Αντιφασιστική – αντιπολεμική – διεθνιστική διαδήλωση στην επέτειο των Ιμίων

Διαδηλώνουμε Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, 4 μ.μ.
Πλατεία Ρηγίλλης

ΟΙ ΝΑΖΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑ

ΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΕΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΤΑΛΓΩΝ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ

Η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, οι νεοναζί δολοφόνοι που έχουν ακόμα στα χέρια τους το αίμα του Παύλου Φύσσα και του Σαχτζάτ Λουκμάν, για πρώτη φορά μετά το 2016 καλούν συγκέντρωση το Σάββατο 28 Γενάρη στην πλατεία Ρηγίλλης για τα Ίμια. Οι φασίστες προκαλούν και πάλι. Αφού πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις στις Θερμοπύλες και τη Φλώρινα, τώρα, εν όψει εκλογών, επιδιώκουν να εμφανιστούν στο κέντρο της Αθήνας. Η μέρα που επιλέγουν δεν είναι τυχαία. Στις 30 Ιανουαρίου 1996 Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν κοντά στον πόλεμο με αφορμή τις βραχονησίδες των Ιμίων. Έκτοτε οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι κάθε χρόνο καλούσαν σε συγκέντρωση και πορεία με αφορμή τη συγκεκριμένη επέτειο. Δεν ξεχνάμε τα πογκρόμ εναντίον μεταναστών και μεταναστριών, ακτιβιστών και ακτιβιστριών μετά τις φιέστες των ναζί δολοφόνων. Αλλά δεν ξεχνάμε και τη δύναμη του μαχητικού, λαϊκού, αντιφασιστικού κινήματος που τα τελευταία χρόνια κατάφερνε να εμποδίζει τις συγκεντρώσεις των φασιστών στην πλατεία Ρηγίλλης. Και φέτος αυτό θα κάνουμε! Καμία συγκέντρωση των νοσταλγών του Χίτλερ και των άθλιων φυρερίσκων τους δεν θα πραγματοποιηθεί.


Σήμερα η απειλή ενός πολέμου ή θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι μεγαλύτερη από το 1996. Οι λαοί και των δύο χωρών δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τις αντιπαραθέσεις των διεφθαρμένων αστικών τους τάξεων, που αποτελούν τα πιο πολεμόχαρα κυνηγόσκυλα του ιμπεριαλισμού στην περιοχή. Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους. Ο βασικός εχθρός είναι μέσα στην ίδια μας τη χώρα, βρίσκεται στις τράπεζες, στα υπουργεία, στις ναζιστικές συμμορίες που πριμοδοτούνται από το μεγάλο κεφάλαιο, για να υπηρετήσουν με την βία τις ανάγκες του καπιταλισμού σε συνθήκες ιστορικής παρακμής και κρίσης. Ο επαναστατικός, προλεταριακός διεθνισμός και η κοινή πάλη των λαών σε Ελλάδα – Τουρκία ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και τον ιμπεριαλισμό είναι η δική μας απάντηση στον πόλεμο και τον εθνικισμό.

Κανένας φασίστας, καμία φασιστική συμμορία να μην σηκώσει ξανά κεφάλι. Το αίτημα για αντιφασιστικές λαϊκές πολιτοφυλακές είναι επίκαιρο και ζωντανό!

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
24/01/2023