AΡιστερή Κίνηση Ιλίου [ΑΡ.Κ.Ι]

Στο Δημοτικό Συμβούλιο [Δ.Σ] του Δήμου Ιλίου στις 27-4-2021 ένα από τα θέματα που τέθηκε από την δημοτική αρχή αφορούσε την ψήφιση της “χάρτας των αστέγων”, γεγονός που τέθηκε, καθώς γνωρίζουμε, σε όλους τους δήμους της χώρας.

Η ανακοίνωση-καταγγελία της Αριστερής Κίνησης Ιλίου είναι αποκαλυπτική για τα ήθη, τα έθιμα, την υποκρισία των γραφειοκρατών της εξουσίας που διοικούν τους δήμους και εν προκειμένω τον Δήμο Ιλίου. Και αποκαλύπτει την παρωδία δημοκρατίας της τοπικής εξουσίας…

Η ανακοίνωση αναφέρει:

« Ζητήσαμε τον λόγο, μέσω του εκλεγμένου αντιπροσώπου μας στο Δ.Σ Δημήτρη Γεωργίου, προκειμένου να τοποθετηθούμε επί του θέματος, που αφορά όχι μόνο τους ήδη υπάρχοντες αστέγους που κοιμούνται και “ζουν;” σε πλατείες, πεζοδρόμια και εισόδους πολυκατοικιών, εικόνες της χρεοκοπίας του καπιταλιστικού συστήματος, που όλοι γνωρίζουμε.

Άλλωστε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να βρεθούν στην ίδια απελπιστική κατάσταση εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι της “διπλανής πόρτας” που θα χάσουν τα σπίτια τους από το χρεοκοπημένο εδώ και δώδεκα χρόνια τραπεζικό σύστημα.

Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό θα γίνει με τον πλειστηριασμό των κατοικιών τους αφού η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 δημιούργησε πρωτοφανή φτωχοποίηση της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού και ως εκ τούτου αδυναμία αποπληρωμής των ληστρικών δανείων που είχαν λάβει.

Όσον αφορά το περιεχόμενο της λεγόμενης “χάρτας” και τα μέτρα που υποτίθεται πως θα λάβει ο κάθε δήμος για τους αστέγους, εδώ ταιριάζει η φράση “ούτε γάτα, ούτε ζημιά”.

Όλοι οι δημοτικοί γραφειοκράτες μπορούσαν μετά να κοιμηθούν με την “συνείδησή(;)” τους ήσυχη!

Ζητήσαμε λοιπόν τον λόγο, αλλά αρνήθηκαν πεισματικά να μας επιτρέψουν να μιλήσουμε και όταν ήρθε η στιγμή της ψηφοφορίας δεν μάς επέτρεψαν ούτε να ψηφίσουμε! Συμπεριφορά διαχρονική, που τους χαρακτηρίζει από τον Σεπτέμβριο του 2019.

“Αγαπάει όμως ο θεός τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη”.

Υποχρεωμένοι να κλείσουν την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναγκάστηκαν μέσω της γραμματείας του Δ.Σ να μας τηλεφωνήσουν τρεις ημέρες μετά για να μάθουν τί ψηφίζουμε επί του θέματος.

Η απάντησή μας ήταν ότι ψηφίζουμε βέβαια υπέρ της “χάρτας των αστέγων”, αλλά με τις διευκρινίσεις ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με “χάρτες”, αλλά με μία κοινωνία όπως αυτή που οραματιζόμαστε και για την οποία αγωνιζόμαστε που δεν θα έχει ούτε άνεργους, ούτε πεινασμένους, ούτε αστέγους.

Στο επόμενο Δ.Σ στις 27-5-2021 τοποθετηθήκαμε όσον αφορά στην αντιδημοκρατική τους συμπεριφορά καταθέτοντας την εξής καταγγελία:

«Γνωρίζουμε καλά ότι σας καταλαμβάνει delirio tremens κάθε φορά που ζητάμε τον λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι αγώνες κερδίζονται όχι με τα γραφειοκρατικά σας τερτίπια, στις απρόσωπες αίθουσες φαντάσματα ελέω και κορωνοϊού, αλλά στον δρόμο και αυτό κάνουμε.

Καταγγέλλουμε λοιπόν τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου Γιάννη Χαραλαμπόπουλο ως φυσικό αυτουργό και τον δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο ως ηθικό αυτουργό γιατί ως έμμισθοι κυβερνητικοί γραφειοκράτες που είναι προσπαθούν να φιμώσουν οποιαδήποτε φωνή τους ενοχλεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό εν ονόματι της αστικής “δημοκρατίας” την οποία υπηρετούν δουλικά και από την οποία πληρώνονται.

Τους ενημερώνουμε, ότι ματαιοπονούν και ότι η αντιδραστική ενέργειά τους, να μας φιμώσουν δεν πρόκειται να κάμψει την απόφασή μας να υπερασπίζουμε τα προβλήματα των εργαζομένων ενάντια στην δημοτική φοροληστεία τους, την ανεργία, την καταστροφή της Παιδείας, της Υγείας, του Περιβάλλοντος και την Φτώχεια. Ό,τι δηλ. επιβάλουν σε συνεργασία με την κυβέρνηση Μητσοτάκη στον Δήμο Ιλίου.»

ΑΡιστερή Κίνηση Ιλίου [ΑΡ.Κ.Ι]

Ιλιον 27-5-2021