ΙΛΙΟΝ - ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Με κεντρικό σύνθημα «Να πάρουμε τη ζωή μας και τη πόλη που μας στερούν στα χέρια μας», το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές με το Αριστερό Σχήμα Ιλίου (επικεφαλής ο Πάνος Κουτσιανάς) και με την Ανυπότακτη Πετρούπολη. 

Οδηγούμαστε σε δημοτικές εκλογές μέσα σε συνθήκες κοινωνικής καταστροφής από την κυβέρνηση της τρόικας με 2.000.000 ανέργους και 3.500.000 ανασφάλιστους, με χιλιάδες κατεστραμμένους μικροεπαγγελματίες και με χιλιάδες εργαζόμενους να πετιούνται σαν σκουπίδια στον δρόμο.
Η συμμετοχή μας σ’ αυτές τις εκλογές συνδέεται με την επιθυμία και την θέληση του λαού να τιμωρήσει και να ανατρέψει τους υπεύθυνους της παρούσας κοινωνικής καταστροφής ανοίγοντας τον δρόμο για μία διέξοδο από την κρίση.

Γιατί συμμετέχουμε στις δημοτικές εκλογές με το Αριστερό Σχήμα Ιλίου και με την Ανυπότακτη Πετρούπολη.
Πιστεύουμε ότι οι δημοτικές εκλογές αλλά και οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν σημαντικό βήμα στην ταξική αναμέτρηση με την κυβέρνηση, τα ΜΑΤ, και τους καρεκλοκένταυρους -γραφειοκρατες δημάρχους. Γιατί το μεγάλο ζήτημα σ’ αυτή την κρίση δεν είναι ποιο πολιτικό κόμμα ή δημοτική αρχή θα κυβερνάει, αλλά ποια τάξη θα κατέχει την εξουσία. Παλεύουμε για μια δημοτική κίνηση που θα δίνει το παρόν σε κάθε αγώνα για το περιβάλλον, τα εργασιακά, ενάντια στην ανεργία και την καταστολή, την ναζιστική παρακρατική βία και το σύστημα που την εξοπλίζει και την χρησιμοποιεί, για την αυτο-οργάνωση, με την εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων και του λαού. Παλεύουμε να φτιάξουν οι εργαζόμενοι τα δικά τους όργανα εργατικής εξουσίας -Ανεξάρτητα Κέντρα Εργατών και Ανέργων- χωρίς το ”καπέλο” των παρασίτων της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και της κάθε αστικής κυβέρνησης .
Η συμμετοχή μας στις δημοτικές εκλογές με Αριστερό Σχήμα Ιλίου και με την Ανυπότακτη Πετρούπολη οδηγήθηκε από το γεγονός ότι παρά τις διαφορές μας, στα δύο αυτά σχήματα συσπειρώνονται δυνάμεις της αριστεράς που έχουν δώσει και συνεχίζουν να δίνουν αγώνες στην περιοχή του Ιλίου και της Πετρούπολης ενάντια στην μνημονιακή κοινωνική καταστροφή.
Σας καλούμε να παλέψετε μαζί μας και να στηρίξετε το Αριστερό Σχήμα Ιλίου και την Ανυπότακτη Πετρούπολη και να μαυρίσετε όλους τους συνδυασμούς που κατεβάζουν τα μνημονιακα και δηθεν αντιμνημονιακα δεξιά κόμματα της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της ΔΗΜΑΡ.
Σας προτείνουμε ένα μεταβατικό πρόγραμμα δράσης που θα μπορούσε κατ’ αρχήν -και μέχρι οι εργαζόμενοι να εγκαθιδρύσουμε τη δικιά μας εργατική εξουσία- να ανακουφίσει όλους τους εργαζόμενους από τον εφιάλτη του μνημονίου
10 Προτάσεις του ΕΕΚ για τον Δήμο

1) Λιγότερη δουλειά – δουλειά για όλους με αύξηση αποδοχών. Όλη η δουλειά που υπάρχει πρέπει να μοιραστεί εξίσου σ’ όλους τους εργάτες στο δήμο. Αμοιβή όλων των δημοτικών αξιωματούχων με τον μισθό εργάτη.
2) Οργάνωση της πάλης ενάντια στο φασισμό. Δημιουργία επιτροπών αυτοάμυνας.
3) Επιτροπές στους δήμους για τον έλεγχο των τιμών, συγκροτημένες από τα τοπικά συνδικάτα και τις νοικοκυρές.
4) Δημιουργία κοινωνικών ιατρείων αντίστασης και αλληλεγγύης για όλο το λαό και κυρίως για τους ανέργους και ανασφάλιστους.
5) Άρνηση εφαρμογής όλων των μέτρων των μνημονίων που σχετίζονται με τους δήμους (απολύσεις, διαθεσιμότητες καθώς και όλο το οικονομικό και κοινωνικό περιεχόμενο του Καλλικράτη).
6) Στάση πληρωμών σε δάνεια του δήμου για να εξοικονομηθούν πόροι για κοινωνική πολιτική.
Αλληλεγγύη στους φτωχούς δημότες που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους από τις τράπεζες. Κανένα σπίτι χωρίς νερό και ρεύμα.
7) Στέκια ψυχαγωγίας και έκφρασης της νεολαίας. Λαϊκά Φροντιστήρια για την στήριξη των μαθητών.
8) Απαλλοτρίωση εγκαταλειμμένων κτιρίων για στέγαση δημοτικών κοινωνικών υπηρεσιών, στεκιών
νεολαίας και αστέγων. Λαϊκά συσσίτια, συλλογικές κουζίνες για όλο το λαό.
9) Απαλλαγή από δημοτικά τέλη συνταξιούχων, χαμηλόμισθων, ανέργων.
10) Θεσμοθέτηση εργατικού έλεγχου σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου. Ενεργοποίηση συνοικιακών συμβουλίων. Λαϊκή συνέλευση σε κάθε δήμο με εκλεγμένους και ανακλητούς εκπροσώπους με αρμοδιότητα τον έλεγχο και την έγκριση των αποφάσεων του δημ. Συμβουλίου.

ΕΕΚ, Κ.Ο. Ίλιου-Πετρούπολης