Στις 7 Οκτωβρίου 2022, δύο χρόνια μετά την ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που κήρυξε την Χρυσή Αυγή Εγκληματική Οργάνωση, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων συνεδριάζει για να δικάσει την υπόθεση της ναζιστικής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.

Την Παρασκευή, λοιπόν, 7 Οκτώβρη, 9 το πρωί, στο Εφετείο Κακουργημάτων (Λ. Αλεξάνδρας) συνεχίζεται η δίκη των ναζιστών δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Πρώτη μάρτυρας κατηγορίας, είναι η Μάγδα Φύσσα, η τραγική μάνα του Παύλου Φύσσα, Μάνα όλων των παιδιών που χρειάστηκαν βοήθεια, των καταπιεσμένων θυμάτων της βίας, φασιστικής, αστυνομικής-κρατικής…

Στην τελευταία δικάσιμο, της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου, οι ναζί δοκίμασαν, με πανκινητοποίηση συγγενών και μπράβων, μέσα στο δικαστήριο να δημιουργήσουν “κλίμα”, με φασιστικές προκλήσεις, με τον δικηγόρο του καταδικασμένου Λαγού, Κ. Πλεύρη (πατέρα του υπουργού της ΝΔ), να χαιρετά με προτεταγμένο χέρι ναζιστικά και τον -αντίπαλο πλέον- Κασιδιάρη με τους οπαδούς του, να επιχειρούν να προβάλουν το νέο… ναζιστικό μόρφωμά τους. Μάλιστα, τόλμησαν να λοιδορήσουν και να απειλήσουν τη Μάγδα Φύσσα που διαμαρτυρήθηκε στους αστυνομικούς για την ανοχή τους απέναντι στις ναζιστικές προκλήσεις, με τη φράση “μαζέψτε τους”. Η αστυνομία πάντως, δείχνοντας την ταξική και πολιτική της συγγένεια, ενώ διευκόλυνε την είσοδο των φασιστών, απαγόρευε την είσοδο αντιφασιστών στην αίθουσα του δικαστηρίου με το επιχείρημα ότι “η αίθουσα είναι γεμάτη”.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα, οι επαναστάτες κομμουνιστές και αντιφασίστες, πρέπει να δώσουν ξανά το “παρών” μέσα και έξω από τη δικαστική αίθουσα. Καμμιά πρόκληση των ναζιστών δεν είναι ανεκτή. Ούτε σπιθαμή στους φασίστες. Καμμιά ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας. «Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά!», όπως έλεγε το παλιό, ιστορικό σύνθημα.

Να είμαστε στο Εφετείο, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου από τις 8:30 πρωί.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ