Θα έλεγε κανείς ότι η είδηση είναι από άλλες εποχές. Δυστυχώς είναι «φρέσκια», τωρινή, του Φεβρουάριου, του σωτηρίου έτους 2021. Τα καψώνια στο στρατό δεν είναι μια συνήθεια άλλων, περασμένων εποχών. Είναι συνήθης πρακτική στρατιωτικοποίησης και “εκπαίδευσης” των φαντάρων που ποτέ δεν σταμάτησε, που συνεχίζεται και σήμερα και σε κάποιες περιπτώσεις φθάνει σε τραγικά αποτελέσματα. Από το blog του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος αντιγράφουμε:

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταγγέλλει το μαζικό καψόνι που έγινε εις βάρος πολλών συναδέλφων από χαμηλόβαθμο αξιωματικό πρόσφατα.

Αποτέλεσμα του Καψονιού ήταν ο Βαρύς Τραυματισμός (Ρήξη Χιαστών) συναδέλφου φαντάρου.

Αντί στη μονάδα να γίνει Επείγουσα Έρευνα και να διερευνηθεί τι έγινε και πώς τραυματίστηκε ο συνάδελφος, ώστε να αποδοθούν ευθύνες, το Καψόνι παρουσιάζεται ως μέρος της Εκπαίδευσης και επιχειρείται η συγκάλυψη του άθλιου περιστατικού.

Όπως μας καταγγέλλεται, όχι μόνο λένε ψέματα, αλλά “το παίζουν και καλοί”.

Ο Αρμόδιος για την περίσταση Αξιωματικός δήλωσε στον φαντάρο ότι “δεν θα του δώσουν Αναβολή για να πάει με δικά του έξοδα να αποκαταστήσει την υγεία του και να συνεχίσει αργότερα την Θητεία του”, αλλά θα τον βγάλουν Ελεύθερο Υπηρεσιών και θα τον στείλουν στο ΣΤΕΠ.

Ρωτάμε το Δ Σώμα Στρατού και το ΓΕΣ γιατί γίνονται όλα αυτά;

Επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες μας;

Είναι ή όχι ο Στρατός Υπεύθυνος να Αποκαταστήσει την Υγεία του Συναδέλφου καθώς τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του;

Απαιτούμε από το Δ Σώμα Στρατού και το ΓΕΣ να διερευνήσουν τις καταγγελίες και να κάνουν ΕΔΕ.

Να κάνουν ΕΔΕ με Κλιμάκιο Αξιωματικών που δεν θα ανήκουν στην μονάδα. 

Πρόσφατα είχαμε προβεί στην ακόλουθη καταγγελία για τα όσα συμβαίνουν στη μονάδα:

Στρατόπεδο Βογιατζή Φέρρες 536 Μ/Κ ΤΠ: σκλάβοι φαντάροι παθαίνουν Κρίση Πανικού και Διατάζονται να συνεχίζουν να δουλεύουν

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ από το Στρατόπεδο Βογιατζή Φέρρες 536 Μ/Κ ΤΠ

«Χωρίς υπερβολές μας, έχουν ταράξει στην υπηρεσία επειδή οι αρμόδιοι Αξιωματικοί θέλουν να δείξουν “καλή εικόνα”.

Αδιάφοροι για τους φαντάρους ειδικά της Α ΕΣΣΟ.

Πρόσφατα συγκεκριμένα, την Τρίτη 09/02, ένας φαντάρος της Α ΕΣΣΟ, που είναι σε πολύ συγκεκριμένο πόστο που τον κρατά πολλές ώρες απασχολημένο, έπαθε κρίση πανικού μέσα στο πόστο του, αποτέλεσμα της πίεσης υπηρεσιακών παραγόντων και προσωπικών ζητημάτων! 

Φωνάξαμε τον γιατρό απ’ το ΣΤΕΠ.

Ήρθε, τον παρέλαβε και του είπε ότι κάτι δεν του αρέσει και ότι θα χρειαστεί περαιτέρω εξετάσεις! 

Του δόθηκαν επτά (7) μέρες “ελεύθερο υπηρεσίας, ασκήσεων και ορθοστασίας”.

Ο στρατιώτης την επόμενη δεν πήγε στο πόστο του, με αποτέλεσμα να τον επιπλήξει πολύ αυστηρά Ανώτερος Αξιωματικός και να τον απειλήσει ότι θα τιμωρηθεί! 

Μετά με διαταγή του ίδιου Ανώτερου Αξιωματικού, τον έστειλαν και πάλι υπηρεσία στο πόστο του, ενώ ήταν απαλλαγμένος από το γιατρό.

Το αποτέλεσμα, το Σάββατο 13/2, να ξαναπάθει Κρίση Πανικού, αλλά παρ’ όλα αυτά να δουλεύει ακόμα και σήμερα Κυριακή 14/02 κανονικά στο πόστο του 15 ώρες…

Εμείς, σχολιάζει το Δίκτυο Σπάρτακος, απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του Δ Σώματος Στρατού και του ΓΕΣ.

Δεν είναι δυνατόν να Παραβιάζονται οι Διαταγές, να κουρελιάζονται οι διαγνώσεις των στρατιωτικών γιατρών και να τσαλαπατούνται τα Δικαιώματά μας.

Πρέπει τώρα να βγούμε Παραπονούμενοι στην Αναφορά και να ζητήσουμε Ακρόαση από όλα τα κλιμάκια της Ιεραρχίας.

Μόνο με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορούμε να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να σταθούμε απέναντι στον πόλεμο, τον εθνικισμό και το φασισμό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

diktiospartakos@hotmail.com

diktiospartakos.blogspot.com

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437