Σάββατο, 8 Ιανουαρίου, ώρα 12:00 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ)

Μέσα στη δίνη των καταιγιστικών εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα καθημερινά στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα, όποιος θέλει να συγκαταλέγεται στην πρωτοπορία των μαχόμενων εργατικών δυνάμεων δεν μπορεί να προσπεράσει ως δυσάρεστο μεν, τετελεσμένο δε γεγονός, το νόμο Χατζηδάκη. Ούτε μπορεί να συγκαταλέγει την πάλη εναντίον του νόμου Χατζηδάκη, ως απλώς ένα από τα πολλά θέματα με τα οποία καλείται να αντιπαρατεθεί. Η ανατροπή/κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη αποτελεί κομβικό ζήτημα για την ανάκτηση της δυνατότητας του συνδικαλιστικού κινήματος να διεξάγει νικηφόρους αγώνες. Στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το κάλεσμα που ακολουθεί θα συζητηθεί γιατί πρέπει, και κυρίως πώς, θα γίνει πραγματικότητα το σύνθημα «Κάτω ο νόμος Χατζηδάκη»!
Το Σάββατο, 8 Ιανουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, συνδικαλιστές από διάφορα σωματεία καλούν σε συνάντηση για τη συγκρότηση Πρωτοβουλίας για την κατάργηση του 4808/21 και την περιφρούρηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Το κάλεσμα αναφέρει:

Ο νόμος 4808/21, ο διαβόητος νόμος Χατζηδάκη, που ψηφίστηκε στη βουλή από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αναιρεί εμβληματικές κατακτήσεις των εργαζομένων όπως το οχτάωρο και ο διαχωρισμός του εργάσιμου χρόνου από τον χρόνο που ανήκει στον εργαζόμενο, ενώ με τις αλλαγές που επέφερε στο συλλογικό εργατικό δίκαιο (λειτουργία σωματείων, συνελεύσεις, απεργίες κ.λπ.) αφαιρεί απόλυτα από τον εργαζόμενο και τα συλλογικά του όργανα κάθε πραγματική δυνατότητα νόμιμου συνδικαλιστικού αγώνα για την βελτίωση της θέσης των εργαζόμενων.

Οι συνδικαλιστικές και πολιτικές δυνάμεις που υπαναχώρησαν στην απεργία στις 3 Ιουνίου η οποία προκηρύχθηκε για να μην ψηφιστεί ο νόμος, αρνούνται τον αγώνα και μετά την ψήφισή του νόμου.

Οι συνδικαλιστές που υπογράφουμε το κάλεσμα θεωρούμε ότι τρόπος «συνύπαρξης» της εργατικής τάξης με αυτό το νόμο δεν υπάρχει.

Καλούμε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια κάθε εργαζόμενο και κάθε άνεργο/η, που συνθλίβονται από το νόμο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργατική κίνηση και κάθε ταξικό σωματείο που παλεύει για την υπεράσπιση του κόσμου της δουλειάς, να στηρίξει τη συγκρότηση της «Πρωτοβουλίας για την κατάργηση του 4808/21 και την περιφρούρηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών». Για την πληροφόρηση των εργαζομένων και του λαού σχετικά με τις συνέπειες του νόμου και τον πανελλαδικό συντονισμό της αντίστασης και της πάλης για την κατάργηση του 4808/21.

Οι συνδικαλιστές που κατ’ αρχήν υπογράφουν το κάλεσμα είναι :

ΑβραμίδηςΚώσταςΠρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΤΕΕ (ΣΕΤΕΕ), αντιπρόσωπος ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ
ΑγγέληςΓιάννηςΜέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΕΣΗΕΑ
ΚουτσανέλλουΜαργαρίταΓ. Γραμματέας Συλλόγου Εργαζόμενων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Εκπρόσωπος ΕΚΑ
ΝταλακογεώργoςΑντώνηςΠρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΝΕΝ)
ΠαλαιστίδηςΝτίνοςΣυνδικαλιστής ΣΥΒΧΨΑ
ΠαπαδημητρίουΣωτήρηςΑντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς
ΠαπαναστασάτοςΑλέξανδροςΜέλος Γεν. Συμβ. Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια
ΠερίχαροςΔημήτρηςΠροεδρεύων Σωματείου Εργαζομένων νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ»
ΠετρούλιαΌλγαΜέλος ΔΣ Συλλόγου Προσωπικού Εθνικού Τυπογραφείου
ΣτρούμποςΣάββαςΜέλος ΔΣ Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Εκπρόσωπος ΕΚΑ
ΧατζηγιάννηςΓιάννηςΜέλος ΔΣ Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων ΕΦΚΑ Ν. Μαγνησίας