Ημέρα μνήμης Σαχτζάτ Λουκμάν – 8 χρόνια μετά

Σήμερα, Σάββατο 16 Γενάρη, στα Πετράλωνα, η απαγόρευση των μετακινήσεων έσπασε!

Εκατοντάδες διαδηλωτές συνέρρευσαν από διάφορες κατευθύνσεις με προορισμό την πλατεία Μερκούρη όπου ήταν και ο τόπος της συγκέντρωσης στη μνήμη της δολοφονίας του πακιστανού εργάτη – μετανάστη Σαχτζάτ Λουκμάν από δύο μαχαιροβγάλτες μέλη της Χρυσής Αυγής το Γενάρη του 2013. Δράστες ο 29χρονος πυροσβέστης Χρήστος Στεργιόπουλος και ο 25χρονος Διονύσης Λιακόπουλος οι οποίοι καταδικάστηκαν τελεσίδικα, κάτω από την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος, σε κάθειρξη 21 ετών και 5 μηνών έκαστος.

Οι συγκεντρωμένοι, περικυκλωμένοι από δεκάδες άντρες των ΜΑΤ και της ασφάλειας αφού στάθηκαν στο χώρο για μιάμιση περίπου ώρα μοιράζοντας προκηρύξεις και φωνάζοντας συνθήματα στη συνέχεια αποχώρησαν συντεταγμένα προς τον σταθμό του ΗΣΑΠ Πετραλώνων. Οι παραινέσεις των επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων για αποχώρηση σε ομάδες των 30 ατόμων δεν έγιναν αποδεκτές.

Το γεγονός ότι υποχώρησαν οι σχεδόν ισάριθμοι μπάτσοι στο να γίνει μια συγκέντρωση εκατοντάδων ανθρώπων σε μια μικρή πλατεία, αλλά όχι πορεία στη γειτονιά, καταδεικνύει τις πραγματικές προθέσεις τους, όσον αφορά την απαγόρευση συγκεντρώσεων. Από την άλλη χαιρετίζουμε τη σημερινή συγκέντρωση ως μία ακόμη νίκη του κινήματος!

Μέσα στο ζόφο της πανδημίας και της αστυνομοκρατίας κρατάμε ακόμη ψηλά τη σημαία και πορευόμαστε!

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Γ.Σ.