ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΤΡΙΚΕΡΙ

 

 

 

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα κατήγγειλε από τη πρώτη στιγμή τη φασιστικού τύπου επίθεση που πραγματοποιήθηκε κατά εργάτη Αλβανικής καταγωγής στο νησί Τρίκερι τη Τετάρτη 22 Απριλίου 2015.

Το Τρίκερι έχει περάσει στη λαϊκή μνήμη σαν τόπος εξορίας χιλιάδων αγωνιστών και ιδίως κομμουνιστριών γυναικών από το 1947 μέχρι ο 1953.

Το περιστατικό αναδείχτηκε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νοτίου Πηλίου μετά από καταγγελία και δημοτικής συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ η οποία δέχτηκε φραστικές επιθέσεις από τους παριστάμενους περιφερειακούς συμβούλους της ναζιστικής Ελληνικής Αυγής.

Το ζήτημα δημοσιοποιήθηκε περαιτέρω από ένα τοπικό ειδησεογραφικό blog (vforvolos), το οποίο στοχοποιήθηκε επίσης.

Η επίθεση είναι η δεύτερη κατά του ίδιου εργαζόμενου σε λιγότερο από ένα χρόνο. Η δεύτερη επίθεση οργανώθηκε από ομοεθνείς ώστε να παρουσιαστεί ως ξεκαθάρισμα οικονομικών διαφορών που όμως δεν υπάρχουν.

Το ΕΕK σε ανακοίνωσή του τονίζει:

“Οι επιθέσεις είναι ολοφάνερα συντονισμένες και στοχοποιούν συγκεκριμένους ανθρώπους. Το συγκεκριμένο περιστατικό καθώς και άλλα που συμβαίνουν καθημερινά σε όλη τη χώρα αποδεικνύουν πως οι ναζιστές δεν νικιούνται με ψήφους.  Καμία κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν μπορεί να τιμωρήσει όπως αξίζει νοσταλγούς ταγμάτων εφόδου, ταγματασφαλιτών και δοσιλόγων. Η τιμωρία παραμένει καθήκον της εργατικής τάξης και του αγωνιζόμενου λαού για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος που ξερνάει νέους δεσμοφύλακες στο νησί της εξορίας.

Η επίθεση των ναζιστών, όπως και στο παρελθόν με το blog e-volos στρέφεται εναντίον δημοσιογράφων και ειδησεογραφικών blog. Το vforvolos που δημοσίευσε την καταγγελία στοχοποιήθηκε αμέσως. Στεκόμαστε στο πλευρό των μέσων που αγωνίζονται κατά του φασισμού.

Καλούμε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς και το ταξικό εργατικό κίνημα να υπερασπιστούν τους μετανάστες από τις παρακρατικές συμμορίες και να απαιτήσουμε τη παραδειγματική τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών των φασιστικών επιθέσεων.”

29 Απρίλη 2015
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ