Δημοσιεύουμε την καταγγελία της δημοτικής κίνησης ΑΡ.Κ.Ι για την αρνητική στάση του Δημάρχου και της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου να συζητήσει για τα προβληματα του ΙΚΑ Ιλίου που υπολειτουργεί εν μέσω πανδημίας.

Εδώ και μήνες, πολύ πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19, προειδοποιούμε με κάθε τρόπο μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, ότι το Κ.Υ – Ιλίου (ΙΚΑ) οδηγείται σε μεθοδευμένο κλείσιμο με την σιωπηρή συνενοχή της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, της παράταξης του Δημάρχου Ζενέτου «Δημοκρατική Συνεργασία» και της «Δημοτικής Ισοπολιτείας» (ΝΔ). 

Θα περίμενε κανείς ότι το ξέσπασμα της πανδημίας «θα ξυπνούσε συνειδήσεις» στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα γινόταν προσπάθεια για να ενισχυθεί το Κ.Υ – Ιλίου με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Όμως όχι, τίποτα από αυτά δεν έγινε.

Η ευθύνη σίγουρα αφορά κατ’ αρχήν την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αφορά όμως και τον Δήμαρχο Ζενέτο ο οποίος με την συνεργασία της «Δημοτικής Ισοπολιτείας» κρατάει μια αρνητική στάση σε κάθε προσπάθεια που κάναμε για να αποφευχθεί το κακό έστω και των υστέρων, εν μέσω πανδημίας.

Όμως όχι, ο Δήμαρχος κ. Ζενέτος αρνείται συστηματικά να αγωνιστεί και να υποστηρίξει  την πάλη των κατοίκων να διοριστούν γιατροί και νοσηλευτές στο Κ.Υ – Ιλίου.

Η κυνική απάντησή του στην πίεση πού του ασκούμε για το φλέγον θέμα της υγείας  είναι:

”Ρώτησε τον υπουργό”!!

Η Κυβέρνηση αλλά και ο Δήμαρχος μας ”βομβαρδίζουν” εδώ και δύο μήνες τώρα για τα μέτρα υπέρ της Υγείας που έχουν λάβει. Ποια είναι αυτά; Που είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που έχουν προσλάβει για τις ανάγκες του κόσμου. Είναι όλα ψέματα! Όχι μόνο δεν διορίστηκε κανένας γιατρός-ειδικά στο Κ.Υ Ιλίου, εν μέσω πανδημίας τον Μάρτιο, απολύθηκε και ένας ειδικευμένος παθολόγος! 

Το Κ.Υ-ΙΚΑ Ιλίου του οποίου η ”κατεδάφιση” ξεκίνησε με την διάλυση  και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πανελλαδικά – από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις – τον Μάρτιο του 2014  είχε περισσότερους από 45 γιατρούς. Σήμερα ζήτημα αν έχει 15 και υπο-λειτουργεί  κατ’ ευφημισμόν ως Κέντρο Υγείας.

Στην πραγματικότητα είναι… αγροτικό ιατρείο της δεκαετίας του 1950-1960.

Αυτό είναι το ενδιαφέρον τους για την Υγεία.

  • Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4/5/2020 προτάθηκε από την δημοτική παράταξη ”Λαϊκή Συσπείρωση ” θέμα να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης πρόταση με θέμα την ”κατάσταση της ΠΦΥ στο Δήμο Ιλίου”. Είχε και αυτή η πρόταση την ίδια τύχη με τις δικές μας:
  • Οι δημοτικές παρατάξεις ”Δημοκρατική Συνεργασία” του δήμαρχου Ζενέτου και  η ”Δημοτική Ισοπολιτεία” ψήφισαν χωρίς να  ντρέπονται ΑΡΝΗΤΙΚΑ και ομόθυμα.

Κατά τα άλλα οι ”κύριοι” αυτοί ωρύονται όταν υποστηρίζουμε ότι συνειδητά αδιαφορούν για την Υγεία των δημοτών στο ‘Ιλιον.

Εξαγριώνονται όταν λέμε οτι τα ”λόγια τα μεγάλα” είναι ψέματα.

  • Αυτό αποκαλύφθηκε όταν λέγοντας την μισή αλήθεια, ο Δήμαρχος κ. Ζενέτος (ΔΣ 4/5/2020) υποστήριξε ότι έδωσε ”αγώνα” για να έλθουν καινούργια ακτινολογικά μηχανήματα, αλλά ξέχασε να πει ότι το ακτινολογικό εργαστήριο είναι κλειστό δυο μήνες τώρα, γιατί δεν υπάρχουν γιατροί να τα λειτουργήσουν! Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.  

Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στην αδιαφορία τους και καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νοικοκυρά, συνταξιούχο να παλέψει μαζί μας, για να στηρίξουμε το Κ.Υ – Ιλίου και κάθε πρωτοβάθμια δομή Υγείας υπερασπίζοντας το δικαίωμα του λαού στην Υγεία, το δικαίωμα στην Ζωή στον Δήμο Ιλίου και παντού.

                   ΑΡΙΣΤΕΡΗ     ΚΙΝΗΣΗ    ΙΛΙΟΥ   [ΑΡ.Κ.Ι]