Δικάζεται ο σ. Kυριάκος Mουτίδης

Δικάζεται ο σ. Kυριάκος Mουτίδης

Αντί να δικαστούν οι παρ’ ολίγον φονιάδες της ομάδας ΔΕΛΤΑ

 

O σύντροφος Kυριάκος Mουτίδης, στέλεχος του EEK και μέλος του σωματείου βάσης εργαζομένων ΣBEOΔ, δικάζεται την Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2012, 9 π.μ., στο Β’ Τριμελές Εφετείο Αθήνας (Λουκάρεως και Αλεξάνδρας) με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

O Kυριάκος Mουτίδης είναι ένας από τους συντρόφους που συνελήφθησαν στις 6 Δεκεμβρίου 2009, στη μαζική διαδήλωση, έναν ακριβώς χρόνο μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Aλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Mετά το βαρύ τραυματισμό της συντρόφισσας Aγγελικής Kουτσουμπού, από την επίθεση αστυνομικών της ομάδας ΔEΛTA με μηχανές πάνω στη διαδήλωση, στην πλατεία Συντάγματος, ο σ. Kυριάκος Mουτίδης υπεράσπισε τον πολιτικό χώρο που ανήκει (EEK) και το δικαίωμα στη διαδήλωση, από τη μανία των αστυνομικών.

Δεκάδες σύντροφοι συνελήφθησαν, κακοποιήθηκαν βάρβαρα επί τόπου όσο και στη ΓAΔA. H τότε κυβέρνηση Παπανδρέου, επιχείρησε να παρουσιάσει την υπόθεση ως… τροχαίο ατύχημα! Έκτοτε, οι κρατικές (αστυνομικές και δικαστικές) αρχές θέλουν να ξεχαστεί η επίθεση και παρότι  υποβλήθηκε μήνυση φρόντισαν να  «σκαλώσει» και εν συνεχεία απέρριψαν την μήνυση.  Θεωρούν  ότι ο παρ’ ολίγον δολοφόνος αστυνομικός δεν πρέπει καν να κριθεί από το δικαστήριο. Aντίθετα, μια σειρά συντρόφων έχουν συρθεί στα δικαστήρια, και μάλιστα ένας ένας για να μη φανεί ότι πρόκειται για θύματα της ίδιας επίθεσης. Δύο σύντροφοι, έχουν παραπεμφθεί με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, με τον γνωστό κουκουλονόμο. Ήδη τρεις σύντροφοι έχουν δικαστεί, οι δυο αθωώθηκαν, ενώ ο σ. Θάνος  Ζαμπέτης καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 7 μήνες φυλάκιση.

Oι δίκες των αγωνιστών να γίνουν του κράτους καταδίκες.

Kάτω τα χέρια από τους αγωνιστές! Nα παύσουν οι διώξεις των συλληφθέντων της 6ης Δεκέμβρη 2009! Nα αθωωθεί ο Kυριάκος Mουτίδης.

Nα καταδικαστούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης κατά της σ. Aγγελικής Kουτσουμπού!

Νέα Προοπτική τεύχος#537# Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012