Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, 6 μ.μ Καμάρα – Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ. κανένας αγωνιστής της εργατικής τάξης, κανένα μαχητικό σωματείο, καμία συλλογικότητα αλληλεγγύης, καμία πολιτική οργάνωση της επαναστατικής αριστεράς, δεν πρέπει να λείψει από την ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση στην Καμάρα και διαδήλωση στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Διαδηλώνουμε και στέλνουμε το δικό μας μήνυμα ανυποχώρητης πάλης για ανατροπή των χουντικής έμπνευσης νόμων της δεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη και των φασιστοειδών παραφυάδων της, για την κατάργηση της απαγόρευσης των διαδηλώσεων, για δημόσια και δωρεάν υγεία για το λαό, μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για δημόσια και δωρεάν παιδεία, καθολική ασφάλιση και κοινωνικά αγαθά.

Η κλονιζόμενη κυβέρνηση και το αστικό κράτος, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την πανδημία, επιχειρούν να φορτώσουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης, που προϋπήρχε του κορονοϊού αλλά τώρα βαθαίνει αφάνταστα, πάνω στην εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό. Επιχειρούν να βάλουν σε καραντίνα την εργατική τάξη και το κίνημα αντίστασης στην ισοπέδωση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Δεν δεν θα τους αφήσουμε! Στη θανατοπολιτική του κεφαλαίου, απαντάμε ότι «ο λαός και μόνο λαός μπορεί να σώσει το λαό».

Ο Μητσοτάκης θα προσπαθήσει στη ΔΕΘ με τη βοήθεια των καλοταϊσμένων ΜΜΕ να περάσει το μήνυμα ότι η κοινωνική ζούγκλα και ο κοινωνικός δαρβινισμός είναι μονόδρομος για το λαό, ο οποίος πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στο αν θα έχει δουλειά ή αν θα έχει υγεία. Και επειδή τα 13 δις του περιβόητου ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης (από το 2021…) ούτε επαρκούν ούτε μπορούν να βγάλουν την οικονομία από το βάραθρο, μαζί με τα παραμύθια της ανάκαμψης (πέρσι την έλεγε “ανάπτυξη” θα πουλήσει στο αντιδραστικό δεξιό ακροατήριό του τον  “νόμο και την τάξη”, την πάταξη των κινημάτων, το μίσος προς τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, τους καταδιωγμένους απ’ τους πολέμους και τη φτώχεια που σπέρνει ο ιμπεριαλιστικός καπιταλισμός.

Ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα ισχυριστούν στο πανηγύρι της ΔΕΘ ότι για την ανεργία και τη φτώχεια, την στέρηση κάθε μέλλοντος στη νεολαία, για την εξαθλίωση των μισθωτών και των συνταξιούχων και την κατάρρευση και διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών, για τη ματαίωση εν τέλει του πολιτικού προγράμματος που τους έφερε στην εξουσία, το οποίο έταζε λαγούς με πετραχήλια στο δοκιμαζόμενο λαό, με όχημα την περιβόητη «ανάπτυξη», δεν φταίει κανείς παρά η υγειονομική μάστιγα του κορονοϊού. Είναι απολύτως ψευδές.

Με την ίδια δικαιολογία, θα επιχειρήσουν να δικαιολογήσουν το κράτος έκτακτης ανάγκης που στήνουν με χοντροκομμένο και βάρβαρο τρόπο, με επικεφαλής τον εκφασισμένο Χρυσοχοΐδη.

Το εργατικό κίνημα πρέπει να δώσει τη δική του απάντηση. Να απαντήσει επίσης στην οικολογική καταστροφή που επιφέρει η αδηφαγία του κεφαλαίου που ασφυκτιά για κέρδος με οποιοδήποτε τίμημα. Να μπει μπροστά στον αγώνα της κοινωνίας ενάντια στην καταστροφή των δασών, του αέρα, στην ιδιωτικοποίηση του νερού, στο ξεπούλημα της δημόσιας γης και των φυσικών πόρων, στην καύση των απορριμμάτων.

Να απαντήσει πάνω απ’ όλα στην τελευταία πράξη του έργου που μεθοδεύει ο καπιταλισμός στην κρίση του, οι ανταγωνιζόμενες αστικές τάξεις (ελληνική και τουρκική) και οι ιμπεριαλιστές πάτρωνες, με την υποδαύλιση των εθνικισμών, του ρατσισμού και της θρησκοληψίας. Οι ανταγωνισμοί για το φυσικό αέριο και τους αγωγούς μεταφοράς του στη νοτιο-ανατολική Μεσόγειο δεν θα φέρουν τίποτα καλό για τους λαούς, ούτε δουλιές ούτε έσοδα. Αν φέρουν θα είναι κέρδη για τις πολυεθνικές ενέργειας και κλιμακούμενους πολεμικούς εξοπλισμούς και στο τέλος θάνατο και καταστροφή για τους λαούς. Δεν θα γίνουμε κιμάς στην πολεμική μηχανή αναδιαμόρφωσης της γεωπολιτικής σκακιέρας. Πόλεμος στον πόλεμο των καπιταλιστών και ιμπεριαλιστών. Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μετά την εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ, τις τραγικές διαψεύσεις και «κωλοτούμπες», δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής σε αναζήτηση μιας «καλύτερης λύσης» μέσα στο σύστημα. Η εργατική τάξη πρέπει να χαράξει και να βαδίσει στη δική της ανεξάρτητη λύση που θα αλλάξει τον ίδιο τον τρόπο παραγωγής – όχι κοινωνική παραγωγή με ατομική/καπιταλιστική ιδιοποίηση, αλλά κοινωνικά σχεδιασμένη παραγωγή με το προϊόν της εργασίας να ανήκει στο κοινωνικό σύνολο. Και σ’ αυτήν τη βάση αντιμετώπιση της κοινωνικής και της υγειονομικής κρίσης.

Αυτό απαιτεί αποδέσμευση της εργατικής τάξης από τις γραφειοκρατίες που είναι δεμένες με χίλιους δυο δεσμούς με το αστικό σύστημα. Συνειδητά, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) και η πολιτική (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ), η κάθε μια με τον τρόπο της, εμποδίζουν την ανεξάρτητη κινητοποίηση της εργατικής τάξης. Για τον λόγο αυτό, έχει αποφασιστική σημασία στην σημαντική εργατική διαδήλωση, που γίνεται στα εγκαίνια της ΔΕΘ, η ανεξάρτητη συγκέντρωση-διαδήλωση με αφετηρία την Καμάρα. 

Τώρα είναι η ώρα της εργατικής τάξης να απαντήσει με αντιιμπεριαλιστικό, αντικαπιταλιστικό, αντικυβερνητικό, διεθνιστικό τρόπο. Τώρα είναι αναγκαία, όσο ποτέ, η πολιτική ανεξαρτησία της εργατικής τάξης από το κράτος, τα αφεντικά και την γραφειοκρατία, παλεύοντας για την δική της επαναστατική εργατική εξουσία.

ΟΛΟΙ  ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 6 μ.μ., ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ

Εργατική επιτροπή του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος

5-8-2020