apergia-peinas-toy-kratoymeno/