Σε άμεση κήρυξη απεργίας την Τετάρτη 22/12/2021 και συγκέντρωση στο Υπ. Εργασίας καλούν οι Ριζοσπαστικές Αγωνιστικές Κινήσεις στον ΕΦΚΑ, με αφορμή την απαγόρευση(!) αδειών των εργαζομένων μέσα στην εορταστική περίοδο. Καλούν τις Ομοσπονδίες, τα ΔΣ των πρωτοβάθμιων συλλόγων του κλάδου και όλους τους εργαζόμενους σε αγώνα με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια στην Αθήνα και στην Περιφέρεια. Ο Υπουργός Χατζηδάκης αφού διάλυσε τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, τώρα επιτάσσει μέσα στις γιορτές τούς εργαζόμενους και απαγορεύει τη λήψη κανονικών αδειών όλου του προσωπικού του ΕΦΚΑ. Η ανακοίνωση αναφέρει:

Μετά την απαγόρευση των απεργιών, απαγόρευση και των αδειών!

Ο Χατζηδάκης, επαγγελματίας provocateur, ο συρφετός των κολαούζων-αυλοκολάκων, διοικητές, υποδιοικητές, μανατζαρέοι και οι δεξιοί ψάλτες των συνδικαλιστικών μας οργάνων είναι αποφασισμένοι να διαλύσουν την Κοινωνική Ασφάλιση ως εξόφληση της επιταγής στα μεγάλα συμφέροντα του ιδιωτικού κεφαλαίου.

Ο Υπουργός των ανέργων με ανακοίνωσή του, “για το καλό μας” και για το καλό των χιλιάδων συνταξιούχων, που μάταια αναμένουν συντάξεις – αναδρομικά – επανυπολογισμούς – προσωπικές διαφορές, επιτάσσει μέσα στις γιορτές τους εργαζόμενους και απαγορεύει τη λήψη κανονικών αδειών όλου του προσωπικού του ΕΦΚΑ. Την ίδια ώρα ο οργανισμός μάς οφείλει χιλιάδες ημέρες αδειών εξαιτίας της αποψίλωσης των Υπηρεσιών μας, όπου πλέον είναι αδύνατον για χιλιάδες εργαζόμενους να λάβουν τις νόμιμες άδειες, καθώς σε διαφορετική περίπτωση υπηρεσίες ολόκληρες και τμήματα οδηγούνται σε παύση λειτουργίας!

Δεν πρόκειται απλά για κινήσεις εντυπωσιασμού για τους ψηφοφόρους της ΝΔ εν τω μέσω χιλιάδων νεκρών της πανδημίας αλλά για πρόβα σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα.

Η απαγόρευση λήψης κανονικών αδειών από τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ μέσα στο εορταστικό δεκαπενθήμερο, εν είδει επίταξης του προσωπικού, συμπληρώνει το αντεργατικό τερατούργημα του Χατζηδάκη (Ν.4808/202), που αναιρεί εμβληματικές κατακτήσεις των εργαζομένων όπως το οχτάωρο, τον σαφή διαχωρισμό του εργάσιμου χρόνου από τον χρόνο που ανήκει στον εργαζόμενο, ακόμα και την πραγματική δυνατότητα νόμιμου συνδικαλιστικού αγώνα για την βελτίωση της θέσης των εργαζόμενων.

Η ακύρωση της απεργίας 3/12, η απόρριψη απεργίας στις 16/12 έριξαν νερό στο μύλο της λάσπης Χατζηδάκη, που αποθρασυνόμενος από την ένοχη σιωπή των συνδικαλιστικών μας οργάνων, επιχειρεί ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα υποβαθμίζοντας περαιτέρω την οικονομική, κοινωνική και εργασιακή μας κατάσταση, τη στιγμή που η ακρίβεια και ο πληθωρισμός ροκανίζουν τα αναιμικά εισοδήματα μας.

Πρέπει άμεσα να απαντήσουμε με μαζικές, απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας. Όποιοι/όποιες επιδιώξουν να τις καθυστερήσουν ή να τις υποσκάψουν από οποιαδήποτε συνδικαλιστική παράταξη, θα βρεθούν αντιμέτωποι/ες με την οργή των συναδέλφων.

Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τα ΔΣ των πρωτοβάθμιων συλλόγων και όλους τους εργαζόμενους/ες να μπούμε τώρα χωρίς καμιά καθυστέρηση στον αγώνα:

  • Άμεση κήρυξη απεργία στις 22/12/21 και συγκέντρωση στο Υπ. Εργασίας
  • Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια στην Αθήνα και στην Περιφέρεια
  • Καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα
  • Να παραιτηθεί τώρα ο προβοκάτορας Υπουργός Χατζηδάκης και να καταργηθεί ο Ν.4808/2021
  • Να εξοστρακιστούν οι ιδιώτες από την κοινωνική ασφάλιση
  • Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

18-12-2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ