Συνέλευση της ΕΛΜΕ Γ΄ Αθήνας, με πάνω από 100 εργαζομένους έγινε την Τρίτη 12/5 στο Ίλιον. Παρόντες ήταν εκπαιδευτικοί από το Ίλιον, την Πετρούπολη, τους Αγ. Ανάργυρους και το Καματερό. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός της παρουσίας στη συνέλευση του εκπροσώπου της Αριστερής Κίνησης Ιλίου (ΑΡ.Κ.Ι.) σ. Δημήτρη Γεωργίου ο οποίος απεύθυνε το λόγο στους εργαζόμενους.

Το γεγονός που απασχόλησε την συνέλευση ήταν η κινητοποίηση ενάντια στο αντί-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Όπως εργαζόμενη από τις Παρεμβάσεις τόνισε, πρόκειται για νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων, στοχεύει στην διάλυση της σχέσης εκπαιδευτικού-μαθητή και στην απαξίωση της ίδιας της δουλειάς των εκπαιδευτικών. Οι τοποθετήσεις εργαζομένων αποδείκνυαν ότι με το νέο νομοσχέδιο τα ΕΠΑΛ θα κλείσουν, γιατί μπαίνει όριο στην φοίτησή σε αυτά μέχρι τα 17 χρόνια. «Ο στόχος είναι να οδηγήσουν την εργαζόμενη νεολαία στα ΙΕΚ», είπε ένας καθηγητής.

Στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στον σ. Μίμη Γεωργίου, ο οποίος μίλησε εκ μέρους των γιατρών του Κέντρου Υγείας Ιλίου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Ιλίου και την Αριστερή Κίνηση Ιλίου την οποία εκπροσωπεί ως δημοτικός σύμβουλος. Ο σύντροφος ανακοίνωσε την υποστήριξη στην κινητοποίηση της Τετάρτης. Χαρακτήρισε την Κυβέρνηση ως αντιδραστική και ακροδεξιά, λέγοντας ότι πίσω από το αντι-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο βρίσκεται η τρέχουσα παγκόσμια, δομική και ιστορική καπιταλιστική κρίση. Συνέδεσε την πάλη για την δημόσια παιδεία με εκείνη για την υγεία, αναφερόμενος στην διάλυση του συστήματος υγείας από την Κυβέρνηση. Τέλος κάλεσε σε ενιαία πάλη όλων των εργαζομένων και του λαού, για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος λέγοντας ότι “το σύστημα αυτό πρέπει να πάει στη θέση που του αξίζει: στον σκουπιδοτενεκέ των αχρήστων της ιστορίας”, με τους εργαζόμενους να χειροκροτούν τον ομιλητή.

Παρέμβαση στη συνέλευση, έκανε στη συνέχεια εργαζόμενος από το αεροδρόμιο, αγωνιστής της Εργατικής Συμμαχίας στα Δυτικά. Είπε με αποφασιστικότητα και οργή, ότι οι γονείς των μαθητών, είναι οι απολυμένοι του τελευταίου διαστήματος και υποστηρίζουν τα αιτήματα και τους αγώνες των εκπαιδευτικών, εκφράζοντας και εκείνος την ταξική αλληλεγγύη στις επερχόμενες κινητοποιήσεις και την ανάγκη της συνέχειάς τους.     

Μιάμιση ώρα μετά την έναρξή της, η συνέλευση ολοκληρώθηκε και οι εργαζόμενοι έδωσαν «ραντεβού» στους δρόμους, για την διαδήλωση της Τετάρτης 13/5 και στη συνέχεια στην διαδήλωση στις 20/5.  

Ε.Α.