«Ίμια» Μαζική διεθνιστική εκδήλωση Ενάντια στο εθνικιστικό μίσος

 

Μαζική ήταν η διεθνιστική, αντιφασιστική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου από αντιφασιστικές συλλογικότητες και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς μεταξύ των οποίων και το ΕΕΚ.

Κυριάρχησαν τα σύνθηματα “το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον “, “λευτεριά στο λαό, θάνατο στο φασισμό”, “η αλληλεγγύη, το όπλο των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών”, “Κοκκινα Βαλκανια Σοσιαλιστικά χωρίς πολέμους, χωρίς αφεντικά”, “στην ίδια μας τη χώρα είναι ο εχθρός, Εργατική εξουσία -Διεθνισμός !”

Η αντιφασιστική διαδήλωση που ξεκίνησε από την πλατεία Ρηγίλλης και έφτασε κοντά στα γραφεία των ναζιστών κατάφερε όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος να ακυρώσει την καθιερωμένη εθνικιστική «φιέστα» της Χρυσής Αυγής. Eδώ και χρόνια, μετά το ένοπλο –και αιματηρό- επεισόδιο στα Ίμια, οι χρυσαυγίτες ναζιστές χρησιμοποιούσαν την επέτειο των Iμίων για να κάνουν εμπόριο εθνικοφροσύνης και βήμα διάχυσης εθνικιστικού μίσους. H διεθνιστική δράση και η μαχητική αντιφασιστική πάλη εδώ και τέσσερα χρόνια έχει αναγκάσει τους ναζιστές να κάνουν την εκδήλωσή τους στα γραφεία τους. Έτσι και φέτος ελάχιστοι φασίστες έκαναν εκδήλωση στα γραφεία της XA στην οδό Mεσογείων.

Γ.Σ.
Πετρούπολη : Αντιφασιστική πορεία

Διαδήλωση ενάντια στους φασίστες πραγματοποίησαν αριστερές οργανώσεις και τοπικές κινήσεις στην Πετρούπολη την Κυριακή 3 Φλεβάρη.
Αφορμή ήταν το φασιστικό ”μνημόσυνο” το οποίο διοργάνωνε η Χρυσή Αυγή την ίδια μέρα στο κοιμητήριο της Πετρούπολης για τον Έλληνα στρατιωτικό Γιαλοψό, ο οποίος σκοτώθηκε στα Ίμια το Γενάρη του 1996, κατά τη διάρκεια στρατιωτικού επεισοδίου μεταξύ των ελληνικών και τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Αξίζει να σημειωθεί πως η οικογένεια του θύματος έχει λάβει πλήρεις αποστάσεις από τη πολιτική εκμετάλλευση την οποία επιχειρεί η Χρυσή Αυγή.
Ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει την Χρυσή Αυγή να διοργανώνει κάθε χρόνο ”μνημόσυνο” για το Γιαλοψό.
Για άλλη μία χρονιά, όμως, η φασιστική πρόκληση δεν έμεινε αναπάντητη, καθώς διοργάνωθηκε αντιφασιστική διαδήλωση από το ΕΕΚ, την ΟΕΝ, την ΟΡΜΑ, την δημοτική κίνηση ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ και την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.