ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΓΙΛΕΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ "ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ"

 

Εμείς, τα κίτρινα γιλέκα των κυκλικών διασταυρώσεων, πάρκινγκ, πλατειών, συνελεύσεων και διαδηλώσεων, μαζευτήκαμε στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2019 σε μια “συνέλευση των συνελεύσεων”, ενώνοντας εκατό αντιπροσωπείες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Κίτρινων Γιλέκων του Κομμερσύ (https://www.youtube.com/watch?v=GB1-Sg4jt7Y&t=14s).

Από τις 17 Νοεμβρίου, από το μικρότερο χωριό, από την επαρχία μέχρι την μεγαλύτερη πόλη, εξεγερθήκαμε ενάντια σε αυτήν την βαθειά βίαιη, άδικη και ανυπόφορη κοινωνία. Δεν θα επιτρέψουμε να ξανασυμβεί! Εξεγειρόμαστε εναντίον του υψηλού κόστους ζωής, της ανασφάλειας και της φτώχειας. Θέλουμε οι αγαπημένοι μας, οι οικογένειές μας και τα παιδιά μας να ζουν με αξιοπρέπεια. 26 δισεκατομμυριούχοι κατέχουν όσα και η μισή ανθρωπότητα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Ας μοιραστούμε τον πλούτο και όχι την φτώχεια! Ας τερματίσουμε την κοινωνική ανισότητα! Απαιτούμε την άμεση αύξηση μισθών, κοινωνικών παροχών, επιδομάτων και συντάξεων, και το άνευ όρων δικαίωμα στην κατοικία, υγεία, εκπαίδευση και δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες για όλους.
Για όλα αυτά τα δικαιώματα καταλαμβάνουμε κάθε μέρα τους οδικούς κόμβους, οργανώνουμε δράσεις και διαδηλώσεις και συζητούμε παντού. Με τα κίτρινα γιλέκα μας παίρνουμε το βήμα, εμείς που ποτέ δεν το είχαμε.
Και ποια είναι η απάντηση της κυβέρνησης; Καταστολή, περιφρόνηση και δυσφήμιση· νεκροί και χιλιάδες τραυματίες, μαζική χρήση πυροβόλων όπλων που ακρωτηριάζουν, τυφλώνουν, πληγώνουν και τραυματίζουν. Πάνω από 1000 άτομα έχουν αυθαίρετα καταδικαστεί και φυλακιστεί. Και τώρα ο καινούριος λεγόμενος “αντιχουλιγκανικός” νόμος στοχεύει απλά να μας εμποδίσει να διαδηλώνουμε. Καταδικάζουμε κάθε βία εναντίον διαδηλωτών, είτε προέρχεται από τις δυνάμεις της τάξης είτε από βίαιες ομάδες. Τίποτε από αυτά δεν θα μας σταματήσει! Η διαδήλωση είναι θεμελιώδες δικαίωμα. Δώστε τέρμα στην ασυδοσία των δυνάμεων της τάξης. Διακηρύξτε αμνηστία για όλα τα θύματα της καταστολής!
Ο μεγάλος εθνικός διάλογος δεν είναι παρά ένα βρώμικο κόλπο, μια κυβερνητική καμπάνια δημοσίων σχέσεων, που εκμεταλλεύεται την θέλησή μας για διάλογο και αποφάσεις! Εφαρμόζουμε την πραγματική δημοκρατία στις συνελεύσεις μας και τις κυκλικές διασταυρώσεις μας, όχι στην τηλεόραση και τις ψεύτικες στρογγυλές τράπεζες που οργανώνει ο Μακρόν.
Αφού μας προσέβαλε και μας αντιμετώπισε ως λιγότερο κι από το τίποτα, τώρα μας παρουσιάζει ως έναν φασιστικό και ξενοφοβικό όχλο μίσους. Αλλά είμαστε ακριβώς το αντίθετο: ούτε ρατσιστές, ούτε σεξιστές, ούτε ομοφοβικοί, είμαστε υπερήφανοι που είμαστε μαζί, με τις διαφορές και ιδιαιτερότητές μας, για να χτίσουμε μια υποστηρικτική κοινωνία.
Είμαστε δυνατοί στην πολλαπλότητα των συζητήσεών μας. Αυτήν ακριβώς την στιγμή εκατοντάδες συνελεύσεις εκπονούν και προτείνουν τα δικά τους αιτήματα. Αφορούν την πραγματική δημοκρατία, κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, συνθήκες εργασίας, οικολογική και κλιματική δικαιοσύνη και το τέλος των διακρίσεων. Ανάμεσα στα πιο πολυσυζητημένα στρατηγικά αιτήματα και προτάσεις βρίσκουμε: την κατάργηση της φτώχειας σε όλες της μορφές της, την μετάλλαξη των θεσμών (δημοψηφίσματα, κατάργηση των προνομίων των εκλεγμένων αξιωματούχων…), οικολογική μετάβαση (ένδεια καυσίμων, βιομηχανική μόλυνση…), ισότητα και την ένταξη όλων ασχέτως εθνικότητας (ανάπηροι, ισότητα ανδρών-γυναικών, τέλος στην εγκατάλειψη των εργατικών γειτονιών και των αγροτικών και υπερπόντιων περιοχών…).
Εμείς, τα Κίτρινα Γιλέκα, σας προσκαλούμε όλους, σύμφωνα με τα μέσα και τις δυνατότητές σας να ενωθείτε μαζί μας. Καλούμε στον σεβασμό και την εφαρμογή των νόμων (πράξη 12 εναντίον της αστυνομικής βίας στα αστυνομικά τμήματα, πράξη 13, 14…), την συνέχεια των καταλήψεων των οδικών κόμβων και το μπλοκάρισμα της οικονομίας, σε μια μαζική και επαναλαμβανόμενη απεργία από τις 5 Φλεβάρη. Καλούμε για την δημιουργία επιτροπών στους χώρους δουλειάς, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και παντού, ώστε αυτή η απεργία να μπορεί να οργανωθεί από τους ίδιους τους απεργούς από τα κάτω. Ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Μην μένετε μόνοι σας, ενωθείτε μαζί μας!
Ας οργανωθούμε δημοκρατικά, αυτόνομα και ανεξάρτητα! Αυτή η συνέλευση των συνελεύσεων είναι ένα σημαντικό βήμα που μας επιτρέπει να συζητήσουμε τα αιτήματα και τα μέσα δράσης μας. Ας ενωθούμε για να αλλάξουμε την κοινωνία!
Προτείνουμε όλα τα Κίτρινα Γιλέκα να κυκλοφορήσουν αυτό το κάλεσμα. Εάν ως συλλογικότητα συμφωνείτε, στείλτε την υπογραφή σας στο Κομμερσύ (assembleedesassemblees@gmail.com). Μην διστάσετε να συζητήσετε και να διαμορφώσετε προτάσεις για την επόμενη “Συνέλευση των Συνελεύσεων”, την οποία ήδη ετοιμάζουμε.

Ο Μακρόν να παραιτηθεί! Ζήτω η εξουσία του λαού, για τον λαό και από τον λαό!
Προτεινόμενο κάλεσμα της Συνέλευσης των Συνελεύσεων του Κομμερσύ.
Εν συνεχεία θα προταθεί προς υιοθέτηση από κάθε τοπική συνέλευση.