Σε κατάληψη των γραφείων της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, προχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης 12/5 οι εργαζόμενοι, δίνοντας δυναμική απάντηση στην πρόθεση του ειδικού εκκαθαριστή να προχωρήσει σε συρρίκνωση του αριθμού των εργαζομένων, κάτι που σημαίνει διαθεσιμότητες και απολύσεις.

Η ανακοίνωση του σωματείου της ΛΑΡΚΟ ανάφέρει:

«Η ΛΑΡΚΟ με εντολή της κυβέρνησης και ως αποτέλεσμα του νόμου που ψηφίστηκε το Φλεβάρη έχει σταματήσει επί της ουσίας τη λειτουργία του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα. Στόχος είναι να βγει στο νυφοπάζαρο της ιδιωτικοποίησης – εκποίησης η ΛΑΡΚΟ απαξιωμένη και χαμηλό αντίτιμο.

Σε αυτά τα πλαίσια η κυβέρνηση δημιουργεί τους όρους που απαιτούν τα συμφέροντα που ενδιαφέρονται για τη λεία του ορυκτού πλούτου της χώρας μας. Χτυπιούνται μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα μέσα από μεγάλες περικοπές και με το ενδεχόμενο απολύσεων ή διαθεσιμοτήτων να είναι προ των πυλών.

Παράλληλα δίνονται εκατομμύρια ευρώ, όπως παραδείγματος χάρη στη ΔΕΗ, χωρίς η ΛΑΡΚΟ να καταναλώνει ρεύμα και σε μεγαλοεργολάβους στα μεταλλεία για να ετοιμάσουν προίκα ετοιμοπαράδοτου πλούσιου μεταλλεύματος.

Οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ΛΑΡΚΟ και εκφράζονται μέσα από το Συνδικάτο μας, ομόφωνα αποφάσισαν και συντάσσονται με τις αποφάσεις όλων των σωματείων της ΛΑΡΚΟ και όλων των εργαζομένων. Παράλληλα είναι έτοιμοι να κλιμακώσουν σε περίπτωση που χτυπηθεί το δικαίωμα στην εργασία.»