ΙΜΑΣ & ΣΥΡΜΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΙΜΑΣ, με τη δυναμική υποστήριξη των συναδέλφων τους στο ΣΥΡΜΑ, είναι καθόλα δίκαιες και επιβεβλημένες προκειμένου να αποτρέψουν την διοίκηση της εταιρίας να προβεί σε εκ περιτροπής εργασία, πράγμα που θα επιδείνωνε ακόμη περισσότερο του όρους διαβίωσης των εργαζομένων.

Με αυτό το σκεπτικό εκατοντάδες εργαζόμενοι στην ΙΜΑΣ ξεκίνησαν τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου διαρκή απεργιακό αγώνα με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Aπαντώντας, η διοίκηση της εταιρίας προσέφυγε στα δικαστήρια προκειμένου να κηρυχτεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.
Συγχρόνως, οι συνάδελφοί τους στο ΣΥΡΜΑ ξεκίνησαν απεργιακό αγώνα συμπαράστασης αποφεύγοντας το θανάσιμο σφάλμα που διέπραξαν οι εργάτες της Χαλυβουργίας του Βόλου που δεν συμπαραστάθηκαν στους συναδέλφους χαλυβουργούς του Ασπροπύργου με αποτέλεσμα το κλείσιμο του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο και τη διαρκή επιδείνωση των όρων εργασίας στα εργοστάσια του Μάνεση στο Βόλο.

Τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η διοίκηση της εταιρίας ΙΜΑΣ και η αντίστοιχη στο ΣΥΡΜΑ είναι το πρώτο βήμα ενάντια στους εργαζόμενους, που αρνούνται να υποταχθούν στις ορέξεις των καπιταλιστών να μειώσουν μισθούς ενώ την ίδια στιγμή οι βιομήχανοι εμφανίζουν κέρδη στους ισολογισμούς.

Η απόφαση του δικαστηρίου δικαίωσε πρωτόδικα τους εργαζόμενους των δύο εταιριών. Είναι μια πρώτη και σημαντική νίκη για τους ίδιους που όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουν τον αγώνα.

Aπαντώντας, η διοίκηση της εταιρίας άσκησε έφεση.

Πρέπει άμεσα όλη η τοπική κοινωνία να σταθεί στο πλευρό ενός ακόμη δίκαιου και απαραίτητου εργατικού αγώνα και συγχρόνως αυτός ο αγώνας να γίνει ευρέως γνωστός εκτός νομού. Σήμερα στην ΙΜΑΣ και το ΣΥΡΜΑ, χθες σε άλλους χώρους κι αύριο παντού. Αν δεν τους σταματήσουμε θα καταστραφεί καθετί ανθρώπινο στον άνθρωπο, κάθετί που θα θυμίζει πραγματική ζωή. Μονάχα η συστηματική κινητοποίηση της εργατικής τάξης μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα και να εμποδίσει την εξατομίκευση στα ψίχουλα που δίνει η κάθε εργοδοσία.