ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 164 ΤΕ ΣΑΜΟΥ

Σύμφωνα με την αρθρογραφία  ο  Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε  τη Σάμο και επιθεώρησε στρατιωτικά φυλάκια.

Διαπίστωσε «υψηλό ηθικό και το άρτιο επίπεδο της εκπαιδεύσεως» των μονάδων.

Αλλά, όπως αταγγέλλουν φαντάροι στο Δίκτυο Σπάρτακος, η αλήθεια είναι διαφορετική:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 164 ΤΕ ΣΑΜΟΥ  

«Από τότε που ήρθαμε στη μονάδα και οι δυο θάλαμοι που φιλοξενούν τους στρατιώτες δεν έχουν θέρμανση. Οι θερμοκρασίες έφτασαν να είναι πολικές με -5 βαθμούς στη σκοπιά και εμείς δεν είχαμε στο θάλαμο air condition το οποίο όπως μας είπε ο τεχνικός που ήρθε να το δει είναι χαλασμένο.

Μετά από συνεχείς διαμαρτυρίες μας ο διοικητής μας είπε να χρησιμοποιούμε κουβέρτες και ότι θα μπορούσαμε να είχαμε άσκηση στα χιόνια.

Φαντάροι αρρωσταίνουν καθημερινά και δεν μπορούμε να κοιμηθούμε γιατί τρέμουν σαν τα ψάρια.

Οι τουαλέτες έχουν 3 ντουζιέρες και 3 τουαλέτες και λειτουργεί μόνο μια ντουζιέρα και μια τουαλέτα. Επίσης είναι εξωτερικές και όποιος πάει να κάνει μπάνιο παγώνει με κίνδυνο να πάθει πνευμόνια όταν επιστρέφει σε ένα θάλαμο που δεν έχει ζεσταθεί πότε.

Επίσης το ζεστό νερό είναι σπάνιο καθώς ο θερμοσίφωνας μόνιμα ρίχνει τις ασφάλειες στο κτίριο. Όλα αυτά στο έτος 2015 στη χώρα μας οι στρατεύσιμοι υποφέρουν με αυτό το τρόπο.

Η μονάδα έχει πάνω από 50 φαντάρους και έχουν μείνει μόνο 10 να κάνουν υπηρεσίες μέσα στα γκρουπ Χριστουγέννων καθώς οι υπόλοιποι έχουν φύγει με βυσματικές αποσπάσει.

Η κατάσταση είναι αφόρητη δεν θέλουμε πολλά ένα ζεστό θάλαμο που να μπορούμε να κοιμηθούμε και ένα ζεστό πιάτο φαγητό».

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437    
Diktiospartakos.blogspot.com