Στέγη-Δουλειά-Υγεία-Ελευθερία για όλους τους εργάτες, πρόσφυγες και γηγενείς! 

H MΚΟ Νόστος έκανε έξωση σε οικογένεια προσφύγων και η αστυνομία του ΑΤ Ιλίου συνέδραμε την έξωση παίρνοντας το μωρό της οικογένειας για “όμηρο” ώστε να αναγκάσει την γυναίκα του σπιτιού να φύγει και να ακολουθήσει τον άντρα της στο κρατητήριο του τμήματος! Αυτά τα τραγικά συμβαίνουν στην Ελλάδα το 2021 επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο κόσμος είναι ανάστατος και την Πέμπτη οργανώνεται συγκέντρωση στην πλατεία Ιλίου. Το ΕΕΚ της περιοχής καλεί στη συγκέντρωση. H προκήρυξή του αναφέρει:

Τα γεγονότα που έγιναν στον Αγ. Φανούριο Ιλίου, τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, είναι αιτία κινητοποίησης για όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία στην περιοχή: η αστυνομία μαζί με δικαστικό κλητήρα, εισέβαλαν στο σπίτι που διέμενε οικογένεια προσφύγων από την Συρία στην περιοχή του Ιλίου, για να εκτελέσει την έξωση που η ΜΚΟ Νόστος είχε αποφασίσει να γίνει. Το μοναδικό κριτήριο και σε αυτήν την έξωση είναι το κέρδος των ΜΚΟ.   

Το σκανδαλώδες καθεστώς της εκμετάλλευσης της στέγης των προσφύγων μαζί με την αστυνομική βία που ασκήθηκε ενάντια σε μια οικογένεια της οποίας το ένα μέλος είναι ένα βρέφος μικρότερο του ενός έτους, δείχνουν την αδικία που ζουν οι πρόσφυγες στις γειτονιές μας. Το ΑΤ Ιλίου/Αγ. Φανουρίου, γνωστό για τις άθλιες μεθόδους εξουσίας που ασκεί κατά καιρούς (με νωπή ακόμα τη μνήμη από τα πρόσφατα περιστατικά βασανιστηρίων και δολοφονίας μετανάστη), προχώρησε σε μια βίαιη επέμβαση, παίρνοντας μάλιστα το μωρό για “όμηρο” ώστε να απειλήσει την γυναίκα του σπιτιού να το εκκενώσει και να ακολουθήσει τον άντρα της στο κρατητήριο του τμήματος. Όταν εργαζόμενοι της περιοχής που έμαθαν για το περιστατικό της έξωσης, πήγαν έξω από το ΑΤ για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, η αστυνομία προέβη σε προπηλακισμούς, σε επιθέσεις και σε συλλήψεις, ενάντια στο “θράσος” τους να ζητούν εξηγήσεις για την έξωση και την κράτηση της οικογένειας των προσφύγων. Για όλους μάλιστα (πρόσφυγες και συλληφθέντες αλληλέγγυους) έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και εκκρεμούν δίκες!  

Πέραν όμως της ΜΚΟ και της αστυνομίας, που εφαρμόζουν την αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, υπεύθυνος για αυτήν την βαρβαρότητα στο Ίλιον, είναι και ο δήμος. Στη συνάντηση που είχε με την κοινωνική υπηρεσία η οικογένεια με αλληλέγγυους για την εξεύρεση λύσης στέγης, ο αντιδήμαρχος της κοινωνικής πολιτικής κ. Βασιλόπουλος κυνικά ομολόγησε την παντελή έλλειψη οποιασδήποτε δομής πρόνοιας για άστεγους.  

Μια τέτοια κατάσταση δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί. Σήμερα βγάζουν έξω τους πρόσφυγες, σε λίγο θα επιχειρούν να πετούν έξω από τα σπίτια όλους τους εργαζόμενους που τα σπίτια τους είναι υποθηκευμένα στις τράπεζες. 

Όλοι στο δρόμο ενάντια στις εξώσεις των προσφύγων! Όλοι στο δρόμο για το δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως καταγωγής! Η επαναστατική προοπτική της εργατικής εξουσίας για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση και εξευτελισμό, διακρίσεις, πόλεμο, φτώχεια και πείνα, είναι ο ορίζοντάς μας. 

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ 

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 7.30 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΛΙΟΥ.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ/ Κ.Ο. ΙΛΙΟΥ