Εμποδίστε τα Ισραηλινά πλοία – Σταματήστε τη γενοκτονία στη Γάζα!

Κάλεσμα του Κινήματος Εναλλακτικού Επαναστατικού Παλαιστινιακού Μονοπατιού (Masar Badil)

Το Κίνημα Εναλλακτικού Επαναστατικού Παλαιστινιακού Μονοπατιού (Masar Badil), καλεί όλους τους εργάτες ακτιβιστές, τους συνδικαλιστές και τις εργατικές οργανώσεις να αναλάβουν δράση για να εμποδίσουν τα ισραηλινά πλοία, να αρνηθούν να τα φορτώσουν ή να ξεφορτώσουν και να αρνηθούν να μεταφέρουν όπλα στην ισραηλινή κατοχή που αυτή τη στιγμή διεξάγει γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού στην πολιορκούμενη Λωρίδα της Γάζας.

Έχουμε ήδη δει αρκετές σημαντικές ενέργειες σε όλο τον κόσμο, πρωτίστως τις ενέργειες του στρατού και του λαού της Υεμένης για τον αποκλεισμό της χρήσης των θαλασσών της Υεμένης για τη μεταφορά και τη διέλευση σιωνιστικών πλοίων και φορτίων.

Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές στο Βέλγιο, τη Βαρκελώνη και την Ιαπωνία δήλωσαν ότι θα αρνηθούν να φορτώσουν όπλα με προορισμό την ισραηλινή κατοχή, ενώ οι λιμενεργάτες στην Ιταλία πραγματοποίησαν μονοήμερη απεργία ενάντια στη συνεχιζόμενη γενοκτονία. Από την Ινδία έως τις Φιλιππίνες και τη Νότια Αφρική, το εργατικό κίνημα έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του, απαιτώντας την απέλαση των Σιωνιστών πρεσβευτών και απορρίπτοντας τη χρήση μεταναστών εργατών για στήριξη του ισραηλινού κατοχικού καθεστώτος σε αντικατάσταση Παλαιστινίων εργατών.

Βλέπουμε επίσης μια αυξανόμενη προθυμία των λαϊκών κινημάτων να αναλάβουν σοβαρή και ουσιαστική δράση για να σταματήσει η σιωνιστική πολεμική μηχανή, όπως αποδεικνύεται από τις άμεσες ενέργειες της Palestine Action για το κλείσιμο της Elbit Systems, του μεγαλύτερου ισραηλινού κατασκευαστή όπλων και την απόσπαση σημαντικού κόστους οικονομικού και υλικού από την Elbit τόσο στη Βρετανία όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παλαιστίνιοι εργάτες, εργατικές οργανώσεις και συνδικάτα έχουν ήδη απευθύνει έκκληση προς τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο να αρνηθούν να κατασκευάσουν και να μεταφέρουν όπλα για το κατοχικό καθεστώς και πολλές οργανώσεις και ακτιβιστές συμμετέχουν σε αποκλεισμούς εργοστασίων όπλων, σιδηροδρόμων και λιμανιών μεταφέροντας όπλα και προμήθειες στην κατοχή, όπως αντιπροσωπεύεται από την εκστρατεία Block the Boat (Εμποδίστε το Πλοίο).

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην πρόκειται για συμβολικές ενέργειες, δηλώσεις αλληλεγγύης ή μηνύματα συμπαράστασης. Η απομάκρυνση των ισραηλινών πλοίων από τα λιμάνια του κόσμου είναι, με βάση το παράδειγμα της Υεμένης, ένα υλικό μέσο πολιορκίας της κατοχής και υποστήριξης του αποικιoκρατούμενου, κατεχόμενου λαού της Παλαιστίνης. Είναι μια υλική συμβολή στην αντιμετώπιση και τον τερματισμό της κλιμακούμενης γενοκτονίας που διενεργείται από το ισραηλινό καθεστώς για περισσότερα από 75 χρόνια, με μια έντονη και αιματηρή κλιμάκωση τις τελευταίες 57 [έως τις 5 Νοεμβρίου] ημέρες, η οποία έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σχεδόν 20.000 Παλαιστινίων.

Το Ισραήλ δεν πραγματοποιεί μόνο του τη γενοκτονία. Υποστηρίζεται, οπλίζεται και χρηματοδοτείται από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις – πρώτα και κύρια, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τους εταίρους τους στον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία. Κάθε λιμάνι και εταιρεία που επιτρέπει σε ισραηλινά πλοία κάθε είδους ελλιμενισμό στο λιμάνι τους είναι εταίροι στα εγκλήματα πολέμου και τη γενοκτονία, έχουν το αίμα του παλαιστινιακού λαού στα χέρια τους και πρέπει να λογοδοτήσουν.

Γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε από αυτά τα ίδια εγκληματικά κράτη ή διεθνείς οργανισμούς να καταστήσουν αυτά τα μέρη υπόλογα για τα συνεχιζόμενα εγκλήματά τους ή να τερματίσουν τη γενοκτονία. Ο παλαιστινιακός λαός και η Αντίστασή του αγωνίζονται καθημερινά για να κάνουν ακριβώς αυτό. Σας καλούμε, εργάτες όλου του κόσμου, να ασκήσετε την τεράστια δύναμή σας, τη δύναμη των εργαζομένων, χωρίς την οποία τίποτα δεν κινείται.

Βρετανία –
Εργάτες μπλοκάρουν το εργοστάσιο όπλων HOWMET, που ανήκει στην ισραηλινή
εταιρεία «Elbit Systems»

Εμείς, το Masar Badil έχουμε αναλάβει από τους εργάτες της Γάζας να απευθύνουμε αυτό το κάλεσμα σε εσάς, τη διεθνή μας παγκόσμια εργατική τάξη, να αξιοποιήσετε τη δύναμή σας και να συμβάλετε υλικά στον τερματισμό της γενοκτονίας. Σας προτρέπουμε:

1. Να εμποδίσετε και να αρνηθείτε την εμφάνιση ή τον ελλιμενισμό οποιουδήποτε ισραηλινού πλοίου σε οποιοδήποτε λιμάνι του κόσμου˙ να αρνηθείτε τη φόρτωση ή εκφόρτωση οποιουδήποτε ισραηλινού πλοίου. Όλα τα κράτη πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Υεμένης και να απαγορεύσουν τη χρήση των λιμανιών και των θαλασσών τους για να οπλίσουν το γενοκτονικό αυτό καθεστώς!

2. Αρνηθείτε να φορτώσετε, να ξεφορτώσετε ή να επιτρέψετε να αποπλεύσει οποιοδήποτε πλοίο οποιασδήποτε χώρας που μεταφέρει όπλα, υλικό και προμήθειες στο γενοκτονικό σιωνιστικό καθεστώς. Τα χέρια των εργαζομένων δεν πρέπει να λερωθούν από το φορτίο της γενοκτονίας!

Εμείς, οι Παλαιστίνιοι εργάτες στην εξορία και τη διασπορά, είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι των εργαζομένων όλου του κόσμου. Είναι καιρός να κλιμακώνουμε τη συμμετοχή μας σε αυτόν τον αγώνα σε υλικό επίπεδο ο οποίος μπορεί να κλείσει τους εμπορικούς δρόμους της γενοκτονίας, της κατοχής και της αποικιοκρατίας, κόβοντας τη ροή όπλων, βομβών και πυροβολικού που επιτρέπουν στο ισραηλινό καθεστώς να σφάζει Παλαιστίνιους άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Καλούμε όλους εσάς σήμερα, αδέλφια μας εργάτες, να ενωθείτε μαζί μας στη δράση για να τερματιστεί η γενοκτονία, για δικαιοσύνη, νίκη και απελευθέρωση των εργαζομένων και του λαού της Παλαιστίνης!

Μετάφραση Γιαν. Σιμ.