ΙΕΚ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ»

Εκπαίδευση «ελεύθερων σκοπευτών μέσα στην πόλη» προσφέρει το ΙΕΚ «Κορέλκο» (πλ. Κάνιγγος) στα πλαίσια ενός σεμιναρίου με τίτλο «urban sniper – εκπαίδευση εξοικείωσης». 

Εκτός από σεμινάρια ηχοληψίας, αισθητικής, μαγειρικής κ.λπ., το εν λόγω ΙΕΚ παρέχει, σε σεκιουριτάδες, αστυνομικούς και στρατιωτικούς, μια περαιτέρω «εξειδίκευση» που η σχετική ιστοσελίδα του ΙΕΚ παρουσιάζει ως εξής:

«Το σεμινάριο εκπαίδευσης εξοικείωσης στη δράση Ελεύθερων Σκοπευτών (ΕΣ) και κατά των ΕΣ, σε αστικό περιβάλλον (Urban Sniper – Counter Sniper Familiarization Training) είναι μια ταχύρυθμη εκπαίδευση αρχικά στον οπλισμό-υλικά και στις τεχνικές που χρησιμοποιεί ένας ΕΣ, που δρα σε αστικό περιβάλλον και στη συνέχεια εστιάζει στους τρόπους αντιμετώπισης και προστασίας VIPS από την δράση αυτών».

Στο σεμινάριο διανέμεται ένα σύγγραμμα οδηγός, με την υπογραφή Πέτρος Αριστείδης Πρώϊος, του οποίου ο «πίνακας περιεχομένων» περιλαμβάνει «υλικά sniper, χειρισμός όπλου, σκόπευση (σταθερά σκοπευτικά ή διόπτρα), προετοιμασία τελικής θέσης βολής, εκτέλεση βολής».

Όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στην αυτοπαρουσίαση του ομίλου στην ιστοσελίδα του, «έχοντας για οδηγό την τεράστια ιστορία, μισού περίπου αιώνα, ο όμιλος Κορέλκο χαράζει την πορεία των επόμενων 50 χρόνων… διαβλέποντας αλλαγές που έρχονται και καλύπτοντας τις εκπαιδευτικές ανάγκες προτού δημιουργηθούν».

Είναι ταυτόχρονα προκλητική, αλλά και αντιπροσωπευτική των καιρών, η λειτουργία ενός ΙΕΚ που εκπαιδεύει «ελεύθερους σκοπευτές», με τη γνώση, προφανώς, και την άδεια της κυβέρνησης της «πρώτη φορά αριστεράς».

«Ελεύθεροι σκοπευτές» για να σκοτώνουν, αλλά και για να αντιμετωπίζουν άλλους, εχθρικούς «ελεύθερους σκοπευτές». Δηλαδή, για μια επερχόμενη ένοπλη σύγκρουση, για έναν εμφύλιο πόλεμο, που τα διεθνή think tank του συστήματος προβλέπουν ότι έρχεται στο προσεχές μέλλον και τον οποίο η άρχουσα τάξη ετοιμάζεται να διεξάγει. Γιατί πότε και ποιοι «VIPS» θα γίνουν στόχος «ελεύθερων σκοπευτών», ή κάτω από ποιες συνθήκες θα βρουν έδαφος δράσης οι «ελεύθεροι σκοπευτές», αν όχι όταν η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική «μετακομίσουν» δυτικότερα και βορειότερα, προς την Ελλάδα, για την οποία κάποιοι διαβλέπουν ότι ο συνδυασμός του μη διαχειρίσιμου χρέους και των εξοντωτικών μνημονίων με την χρησιμοποίησή της ως εξωτερικού συνόρου/φράκτη της ΕΕ, γεμάτη με στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, την μετατρέπει, με ταχείς ρυθμούς, στην πιο κοινωνικά εύφλεκτη ζώνη της Ευρώπης;

Και ποιοί θα είναι οι πρόθυμοι «μαθητές» του ΙΕΚ; Φυσικά στρατιωτικοί, που έχουν αναλάβει και την διαχείριση των στρατοπέδων κράτησης/συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών (ενώ όλο και πιο συχνά μνημονεύεται, από διάφορους κύκλους της άρχουσας τάξης, η ανάγκη για επέμβαση του Στρατού), οι αστυνομικοί, καθώς και τα ιδιωτικά σώματα ασφαλείας, οι σεκιουριτάδες, που από το 2008 μπορούν να οπλοφορούν, με μια σκανδαλώδη ρύθμιση που εξακολουθεί φυσικά να ισχύει. Με το ίδιο, τελείως διεκπεραιωτικού χαρακτήρα πιστοποιητικό «ψυχικής κατάστασης», με το οποίο μπορούν να προσλαμβάνονται από τις εταιρείες security, μπορούν, επίσης, να βγάζουν άδεια οπλοφορίας. Και οι τρεις περιπτώσεις, στρατός, αστυνομία, ιδιωτικά σώματα ασφαλείας, είναι δίαυλοι και «πύλες εισόδου» για χρυσαυγίτες ναζιστές.

Δεν έχουμε, επομένως, να κάνουμε με ένα «ΙΕΚ», αλλά με έναν οργανισμό ενταγμένο στην προετοιμασία σωμάτων έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση από την κυρίαρχη τάξη των μαζικών εξεγέρσεων και των πολεμικών συρράξεων που διαβλέπει ότι έρχονται. Και αυτή η κίνηση δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη.