ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 

 

Αντιδρώντας στα νέα μέτρα λιτότητας και κοινωνικής καταστροφής, που φέρνει  το νέο Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα με την Τρόικα των ιμπεριαλιστών δανειστών, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη απεργία στις 15 Ιουλίου, ημέρα που η κυβέρνηση εισήγαγε προς ψήφιση στη Βουλή τη συμφωνία της. Το μεσημέρι σωματεία εργαζομένων και συλλογικότητες πραγματοποίησαν πορεία, ενώ το βράδυ συμμετείχαν σε μαζική διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος.

Με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ αναφέρει:

Η κυβέρνηση μαριονέτα της ΕΕ και του ΔΝΤ και ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, με την στήριξη των πολιτικών κομμάτων που καταδίκασε ο λαός στις εθνικές εκλογές στις 25 Ιανουαρίου, αλλά και στο δημοψήφισμα 5 Ιουλίου, υπέγραψε άλλο ένα μνημόνιο επιλέγοντας ανάμεσα στο λαό και στις εντολές των διεθνών τοκογλύφων, τους δεύτερους.

Όλο αυτό το διάστημα εφαρμόζοντας μια «διαπραγματευτική» τακτική που έβαζε από πριν σαν όριο την παραμονή στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς μονομερή διαγραφή του χρέους το αποτέλεσμα ήταν προδικασμένο.

Περιφρονώντας το ΟΧΙ του λαού, στο δημοψήφισμα, διέπραξαν ένα πραξικόπημα ενάντια στη θέληση του λαού. Με την υπογραφή της κυβέρνησης, του Τσίπρα και του Τσακαλώτου στο νέο μνημόνιο, η αστική τάξη και το μεγάλο κεφάλαιο ξεκαθαρίζουν πως στην εποχή των μνημονίων ένας μόνο ρόλος υπάρχει για το κοινοβούλιο: ο ρόλος της παλακίδας. Ακόμη και όταν η συμφωνία είναι μια λίστα από φρικαλεότητες ενάντια στον Ελληνικό λαό.

Συνάδελφοι,
Ο λαός απέδειξε με το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ότι είναι αποφασισμένος να σχίσει τα μνημόνια. Ξεπερνώντας την πουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία που συντάχθηκε σιωπηρά ή φανερά με το ΝΑΙ των τοκογλύφων, πρέπει να οργανωθεί και να οργανώσει την εξέγερσή του απέναντι στην κοινοβουλευτική χούντα όσων περιφρονούν την θέληση του αλλά και των ντόπιων και ξένων δυναστών της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Είναι η ώρα να ανατρέψουμε πολιτικές και κόμματα που προδώσανε τη θέλησή του λαού. Παλεύουμε για μια λαϊκή εξέγερση με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας:

Για να μην περάσουν τα νέα δεσμά και τα νέα μνημόνια

Ενάντια στην εξαθλίωση των εργαζόμενων και τον εξανδραποδισμό του λαού.

Παλεύουμε για ανάκληση και καθαίρεση όσων βουλευτών  στήριξαν το νέο μνημόνιο και  συμμετείχαν στο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, ακυρώνοντας την απόφαση του λαού που εκφράστηκε  στο δημοψήφισμα που έγινε στις 5 Ιουλίου.

Για την ανατροπή της κυβέρνησης και του σάπιου πολιτικού συστήματος, για μια άλλη πολιτική εξουσία των εργαζόμενων που θα σέβεται τις αποφάσεις του λαού.

Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ