ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΕ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΕ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα και η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας καταγγέλουν την καταστολή ειρηνικής διαμαρτυρίας φοιτητών της Αριστερής Ενότητας (φοιτητική παράταξη που συνδέεται με το ΣΥΡΙΖΑ) έξω από το πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από τις δυνάμεις καταστολής.

Το πρωί της Πέμπτης 30 Ιανουαρίου μερικές δεκάδες μέλη της Αριστερής Ενότητας πραγματοποίησαν διαμαρτυρία με πανό έξω από το γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη (Ζωοδόχου Πηγής και Ακαδημίας) ενάντια στην τραγωδία στο Φαρμακονήσι. Ο υπουργός Ναυτιλίας για να συγκαλύψει τις προφανείς πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου είχε προκαλέσει τις προηγούμενες μέρες με χυδαίες ρατσιστικές δηλώσεις.

Οι φοιτητές μοίραζαν ανακοινώσεις και κολλούσαν αντιρατσιστικά αυτοκόλλητα μπροστά κτίριο. Η απάντηση της κυβέρνησης ήταν να στείλει τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας (ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ) να χτυπήσουν απρόκλητα και απροειδοποίητα τους συγκεντρωμένους φοιτητές και να πραγματοποιήσουν 46 προσαγωγές. Σε κλίμα τρομοκρατίας πέρασαν χειροπέδες στους φοιτητές και τους ανάγκασαν να ξαπλώσουν στο κράσπεδο ανάμεσα σε χτυπήματα και βρισιές.

Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ και η μία προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη με την κατηγορία της “αντίστασης κατά της αρχής” εις βάρος του Νώντα Φλώρου, μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου Νέων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντιστροφή της πραγματικότητας από την ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΝΔ αποτελεί συνέχεια της πρόκλησης βαφτίζοντας την διαμαρτυρία σε “επίθεση” προχωρά στη σύνδεση της με “τρομοκρατικές-δολοφονικές ενέργειες”. Η δήλωση πως τα φυντάνια του ΣΥΡΙΖΑ (υποθέτουμε εννοεί τους Νέους/ες ΣΥΡΙΖΑ) είναι “εκτός δημοκρατικής νομιμότητας” πρέπει να προκαλέσει την έντονη ανησυχία ολόκληρης της αριστεράς, του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου επικεφαλής ενός κράτους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μεταμορφώνει την πραγματικότητα με τη συνεπικουρία των παπαγάλων της στα ΜΜΕ και χτυπά μια ειρηνική διαμαρτυρία ανοίγοντας την ατζέντα του ποιος είναι εντός και ποιός εκτός δημοκρατικής νομιμότητας. Η έμμεση απειλή ποινικοποιήσης των αγώνων κατα της αριστεράς θα πέσει στο κενό!

Η κυβέρνηση και οι μπάτσοι της που καλύπτουν στο Κερατσίνι τους ναζήδες της Χρυσής Αυγής να σουλατσάρουν και να επιτίθεται στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Ρεσάλτο και να βεβηλώνουν το σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ήρθαν να διδάξουν δημοκρατία. Είναι αλήθεια πως κανένας αγωνιζόμενος άνθρωπος δεν μπορεί να αποδεχτεί μια δημοκρατία που δεν χωράει όλους τους ανθρώπους, που πνίγει μετανάστες και μαχαιρώνει νεολαίους, μια δημοκρατία που ο Βαρβιτσιώτης, ο Σαμαράς και η παρέα τους βαφτίζουν ανθρώπους λαθραίους.

 

Να αποσυρθούν όλες οι διώξεις από το Νώντα Φλώρο.

Να παραιτηθούν οι φυσικοί και πολιτικοί αυτουργοί της κατασταλτικής πρόκλησης.

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΜΑ