Εκδήλωση για τα 9 χρόνια λειτουργίας και κοπή της πίτας

του Γιάννη Αγγέλη


«Να καταλάβουν ότι είμαστε πολλοί και έχουμε προχωρήσει πια…», «είδα πολλούς ανθρώπους με πολύ αγάπη», «είπατε την αλήθεια και θα τους κάνουμε να την ακούσουν θέλουν δεν θέλουν».

Με αυτά και παρόμοια μηνύματα και υποστήριξης, που έφτασαν στο τηλέφωνο του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιλίου, την επόμενη ημέρα, πολλοί φίλοι σχολίασαν την εκδήλωση που έγινε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου για τα 9 χρόνια λειτουργίας του.


Στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Μελίνα Μερκούρη -πολλοί υποχρεώθηκαν να μείνουν στο φουαγιέ του θεάτρου- περισσότεροι από 200 κάτοικοι του Ιλίου και φίλοι του Κοινωνικού Ιατρείου, συγκεντρώθηκαν για την εκδήλωση της ετήσιας παραδοσιακής κοπής της πίτας, που συνέπεσε με την ημέρα της μηνιάτικης Γενικής Συνέλευσης του Ιατρείου.

Την συγκέντρωση χαιρέτησε η σ. Κατερίνα Μάτσα, που μίλησε διεξοδικά για την κρίση στον χώρο της Υγείας και τους αγώνες ενάντια στον κυβερνητικό εφιάλτη, παρουσιάζοντας παράλληλα το Δίκτυο Κοινωνικών Ιατρείων, μέλος του οποίου είναι το Κοινωνικό Ιατρείο Ιλίου. Η σ. Κατερίνα προσκάλεσε όλους να στηρίξουν την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση των υγειονομικών την Τετάρτη.


Ο σ. Δημήτρης Γεωργίου μίλησε εκ μέρους του Κοινωνικού Ιατρείου, κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό της δουλειάς του αυτά τα εννιά χρόνια ύπαρξής του, τους αγώνες που έχουν δοθεί και συνεχίζουν να δίνονται στην περιοχή με σημείο αναφοράς το ΚΙΙ ενάντια στην κυβερνητική καταστροφή της πρωτοβάθμιας υγείας.

Ένας αγώνας συνεχής και χωρίς διακοπή ειδικά στην περίοδο της πανδημίας, χάρη στην συνεχή δράση του ΚΙΙ με την καθοριστικής σημασίας συμμετοχή των συντρόφων που στηρίζουν καθημερινά τη λειτουργία του.


Την εκδήλωση χαιρέτησε ο σ. Παντελής Τ. εκ μέρους της Εργατικής Συμμαχίας στα Δυτικά, που στηρίζει και συνεργάζεται με το ΚΙΙ και θύμισε τα πρώτα δύσκολα βήματα στην δημιουργία του ΚΙΙ.

Την εκδήλωση χαιρέτησε με φανερή συγκίνηση ο νυν εκπρόσωπος της Αριστερής Κίνησης Ιλίου (ΑΡΚΙ) και δημοτικός σύμβουλος Κώστας Αντωνόπουλος (αντικατέστησε τον Δημήτρη Γεωργίου στο ΔΣ του Δήμου), που μίλησε για τον αγώνα των εκπαιδευτικών απέναντι στην κυβερνητική πολιτική υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης.


Την κοπή της πίτας -χρειάσθηκαν πολλές μεγάλες βασιλόπιτες για να μη μείνει κανείς χωρίς το κομμάτι του- ακολούθησε κλήρωση δώρων που είχαν συγκεντρωθεί από τους φίλους και το περιβάλλον του ΚΙΙ και στο τέλος έγινε έρανος στον οποίο συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες ευρώ(!) για την στήριξη του ΚΙΙ.

Όλοι έδωσαν ραντεβού στην επόμενη κινητοποίηση του Κοινωνικού Ιατρείου Ιλίου έξω από το Κέντρο Υγείας του Ιλίου (την δεύτερη κατά σειρά συγκέντρωση στο ΚΥ), που απειλείται με κλείσιμο από την Κυβέρνηση και βέβαια στο επόμενο τακτικό ραντεβού, την Γενική Συνέλευση του ΚΙΙ, την τελευταία Κυριακή του Μάρτη.

Φωτογραφίες: Θόδωρος Κουτσουμπός