ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Στις 7 Φεβρουαρίου στον Πύργο δικάζεται το μέλος της νενοναζιστικής “Εθνικής Δράσης Ηλείας”, Νίκος Παπαδόπουλος, για επίθεση που έκανε μαζί με άλλους ενάντια σε αντιφασίστα φοιτητή τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η νεοναζιστική συμμορία ανήκει στην ίδια πολιτική τάση των “Ανένταχτων Μεάνδριων Εθνικιστών”, εθνικοσοσιαλιστικής όργάνωσης η οποία σχετίζεται στενά με τον γνωστό Περίανδρο που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον αγωνιστή Δ. Κουσουρή και άλλους δύο αγωνιστές, τον Ιούνιο του 1998.

Ο νεοναζί Παπαδόπουλος, με ομάδα φασιστών στην οποία συμμετείχε και εν ενεργεία αστυνομικός επιτέθηκε και τον Φεβρουάριο του 2013 ενάντια σε 3 αντιφασίστες φοιτητές. Η “ολιγωρία” της δικαιοσύνης και η συγκάλυψη από την Αστυνομική Διεύθυνση Πύργου τού εξασφάλισε την ατιμωρησία μέχρι σήμερα.

Το Αντιφασιστικό Μέτωπο Πύργου οργάνωσε σύσκεψη την Τρίτη 21/1 στο Εργατικό Κέντρο Πύργου. Η ανακοίνωση του Μετώπου αναφέρει:
 
 […] Τον Φεβρουάριο του 2013 ομάδα από νεοναζί της ΕΔΗ, μεταξύ των οποίων ο διαβόητος Νίκος Παπαδόπουλος και εν ενεργεία αστυνομικός στήνουν ενέδρα την νύχτα και χτυπάνε αντιφασίστες που στοχοποιήθηκαν εξ αιτίας της δημόσιας πολιτικής αντιφασιστικής δράσης τους. Ενθαρρυμένοι από την κάλυψη της αστυνομίας και την «ολιγωρία» των δικαστικών αρχών συνέχιζαν να εκφοβίζουν τους φοιτητές ώστε να αποσύρουν την μήνυση. Αποθρασυνόμενοι από την ατιμωρησία τον Σεπτέμβριο επιτίθενται και πάλι ενάντια σε αντιφασίστα έξω από το σπίτι του.

Οι δίκες αυτές δεν είναι προσωπικές υποθέσεις κάποιων φοιτητών, είναι μέρος του αντιφασιστικού αγώνα και στόχο έχει να ανάδειξη στην κοινωνία της Ηλείας, τη νεοναζιστική πρακτική της Εθνικής Δράσης Ηλείας. Οι δίκες στοχεύουν στο να μπει ένα τέλος στην δράση των νεοφασιστών, που χρησιμοποιούν τις μεθόδους της νύχτας με μπράβους και μαχαιροβγάλτες ώστε να τρομοκρατούν αγωνιστές.

Είναι πολιτικό βήμα για την καταγγελία των ηθικών αυτουργών που καλλιεργώντας τυφλό  μίσος ενάντια σε κάθε αριστερό ή αναρχικό αγωνιστή, δήθεν στο όνομα της πατρίδας, οπλίζουν το χέρι του κάθε μαχαιροβγάλτη Παπαδόπουλου και της πολιτικής συμμορίας.

Είναι η άλλη όψη του αγώνα ενάντια στα μνημόνια την κρατική καταστολή και αυθαιρεσία, που μας θέλει φοβισμένους και παθητικοποιημένους.
 
“Δεν πρόκειται να ανεχθούμε στον Πύργο Ηλείας να στεριώσουν φονιάδες, όπως οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και των δεκάδων ξένων εργατών. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε πολιτικές τρομοκρατίας και φίμωσης όπως ενάντια στους αριστερούς αφισοκολλητές στο Πέραμα. Ο αγώνας της εργατικής τάξης ενάντια στα μνημόνια, τις απολύσεις, τα κλειστά μαγαζιά για την ανατροπή της καπιταλιστικής κοινωνίας δεν τρομοκρατείται. Η δικαστική συγκάλυψη με την παραγραφή των ναζιστικών εγκλημάτων δεν θα περάσει!

Κανένας μόνος απέναντι στους φασίστες!
Δεν χωράνε φασίστες σε μια ελεύθερη κοινωνία!
Έξω οι φασιστικές οργανώσεις από τον Πύργο!
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ!
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!