Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Κάτω η κυβέρνηση των κοριών, της καταστολής, της φτώχειας, της διάλυσης της Παιδείας και Υγείας, του ξεπουλήματος της χώρας σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.

Κάθε 24ωρο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον ανεκδιήγητο αρχηγό της Κούλη Μητσοτάκη είναι ένα έπος φαυλότητας, ασυδοσίας, θράσους, καταστροφικών πολιτικών και αποχαλίνωσης της εκμετάλλευσης. Είναι ένα όργιο βαναυσότητας και επιθετικότητας ενάντια σε εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Σε ένα κόσμο που καταρρέει με οδύνες και καταστροφές, ως επιθανάτιος ρόγχος του ώριμου και παρακμασμένου καπιταλισμού, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τη βοήθεια των πραιτοριανών του αστυνομικού της κράτους, επιχειρεί να καταπνίξει κάθε λαϊκή αντίδραση, ενώ ταυτόχρονα υποκλίνεται σαν πιστό σκυλί στο μεγάλο ιμπεριαλιστικό αφεντικό ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, εμπλέκοντας τη χώρα σε ολέθριες περιπέτειες, στον πόλεμο στην Ουκρανία. Έναν πόλεμο, ο οποίος προετοιμάστηκε μεθοδικά από τις αστικές κυβερνήσεις της Δύσης, από τον καιρό της κατάρρευσης της ΕΣΣΔ, ως αναζήτηση διεξόδου στα ανυπέρβλητα αδιέξοδα του οικονομικού και πολιτικού πολέμου, που μαίνεται την εποχή της κατάρρευσης του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού.

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, η οποία πέρασε από την πρώτη ημέρα της Νεοδημοκρατικής κυβερνητικής θητείας στην άμεση εποπτεία του Κούλη, φέρνουν στην επιφάνεια ένα βρομερό παρασκήνιο με χαρακτηριστικά υπόκοσμου, που ανακαλεί στη συλλογική μνήμη την εφιαλτική εποχή του μεταπολεμικού χαφιεδικού κράτους. Οι περιβόητες δημοκρατικές εγγυήσεις του αστικού κοινοβουλευτικού συστήματος αποδεικνύεται ότι δεν είναι παρά ακόμα ένα επικοινωνιακό τρικ της χρυσοπληρωμένης προπαγάνδας τους. Το μόνο τους μέλημα, για το οποίο είναι έτοιμοι να ασελγήσουν πάνω σε κάθε αρχή και αξία, είναι να μην αποχωριστούν τους θώκους της εξουσίας.

Όπως επικοινωνιακό τρικ είναι και η δήθεν ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, η οποία όχι μόνο δεν είναι τυφλή, αλλά με τις αποφάσεις που παίρνει, αφήνοντας παιδοβιαστές εκτός φυλακής, ούτε καν, πλέον, προσποιείται ότι είναι ανεξάρτητη. Μάλιστα, όταν πρόκειται για αγωνιστές, εκδικείται και αποφασίζει κατά παραγγελία των πολιτικών της αφεντικών, ενώ αφήνει στο απυρόβλητο τους διαπλεκόμενους με την εξουσία. Το αστυνομικό κράτος του Κούλη, εκτός από χαφιέδες, χρειάζεται και όργανα καταστολής, έτοιμα να ασκήσουν κάθε δυνατή βία, προκειμένου να κάμψουν ένα λαό που εξεγείρεται και να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τα καπιταλιστικά κέρδη μέσα στη δίνη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Αυτή είναι η δική μας εποχή! Η εποχή που το εργατικό, φοιτητικό, φεμινιστικό, νεολαιίστικο κίνημα, αναδεικνύεται ως το πιο ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας, που δεν παραιτείται και μπαίνει μπροστά αγωνιζόμενο, με το όραμα μιας ζωής με αξία για όλους. Το κίνημα των αποφασιστικών εργατικών αγώνων που ξεσπούν σε διάφορους εργασιακούς χώρους, από την COSCO, την e-food, τη ΛΑΡΚΟ, τα Λιπάσματα Καβάλας, τα Πετρέλαια Καβάλας, ως τη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Το κίνημα που πετά έξω από τα Πανεπιστήμια τους μπάτσους. Το κίνημα που καθίζει στο εδώλιο και καταδικάζει τους βιαστές-εκμεταλλευτές. Το κίνημα που πλημμυρίζει τους δρόμους στη δίκη της Χρυσής Αυγής και διατρανώνει την αποφασιστικότητά του να αντιπαρατεθεί με τις μαύρες δυνάμεις του φασισμού και του ρατσισμού. Το κίνημα που πλημμυρίζει τους δρόμους υπερασπιζόμενο τους απεργούς πείνας, αυτούς που το κράτος εκδικείται με ασίγαστο μένος και μεροληψία, για να φοβίσει κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο.

Η πιο αποτυχημένη και αντιδραστική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, αναζητά στα πλέον σκοτεινά ανακλαστικά του ακροδεξιού ακροατηρίου τα στηρίγματα που χάνει εξαιτίας της άθλιας πολιτικής της. Ο πιο συμπλεγματικός και αλαζόνας πρωθυπουργός, περιστοιχισμένος από ένα ακραίο χουντοφασιστικό υπουργικό επιτελείο, δεν εγκαταλείπει ούτε στιγμή το σαδιστικό πολιτικό πρόγραμμά του για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Με κάθε ευκαιρία το φέρνει στο προσκήνιο θέλοντας να αναθερμάνει το φόβο για τον «εξωτερικό εχθρό», μέσα σε μια καθημερινότητα που φωνάζει για το εντελώς αντίθετο. Ο μοναδικός και πιο επικίνδυνος εχθρός για το λαό είναι μέσα στην ίδια του τη χώρα, βρίσκεται στις τράπεζες και στα υπουργεία.

Στην ενέργεια, το πάρτι του ολιγοπωλίου των κολοσσών-παραγωγών, προμηθευτών καλά κρατεί. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχει παραδώσει το 100% της παραγωγής της στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, υποτάσσοντας εκατομμύρια καταναλωτές στις αδηφάγες διαθέσεις των κερδοσκόπων, που δεν διστάζουν να ρουφήξουν ως και την τελευταία σταγόνα εισοδήματος από τα νοικοκυριά, που πλέον κατευθύνουν ολόκληρο το μισθό του μήνα για να καλύψουν μόνο το νοίκι και το ρεύμα. Ταυτόχρονα, ένα από τα εναπομείναντα μεγάλα εργοστάσια, η ΛΑΡΚΟ, οδηγήθηκε στο ξεπούλημα με αμφίβολη την επαναλειτουργία της.

Στους χώρους δουλειάς είναι που διασταυρώνεται από τη μία η καταπιεσμένη ανάγκη των εργατών, και από την άλλη η αχόρταγη λαιμαργία των καπιταλιστών για το κέρδος. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λειτουργεί ως ο καλύτερος συνέταιρος των επιχειρήσεων. Μην ξεχνάμε τον νόμο Χατζηδάκη! Ο νόμος 4808/21, στον οποίο έκανε πλάτες για να περάσει ο κυβερνητικός/εργοδοτικός συνδικαλισμός της ξοφλημένης ΓΣΕΕ και της παραλυμένης ΑΔΕΔΥ. Ο νόμος της κατάργησης του 8ωρου, του φακελώματος των σωματείων και των συνδικαλιστών, της εγκαθίδρυσης των ελαστικών και ευέλικτων σχέσεων εργασίας, ο νόμος της απεργοκτονίας. Ο νόμος που η γραφειοκρατική συνδικαλιστική ηγεσία του ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία να τον αφήσουν με ξόρκια… στα χαρτιά!

Μέσα σε αυτή τη γενικευμένη κρίση, με το αστικό καθεστώς να σαπίζει κάθε στιγμή που περνάει, τίποτα δεν πρέπει, ούτε μπορεί να μείνει στα χαρτιά. Αγώνας χρειάζεται! Αγώνας αποφασιστικός, για να ανατρέψουμε χωρίς αναβολή την πιο εχθρική κυβέρνηση και το σύστημά της. Για να ανατρέψουμε κάθε κυβέρνηση που με λιγότερο ή περισσότερο «αριστερό» προσωπείο, θα μας θάψει κάτω από τα ερείπια της δεξιάς πολιτικής της. Να παλέψουμε χωρίς αναβολή για την Εργατική Εξουσία, ως τη μόνη δυνατότητα να σώσει ο λαός το λαό. Να δώσουμε τέρμα στην εξουσία αυτών που μας έφεραν ως εδώ και δεν έχουν κανένα δισταγμό, να μας αποτελειώσουν, αν αυτό υπηρετεί το μόνο θεό στον οποίο πιστεύουν. Το κέρδος!

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
8/9/2022